עוד שאלה...

N a V e

New member
עדיין לא ברורה לי...

ההגדרה של רוק אלטרנטיבי. זהו רוק לא ממוסחר בעצם?

N a V e

New member
עוד שאלה...

האם ניתן לסווג את הרוק הבריטי תחת הקטגוריה של רוק אלטרנטיבי?

a white swan

New member
לפי הודעת המנהל

תחת מוזיקה אלטרנטיבית אפשר אני לא ממש בטוחה.. אף פעם לא הייתה ברורה לי ההגדרה הזו של לקטלג להקה לפי ארץ המוצא שלה,כי יש המון להקות רוק שיצאו מבריטניה.

zooey

New member
בזמן האחרון כל רוק

מיד מסווג כאלטרנטיבי אבל צריך לזכור שאואזיס למשל הם לא אלטרנטיבים וגם לא רולינג סטונס. רוק אנגלי, כאשר הוא אינדי הוא בדרך כלל נכנס ישר למסגרת האלטרנטיב למרות שיכול להיות שמבחינת המוסיקה זה לא אלטרנטיב אלא מבחינת מצעדי מכירות.

PORCUPINE

New member
מה שבטוח זה...

שאפשר לדבר על זה פה, ואפילו כדאי..!!
אגב, אני חושב שכן. הרוק הבריטי נכנס להגדרה... אבל, אוף! אני שונא הגדרות!

polyethylene

New member
אני מנסה לחשוב אם יש תשובה לזה...

וזה נורא בעייתי, וזה גם משתנה בהתאם למדינה שתהיי בה. כשהייתי באנגליה
, ברדיו הארצי (נגיד משהו כמו גלגל"צ במונחי ישראל), משמיעים את radiohead, jj72, muse, manic´s, smashing, bele & sebastian, suede, ועוד כל מיני להקות שהוזכרו ברשימות שלמטה. והשירים ששמעתי שם זה שירים ש: 1. לא ישודרו בארץ
. 2.ישודרו ב "הקצה"
או בתוכניות אלטרנטיביות אחרות (אין הרבה וחבל...) אני מניחה שבארץ אפשר להגדיר רוק אלטרנטיבי ככל מה שבד"כ לא תשמעי בגלגל"צ או ב 99fm, 102fm, וכו´, ומן הסתם גם לא מה שידוע לנו כרוק מתקדם, רוק, מטאל וכו´... לא נראה לי שיש קשר למסחור, כי הלהקות שהוזכרו פה ברובם ממוסחרות, בד"כ גם חתומות באולפנים מכובדים ועושות טונות של כסף. sorry על ההסבר המבולבל, בראש זה מסתדר לי יופי
radiohead - there there
מנהג שהביאה לפורום של רדיוהד major thom, כותבים בסוף כל הודעה למה מאזינים ברקע, אנחנו לומדים להכיר את הטעם המוסיקלי של כולם יותר טוב ככה...

למעלה