עוד שאלה

Wonder_Boy

New member
עוד שאלה

מה זה Rpm אני עדיין לא מבין מישהו יכול לתת הסבר טוב עם דוגמא טובה שאני יוכל להבין

תמר,

New member
rpm זה חבילת התקנה

כאשר אתה רוצה להתקין תוכנה מסויימת בלינוקס, יש לך כמה אפשרויות לעשות זאת: 1. להוריד את קבצי המקור של התוכנה ולהדר (=לקמפל) אותם יתרונות: אם זה עובר קומפילציה על המחשב שלך - זה יעבוד טוב ויתאים למחשב חסרונות: צריך לקמפל ואיכשהו להבין מה עושים התכנית לא תמיד מצליחה להתקמפל 2. להוריד קובץ מהודר (מה שנקרא binary) יתרונות: מקומפל ורץ חסרונות: לא תמיד זה רץ.. לפעמים זה מקומפל על מערכת שונה ולא מתאים למחשב שלך 3. התקנת חבילה מוכנה. ב-redhat, mandrake ו-SuSe משתמשים ב-RPM, ואולי בעוד הפצות. ישנן הפצות שיש להן חבילות אחרות. יתרונות: מתקין את עצמו בלי הרבה הסתבכויות אפשר להסיר את התוכנה שהותקנה לגמרי יש ממשק gui להתקנה והסרה חסרונות: לפעמים זה לא מתאים, כי זה עבר קומפילציה על מכונה אחרת אם תשתמש ב-RPM של הפצה אחרת - זה יגרום בעיות לדעתי, היתרון הגדול של שימוש ב-RPM (מלבד קלות השימוש) הוא שניתן להסיר את התוכנה, ואפשר לדעת אילו תוכנות אחרות צריכות אותה, או אילו תוכנות היא צריכה. יש שאלות?

Wonder_Boy

New member
תודה כבר הצלחתי להבין את זה

אבל , אני רוצה לדעת יותר מידע על Batch אם אפשר כי אני מנסה להבין

תמר,

New member
batch

זה בדרך כלל קבוצה של פקודות שמריצים ביחד - בדרך כלל מתוך קובץ אחד המכיל אותן. זה קיים גם ב-dos וב-windows, ובכל מערכות ההפעלה אותן אני מכירה. התרגום של המילה הוא "קבוצה, צרור, אצווה" לפי מילון אוקספורד. מעניין שכאשר למדתי, התרגום המקובל היה אצווה. אני חושבת שקבוצה או צרור יותר מתאים. מה זה אצווה בכלל???

למעלה