עוד שאלה תהיה על דיאטת גלוטן וקזאין

תודה רבה על כל התשובות אנחנו אוספים

מתכונים פשוטים ממוצרים זמינים לדיאטת הגלוטן- קזאין ובשלב זה לא נוריד סויה. הבנתי שהקמח נטול גלוטן הוא מעיקרו מתירס? כן שאין צ'אנס להוריד תירס... ז"א חוזרים לתירס ותפוחי אדמה, כדי להוריד גלוטן... השאלה מה גרוע יותר. נראה לי שנצטרך לשלוח את הבדיקה היותר רצינית לנוגדנים למזון, כדי להחליט. תותים, מחפש בנרות, מי עשה בדיקה בקופ"ח, לפחות של חלק מהמזונות המשמעותיים- סולניים, בוטנים, תירס, חלב וגלוטן- פה בארץ? ההוצאות הגבוהות על השילוב, לא משאירות כסף לבדיקות... תודה לכם על כל התשובות והעזרה ותודה מיוחדת לדנדי, תלמה.

dandaa

New member
אנחנו עשינו הרבה בדיקות לאלרגיות

גם דרך קופ"ח (השריטות האלה בעור?) וגם בדיקות שיער, אף פעם לא גילינו אלרגיה לגלוטן. הבדיקה המשמעותית היחידה עבורנו שוב, היתה של ד"ר ולנסקי - פפטידים של גלוטן וקזאין בשתן.

התותים

New member
בדיקת אלרגיות

הי תלמה ראיתי את ההודעה רק עכשיו ולכן התשובה רק עכשיו. אנחנו היינו אצל אלרגולוג. בהתחלה עשינו טסטים לאלרגיות לגבי מזונות שחשדתי בהם+ אלרגנים נפוצים. המגבלה: א"א להטריד את הילד בהרבה מדי טסטים. אח"כ עשינו בדיקת rast שבודקת רגישות ל-25 מזונות, והנה הרשימה: שקדים, חלב, חיטה, סויה, בוטנים, עוף, תפוז, בננה, עגבניה, אבוקדו, אורז, תירס, פקאן, סומסום, גזר, אפרסק, אפונה, קיוי, מנגו, סלמון, דג trout, (בקלה) codfish עד כמה שהצלחתי להבין מהרופאה + מהמעבדה, הבדיקה מזהה רגישות למזון שהילד אכל כבר ופיתח אלרגיה אליו, והרופאה לא חשבה שהיא מדויקת ומהימנה במידה מספיקה. במקרה שלנו, בכל אופן, היא תאמה את החשדות שלי, והוסיפה קצת מידע. מבחינת עלויות - במכבי החולה צריך להשתתף בסכום של 150 ש"ח. שאלת גם איזו דיאטה עדיפה - תפו"א ותירס מול גלוטן. גם אני שאלתי את עצמי את השאלה הכללית של מה מכל מה שהוא רגיש אליו להוריד. במה נוכל לעמוד. התשובה שענינו לעצמנו היא להוריד חלב-גלוטן-סויה קודם כל ובדווקנות, ובנוסף להוריד את כל שאר הדברים שידועה רגישות אליהם עד כמה שאפשר. החריג היחיד אצלנו: תחליף הלחם שלנו בדיאטה הוא "פיתוס" של מאפית אורנים שמכיל עמילן תירס ועמילן תפו"א וגם שמן סויה - ולכן אנחנו מלווים כל ארוחה באנזימים ומקווים שיחד מושג האיזון המיוחל. מלבד בפיתה, הוצאנו את התירס והסויה מכל יתר התפריט (רגישות לתפוח אדמה טרם בדקנו, אבל גם בה אנחנו ממעטים. אוכל רק בגן). בסה"כ לא פשוט להעמיד דיאטת GFCFSF הרמטית, הדיאטה אצלנו עדיין לא הרמטית במידה הנדרשת, אבל בתור התחלה תחפשי תחליף לחם שהם אוהבים (אני לא הצלחתי כעצת רז להרגיל לא לאכול לחם בכלל, בגלל הגן) ותחליף עוגיות מוצלח (ממליצה כדורי שוקולד ו/או מאפנס של אורנים ועוגיות שוקולד צ'יפס של מאפית לשובע, ואם מישהו יכול לתרום מתכון טוב שיוזיל עלויות - יבורך). כל היתר: ירקות, פירות, עוף, בשר, פירות יבשים ואגוזים. ויש גם קורנפלקס ללא גלוטן שיכול לעזור. זהו. מקווה שעזרתי ולילה טוב. תותים

למעלה