עוד שאלות בענייני איסלם

עוד שאלות בענייני איסלם

מה מקור המשיכה של האיסלם בקרב קהילת שחורי העור של ארה"ב? הרי לכאורה יש כאן סתירה - סוחרים מוסלמים הם אלה שסחרו בעבדים השחורים..

עופר 123

New member
עוד תשובה......

היות והדת האסלאם היא דת שמקושרת באופן טבעי למדינות ערב ולאפריקה, הרי שהחזרה לאסלאם היא "חזרה למקורות", אבל את השאלה הזו צריך להפנות לסוציולוגים אמריקאיים..... באשר לסוחרים, הדת שלהם לא משנה. יש גם יהודים רעים, אבל לא כולנו מפנים אל היהדות את גבנו מסיבה זו.... עופר

Deathatred

New member
בתקופה שבה המוסלמים

כבשו את אפריקה הם איסלאמו בכוח את כל מי שנותר שם. רק היהודים הצליחו לשמור על דתם וזכו למעמד של "בני חסות" עם זכויות נחותות.

זה מעניין לא?

בקטע הזה שאפשר להכריח דור אחד להמיר את דתו, והדור הבא או זה שאחריו הוא כבר חרוף של הדת הזו. אני הייתי חושבת שאי אפשר להכריח אדם להאמין במשהו שהוא לא מאמין בו, אבל הנה, ההיסטוריה מוכיחה אחרת. מסתבר שמטרת המרת הדת בכוח היתה הדורות הבאים ולא הנוכחיים.

Henryf

New member
אמונה בכל דבר.

על זה נאמר: מי שלא מאמין באלוהים, מסוגל להאמין בכל דבר.

L e s t a t

New member
היו גם סוחרים נוצרים

וגם 99% ממי שהחזיק עבדים באמריקה (אני מדבר על כל היבשת, כשהצפון נחשב לאזור ארה"ב והדרום לברזיל וכו´) היו נוצרים אבל עדיין רוב העבדים התנצרו וגם היו יש אנשים כהי עור שמשתייכים לזרם זה או אחר בנצרות. הבריטים עשו ליהודים צרות כשהם באו לעלות לארץ, זה אומר שיהודי לא יכול להיות בריטי בגלל שעשו ליהודים צרות לפני שישים שנה? כנראה שהאיסלם מתחיל להיות אופנתי בארה"ב, אין לי תשובה אחרת.

למעלה