עוד שאלונת....

funfly

New member
עוד שאלונת....

אני טס בטיסה co091... ה co מסלמל continental.... אבל מה מסמל 091?

eagle701

New member
091 זה המספר הסידורי של הטיסה

לכל חברת תעופה יש מספרי טיסה שהיא ממציאה:| והם בדרך כלל קבועים לכל יעד למשל אלעל מנתב"ג לקפריסין יהיה 411 או בחזרה 412 אךעך לניו יורק יהיה 001 או 02 או 007 וכ'ו וכ'ו

ora506

New member
משהו על מספרי טיסות(השטח שלי!)

מספרי הטיסות של אלעל מחולקים כך: כל אירופה המערבית מתחילים ב 3 לדוגמא אלעל לפריס 325. כל הטיסות למזרח אירופה מתחילו ב 6 לדוגמא אלעל למוסקבה 611. המזרח הרחוק :סין 09 הודו 07 תאילנד 08 (אולי בגלל הכיוון 090...) אמריקה 00 לדוגמא לנוארק אלעל007. דרום אפריקה תורכיה ויוון מתחילים ב 5 לדוגמא לאתונה אלעל 541 אירופה מחולקת כך:אנגליה 31 ועוד ספרה צרפת 32 ועוד ספרה שוויץ 34 גרמניה 35 הונגריה 36 איטליה 38 ספרד 39 מצרים וקפריסין מתחילות ב 4 לדוגמא אלעל קהיר 443 אות הקריאה ו 4 ספרות זוהי טיסת שכר של אלעל.לדוגמא סנדור ללונדון ERO5315

DannyJJ

New member
היי אורה!

תגידי זאת לא היית את שסיפרת לא מזמן שאת חדשה בשטח? אז מה השטח שלך? אולי תוכלי בבקשה לספר לנו קצת פרטים? ומאיפה את יודעת את כל זה? אני זוכר שכשפירסמת כמה תמונות יפות בפעם הראשונה כתבת שביקרת חבר שלך בנתב''ג אם אני לא טועה? אז זה החבר שלך שמספר לך הכל? תגלי לנו

ora506

New member
לכל הסקרנים,תודה על ההתעניינות

אינני חייבת דו"ח לאף אחד כמובן....אך אומר רק זאת(ופרסמתי זאת בעבר) אני חדשה בפורום נפלא זה(כשבוע)וותיקה יחסית בעבודתי(חברת תעופה)יש לי הרבה ידידים,ואצל אחד מהם בקרתי בשבת,והבאתי משם צילומים.אני מכורה לאינטרנט ומכירה את כל הטריקים כאן,אבל,הכל גלוי,ואיני מסתירה או מתנכלת לאיש,סתם וירטואליה כיפית טהורה.

eagle701

New member
תודה רבה רבה רבה אורה!

עוד דבר שאולי תוכלי לעזור לי מה ההבדל בין ELY*** לLY*** ??? כאילו פשוט התעצלו בLY להוסיף את הE???

ronenec

New member
תשובה

לפני כשנה גילו שאין שיש יותר מדי חברות תעופה בעולם ושתי אותיות לא מספיקות בשבילם... אז החליטו לעבור לקודים של שלוש אותיות (וספרות) עבור חברות התעופה. LY הפכה ל ELY. IZ הפכה ל AIZ. וכיוצא בזה.

eagle701

New member
אה וגם תודה על ההסבר

ועוד דבר רונן אולי גם אתה יכול לספר לנו איך הולכים מספרי הטיסה בארקיע? אני בטוח שגם בארקיע זה מסודר כמו אצל אלעל אני יודע שAIZ8** זה לאילת וAIZ5** זה לראש פינה נכון?

ronenec

New member
תיקון קטן

IZ ו LY ממשיכים להיות בשימוש ב IATA. אבל ב ICAO משתמשים רק בשלוש אותיות: AIZ ו ELY.

ora506

New member
חזרתי...ההבדל בין 3 ל 2 אותיות

באות הקריאה של מטוסי האיירליינרס ושדות התעופה בעולם. יש שני ארגוני תעופה גדולים ארגון חברות התעופה העולמי IATA וארגון התעופה האזרחית העולמית ICAO אצל ארגון IATA קיימות רק שתי אותיות KL זה קלמ ההולנדי ly זה אלעל iz זה ארקיע ו co זה קונטיננטל.אצל ICAO קלמ זה klm אלעל זה ely ארקיע aiz וקונטיננטל זה coa . שדות תעופה ב iata הם ב 3 אותיות:בן גוריון tlv אילת eth אורלי(פריז) ory ניורק (קנדי) jfk שדות תעופה בicao ב 4 אותיות:בן גוריון llbg אילת llet אורלי lfpo ניורק kjfk וכן הלאה.זה הסיפור על רגל אחת.

ora506

New member
בארקיע זה קצת שונה,כי זו חברת

שכר ולא חברה שיש לה קוי סקדוואל. ארקיע לאנגליה ולרבת עמון מתחיל ב 9(aiz961/2 ) לאילת ב 8 לברצלונה מתחיל ב 2 ולפריז אות הקריאה מתחיל ב 7 (aiz741 ) צריך לפשפש בספרים למצוא את ההגיון.

למעלה