עוד שאלה...

עוד שאלה...

מה הם ראשי התיבות קוט"ש.?? והאם מכונת כביסה וייבוש יוכלו לעבוד יחדיו כשהם מחוברים לאותה נקודה... (פקק 16A וומוליכים 2.5) הצריכה של שאר הבית היא סטנדרטית לחלוטין.. ללא מזגנים מיוחדים ועוד..

Ohad18

New member
קוט"ש

קילווט/שעה. לגבי השאלה השנייה אני לא בטוח אבל נראה לי שלא, חכה לתשובה של מישהו יותר מנוסה בדבר.

eladts

New member
אם נהייה קטנוניים

קוט"ש זה קילוואט*שעה שזה 3,600,000 ג'אול.

מאגר

New member
כפי שענה Ohad18 קוט"ש הינה יחידת

המדידה של צריכת מכשיר כמות הקו"ט שהוא צורך לשעת עבודה רצופה. לגבי שאלתך השניה אסור
אסור
אסור
אסור
לחבר שני מכשירים כאלה לשקע אחד ובטח שאסור להשתמש במפצל. ע"פ חוק החשמל כל מכשיר כזה חייב קו זינה נפרד עם חוטים של 2.5 מ"מ לפחות בעל מאבטח של 16A G או C . שיהי בהצלחה דורון ט

wil

New member
מה הנזק האפשרי?

לפי התיאור שלו המעגל מוגן בח"א 16A כמו שאמור להיות. והחוטים לפי התקן. המפצלים התקניים שנמכרים בארץ מסווגים ל-16A. אם המכשירים לא יופעלו בו-זמנית אני לא רואה בעיה. אם המכשירים יופעלו ביחד כמובן שהפקק יקפוץ, אבל עדיין - אין נזק. אם רוצים בכל-זאת להפעיל את המכשירים ביחד, כמובן שהפתרון הוא רק סלילת קו נוסף זהה.

מאגר

New member
הנזק הוא שלמרות שעל המפצל כתוב 16A

המפצלים האלה אינם יושבים טוב בשקעים והדבר גורם לניצוצות במגעים שאר יוצרים חום ששורף את השקע. לא סתם כתב המחוקק כי לכל מכשיר חשמלי כזה חייב להיות קו ניפרד העשוי מחוטים 2.5 מ"מ לפחות שיהיה מאובטח ב נתיך 16A . ובטח לא להפעיל את שנהם יחד. מאחר והצריכה של כל אחד לבד היא בין 12 ל-16 אמפר. אז שיהיה לנו רק טוב דורון ט

wil

New member
מה הנזק האפשרי?

לפי התיאור שלו המעגל מוגן בח"א 16A כמו שאמור להיות. והחוטים לפי התקן. המפצלים התקניים שנמכרים בארץ מסווגים ל-16A. אם המכשירים לא יופעלו בו-זמנית אני לא רואה בעיה. אם המכשירים יופעלו ביחד כמובן שהפקק יקפוץ, אבל עדיין - אין נזק. אם רוצים בכל-זאת להפעיל את המכשירים ביחד, כמובן שהפתרון הוא רק סלילת קו נוסף זהה.

למעלה