עוד שאלה של מתחיל

yair5763

New member
עוד שאלה של מתחיל

התחלתי לנגן באורגנית שלש שנים, ומעולם לא למדתי אצל מורה. אני מעונין לדעת מה הרמה שלי בערך בנגינה ביחס לכאלה שלמדו עם מורה. אז מישהו יכול להגיד לי מה בערך אני אמור לדעת לנגן, בשביל להחשב "מתקדם". (איזו שאלה טפשית... אבל בכל זאת).

אורגנית ועוד.

ידידי היקר. תרשה לי לייעץ לך דבר מה. אורגנית היא כלי חביב להתחיל איתו, אולי כמשחק מוזיקלי, אולי כדבר שיכול לקרב אותך למוזיקה במהירות. אך, אני חושב שאין לך מה להשקיע בלימודי אורגנית שלוש שנים רצופות. עזוב את השאלה אם אתה טוב באורגנית. זהו כלי מוגבל, שמגבלותיו לא יאפשרו לך להתפתח. דמה לעצמך שאתה רוכב כבר שלוש שנים על אופניים עם "גלגלי עזר" או על "תלת אופן". אתה לא תוכל להתפתח כך. אתה חייב כלי ללא מגבלות, שבעזרתו אכן תוכל לפרוש כנפיים. עצתי לי אליך, ידידי, אם אתה אוהב מוזיקה, עבור כבר מחר לפסנתר. (לא אורגן, לא סינטיסייזר, לא פסנתר חשמלי). פסנתר. רק דרכו תוכל ללמוד לשלוט במקלדות כראוי. ישנם נגני סינטיסיזר, קלידים, אורגן נהדרים - אבל כולם התחילו מפסנתר. חבל לך לבזבז את זמנך היקר, ואת הפוטנציאל שלך באורגנית. שלוש שנים... זה המון זמן......... בהצלחה לך ידידי. האלתור בג'אז - יסודות ותיאוריה

yair5763

New member
תודה על העצה אבל...

קודם כל הלוואי שהיה לי כסף לאורגנית קצת יותר משוכללת ממה שיש לי, על פסנתר אני אפי' לא חולם. דבר שני, אני בכלל לא נמשך לכיוון של פסנתר. אני בעיקר מנגן שירים עם מקצב. לזה לא יעזור לי פסנתר.

למעלה