עוד שאלה

dalitp

New member
עוד שאלה

האם הילד, בן 8 חודשים, אחרי ארוחת ערב מזינה וממלאת ויניקה לפני השינה (לעיתים אמנם קצרה) אמור להתעורר לינוק באמצע הלילה? אם כן, כמה פעמים? החמוד שלי מתעורר לעיתים תכופות ואני לא בטוחה שמדובר ברעב.... תודה

הנקה לילית

כן, זה נחשב לתקין, כיון שהיונק אמור לינוק לאורך היממה, סביב השעון. מדוע? כידוע, חלב אם נוצר ע"פ דרישה. מפה זה מתחיל... ולפה זה חוזר בכל פעם מחדש! על מנת שיהיה לך חלב בבוקר? - התינוק צריך לינוק בלילה. מס' הפעמים שהתינוק מתעורר בהן- ישנם תינוקות שמתעוררים בזמנים קבועים, למשל פעמיים במהלך שנת הלילה. וישנם שמתעוררים יותר, חשוב לזכור שחלב אם הוא הרבה מעבר להזנה חומרית בלבד, הוא מספק נחמה, וההנקה עצמה מספקת חום וקירבה לתינוק. יכול להיות שהתינוק בשלב של בקיעת שיניים למשל- מה שעשוי אולי לגרום ללילה לבן, אך כל אלו הם שלבים חולפים כמובן. תינוקות יונקים על פי רוב נוהגים לשמר את הנקת הלילה (כאמור- על מנת לשמר את ייצור כמות החלב הנחוצה להם) גם כאשר הם מתחילים להיחשף למזונות מוצקים- שוב, ההגיון מאחורי זה הוא הצורך של התינוק לשמור לעצמו את נפח החלב שלו הוא זקוק, כחלק מתהליך ההתפתחות שלו. בברכה ובהצלחה, ענת.

dalitp

New member
ענת: אני מבינה ויודעת את מה שאת

מסבירה, אחרת לא הייתי ממשיכה להניק אותו, ללא כל תוספת סינטטית. אני מבינה את ההגיון הפיזיולוגי מאחורי ההנקה הלילית. אבל האם הפיזיולוגיה לא מבינה את האם המותשת? הנקה לילית של כל שעתיים (לפעמים פחות), כשביום הוא כבר כמעט לא יונק, היא מאד מיאשת, למרות הידיעה של החום והאהבה שאני מעבירה לו בזה (ושוב, אחרת לא הייתי ממשיכה להניק. תודה וחתימה טובה, דלית

הנקות לילה

אני מאוד מבינה את הקושי שבהנקות לילה. שיטת השרדות עתיקת ימים היא לקחת את התינוק איתך למיטה לחלק (או כל ) הלילה, באופן בטיחותי. ככה רק שולפים ומניקים ולא צריכים לקום. גיל 8 חודשים זה גם גיל של חרדת הנטישה, ככה שבכל יקיצה הוא צריך לראות את אימא. יש ספר על הנושא : "הורים גם בלילה" שכתב דר' סירס. לאימהות מניקות יש מזל, כי יש להן שיטה להרדים את התינוקות בחזרה בקלות. זה מיתוס שהיקיצות המרובות זה רק אצל היונקים. אני מכירה אימהות לתינוקות לא יונקים שישנות רע מאוד בלילה, לפעמים ערות שעות, כי אין להם את הפטנט הנפלא להרדמה. נושא השינה בגיל הזה אינו קשור רק לתזונה אלה גם למנגנון השינה האישי של התינוק. יש תינוקות שעל-פי המנגנון השינה שלהם הם לא מסוגלים עדיין לישון לילה. כאשר הוא קצת יגדל, אם זה ימשיך, את יכולה להיעזר בעיצות שבספר : "שינה ללא בכי" של אליזבט פנטלי. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה