עוד שאלה..

orellavi

New member
עוד שאלה..

האם זה נכון ומומלץ לעשות אמבטיה קרה כמה שאפשר אחרי אימון של ריצה ו/או חיזוק השרירים?

Law Ho

New member
חום, קור ושרירים.

ראשית, קחי את ההודעה הזו בערבון מוגבל. מבוסס על דברים ששמעתי ונשמעו לי הגיוניים, לא דברים שוידאתי עם אנשי מקצוע. הכי חשוב אחרי אימוני ריצה ואימונים בכלל לעשות מתיחות. הדבר מונע התפסויות שרירים ע"י פיזור חומצות חלב ומביא את הגוף למצב מוכנות לאימון הבא מוקדם יותר. בנוסף השריר מתארך ונהיה חזק יותר (דבר גמיש יותר הוא עמיד יותר. קחי שני גומיות חומות קטנות, אחד ישן ואחד חדש וגמיש, ותראי מה יותר "קל" לקרוע במכה). חום\קור הוא טיפול מדבר גודל שני (אחרי מתיחות) יחד עם מסג'ים ושאר ירקות. בעקרון (מפה ההודעה בערבון מוגבל) חופ משחרר את השריר וקור מכווץ אותו. הטיפול של ללכת לסאונה, אחרי דקה לבור למקלחת קרה, אחרי דקה לחזור לסאונה ושוב למקלחת וחוזר חלילה, אמור לכווץ ולהרפות את השרירים, דבר שיגרום להם להשתחרר ולהיות אפקטיבים לאימון הבא מהר יותר. אבל שוב, זה מסדר גודל שני - אני אישית לא הרגשתי הבדל (למרות שיש בזה משהו חוויתי). עניין נוסף שלא נתת התייחסות אליו, הוא העניין הפסיכולוגי. יש באמבטיה משהו מאוד מרגיע. אז לפעמים אחרי אימון קשה (פיסית או מנטלית) או סתם ספורטאי שחזר להתאמן ופתאום קרעו לו את הצורה או ספורטאי מתוח לפני תחרות או ספורטאי שחטף "פציעה" קלה (=משהו מטריד שעובר תוך שבועיים אבל לא מונע אימונים, סתם מטריד) - המאמן שלו שולח אותו לאמבטיה - לדעתי בגלל האפקט הפסיכולוגי. לדעתי זו גם אמבטיה פושרת (אני גם פצוע וגם אהיה בעונש של אמבטיה קרה? למה?) אם קראת עד לפה, ריספקט! :p שאלה קטנה: את ספורטאית הישגית?

orellavi

New member
...

א. דבר ראשון תודה רבה על הרצון הטוב לענות לי ועל התשובה המפורטת והמנומקת.. ב. צר לי לבאס אותך אותך אבל אני בן... ג. אני לא ספורטאי הישגי..

Law Ho

New member
דבר ראשון

סליחה על הטעות במין גבר. דבר שני, אם אתה לא ספורטאי הישגי - אז אני חושב שאין טעם לרדת לפרטים הקטנים (כמו אמבטיות אחרי אימון ועוד הרבה דברים דומים שגם ספורטאים לא תמיד מקפידים עליהם).

למעלה