עוד שאלות לגבי הדיאטה

אור לנו

New member
עוד שאלות לגבי הדיאטה

אני חייבת לאמר שזה הלך הרבה יותר קל וטוב ממה שחשבתי. הצבתי לעצמי את ה 1/11 כיוום הראשון לדיאטה אבל אני מוצאת שאנחנו עוברים כבר עכשיו ימים שלמים ללא "זיופים". התברר לי ש GFCF הרבה יותר קל לביצוע מאשר ה SF מאחר ואפשר לדעת עפ"י האריזה של רוב המוצרים ובעזרה מפורום צליאק אם המוצר אינו מכיל גלוטן והרי ברגע שכתוב "פרווה" הוא גם נטול קסאין. הבעיה היא לגבי הסויה שמסתתרת בכ"כ הרבה מוצרים שכבר אין לי מושג אם מותר או אסור. אולי כדאי לפתוח שרשור של מוצרים שידוע שהם עונים על כל הדרישות ואחרי שתהיה רשימה די גדולה להעלות אותה כמאמר??? אני כרגע בדילמה לגבי 2 מוצרים: אבקת קקאו (של השחר) - כתוב עליה 100% קקאו - האם זה בסדר? לגבי פודינג - יש לי בבית 2 סוגים: פודינג לבישול בטעם וניל של גלעם - עונה על GFCF אבל לא יודעת לגבי הCF. מכיל: עמילן, חומרי טעם וריח (לא מצויין אלו), צבע מאכל בטא קרוטן E160. גם אינסטנט פודינג בטעם וניל מכיל: סוכר, עמילן, חומרים מווסתי חומציות (E450, E263, E327, E339), חומרי טעם וריח, תבלינים. אני יודעת שבפורום צליאק אומרים לפי המדריך של העמותה שהוא מותר לשימוש. אני מחפשת דרך להכין לפשוש מעדן במקום מעדני החלב שהילדים מקבלים בגן ולכן חשבתי להכין לו מעדן על בסיס חלב שקדים/אורז + פודינג לבישול, אבל עדיין לא בטוחה שאפשר וכדאי להשתמש.
 
תסתכלי בשירשור על המרגרינה

בתשובות שלי ושל תלמה, לגבי הסיבה לכך שמוצרי הפודינג שציינת פסולים. רשימת מוצרים העונים על הדרישות - רעיון טוב, אפשר בקומונת מתכונים שנועדה גם לכך. קקאו: ממליצה מאוד מאוד להימנע. קקאו מכיל גלוטמט, קפאין ופנולים בכמויות מסחריות, וזה גם אחד האלרגנים העיקריים. החליפי לאבקת חרובים. בשלב הרבה הרבה יותר מתקדם, אפשר לנסות כמויות קטנות בלבד, ורק מדי פעם - בשום אופן לא יותר מפעם ב-4 ימים.
 

אור לנו

New member
תודה, טוב נכין גם את זה לבד

מחלב אורז + קורנפלור ותמצית וניל איכותית. לגבי אבקת החרובים - יש בה לציטין שבעצם מופק מפולי סויה ואני עוד לא מצאתי מוצר כזה שאין בו לציטין.
 

neomyz

New member
יש אבקת חרובים שכתוב ברכיבים שלה

רק חרובים. היא של חברה ספרדית, מיובאת ע"י טוב טבע וקניתי אותה בחנות טבע שדות.
 
עדיף לא קורנפלור

תירס הוא אלרגן חזק ובעייתי גם בגלל הפטריות הצומחות עליו. תמצית וניל - רק בלי אלכוהול כשכל המרכיבים מזוהים. באבקת החרובים שאני משתמשת בה אין שום דבר כלום מחרובים לא קלויים.
 

אור לנו

New member
סליחה על הבורות - טפיוקה ניתן לקנות

באבקה? ומה זה עושה - מסמיך את חלב האורז כמו קורנפלור? ואם בשאלות תם עסקינן - מה הבעיה באלכוהול? עד עתה חשבתי שאין בעיה כי הוא מתנדף בבישול...
 
למה לא אלכוהול

עשוי בדרך כלל מדגנים GRAIN ALCOHOL, ועלול להכיל גלוטן; מותסס באמצעות פטריות, וזה אינו רצוי לילדינו; מיוצר לעתים קרובות בעזרת חומרים סינתטיים בלתי רצויים שכמויות זעירות מהן עלולות להישאר במוצר הסופי.
 
טפיוקה

בארה"ב ניתן לקנות באבקה, בארץ אין לי מושג. לדעתי גם ה"פנינים" יגרמו לאותו אפקט, אבל לא בדקתי.
 
בארץ הטפיוקה (שהיא עד כמה שידוע לי

שורש כלשהו) נמכרת כקמח שאותו ניתן בהחלט להוסיף למתכוני-לחם במכונה ולכל מתכון שקשור בקמחים, וכן בצורת פנינים קטנטנות. בבישול הפנינים מתמוססות והופכות לדייסה. הטפיוקה בהחלט יכולה לשמש לעיבוי מאכלים במקום קורנפלור או קמח תפוחי-אדמה (למשל רטבים). אם את רוצה להכין מעדן לאכילה עם כפית, גם דוחן (millet) וקינואה שמבושלים בהרבה מים הופכים למרקם אחיד (הדוחן ממש, בקינואה יש קצת גושישים רכים) ואפשר לערבב לתוכם שקדייה או קצת סטיביה או מיץ טבעי מתוק, בהנחה שאת לא משתמשת כבר בסוכר. תכונה נוספת של הדוחן היא שאחרי יום במקרר הוא מתקשה לגוש אחיד (זה כמובן תלוי בכמות המים בהם בושל) ואפשר לפרוס ממנו ממש פרוסות, להזהיב תחת הגריל, לצפות בביצה ולטגן במחבת עם "ניגוב" של שמן מהמותרים, לחתוך לקוביות ולחמם עם רוטב או בשר. תמי כתבה שליותם לא הייתה תגובה טובה לדוחן (למרות שהוא נטול גלוטן) אז צריך לשים לב לתגובה האישית של כל ילד.
 
למעלה