עוד שאלות לגבי הדיאטה
אני חייבת לאמר שזה הלך הרבה יותר קל וטוב ממה שחשבתי. הצבתי לעצמי את ה 1/11 כיוום הראשון לדיאטה אבל אני מוצאת שאנחנו עוברים כבר עכשיו ימים שלמים ללא "זיופים". התברר לי ש GFCF הרבה יותר קל לביצוע מאשר ה SF מאחר ואפשר לדעת עפ"י האריזה של רוב המוצרים ובעזרה מפורום צליאק אם המוצר אינו מכיל גלוטן והרי ברגע שכתוב "פרווה" הוא גם נטול קסאין. הבעיה היא לגבי הסויה שמסתתרת בכ"כ הרבה מוצרים שכבר אין לי מושג אם מותר או אסור. אולי כדאי לפתוח שרשור של מוצרים שידוע שהם עונים על כל הדרישות ואחרי שתהיה רשימה די גדולה להעלות אותה כמאמר??? אני כרגע בדילמה לגבי 2 מוצרים: אבקת קקאו (של השחר) - כתוב עליה 100% קקאו - האם זה בסדר? לגבי פודינג - יש לי בבית 2 סוגים: פודינג לבישול בטעם וניל של גלעם - עונה על GFCF אבל לא יודעת לגבי הCF. מכיל: עמילן, חומרי טעם וריח (לא מצויין אלו), צבע מאכל בטא קרוטן E160. גם אינסטנט פודינג בטעם וניל מכיל: סוכר, עמילן, חומרים מווסתי חומציות (E450, E263, E327, E339), חומרי טעם וריח, תבלינים. אני יודעת שבפורום צליאק אומרים לפי המדריך של העמותה שהוא מותר לשימוש. אני מחפשת דרך להכין לפשוש מעדן במקום מעדני החלב שהילדים מקבלים בגן ולכן חשבתי להכין לו מעדן על בסיס חלב שקדים/אורז + פודינג לבישול, אבל עדיין לא בטוחה שאפשר וכדאי להשתמש.
אני חייבת לאמר שזה הלך הרבה יותר קל וטוב ממה שחשבתי. הצבתי לעצמי את ה 1/11 כיוום הראשון לדיאטה אבל אני מוצאת שאנחנו עוברים כבר עכשיו ימים שלמים ללא "זיופים". התברר לי ש GFCF הרבה יותר קל לביצוע מאשר ה SF מאחר ואפשר לדעת עפ"י האריזה של רוב המוצרים ובעזרה מפורום צליאק אם המוצר אינו מכיל גלוטן והרי ברגע שכתוב "פרווה" הוא גם נטול קסאין. הבעיה היא לגבי הסויה שמסתתרת בכ"כ הרבה מוצרים שכבר אין לי מושג אם מותר או אסור. אולי כדאי לפתוח שרשור של מוצרים שידוע שהם עונים על כל הדרישות ואחרי שתהיה רשימה די גדולה להעלות אותה כמאמר??? אני כרגע בדילמה לגבי 2 מוצרים: אבקת קקאו (של השחר) - כתוב עליה 100% קקאו - האם זה בסדר? לגבי פודינג - יש לי בבית 2 סוגים: פודינג לבישול בטעם וניל של גלעם - עונה על GFCF אבל לא יודעת לגבי הCF. מכיל: עמילן, חומרי טעם וריח (לא מצויין אלו), צבע מאכל בטא קרוטן E160. גם אינסטנט פודינג בטעם וניל מכיל: סוכר, עמילן, חומרים מווסתי חומציות (E450, E263, E327, E339), חומרי טעם וריח, תבלינים. אני יודעת שבפורום צליאק אומרים לפי המדריך של העמותה שהוא מותר לשימוש. אני מחפשת דרך להכין לפשוש מעדן במקום מעדני החלב שהילדים מקבלים בגן ולכן חשבתי להכין לו מעדן על בסיס חלב שקדים/אורז + פודינג לבישול, אבל עדיין לא בטוחה שאפשר וכדאי להשתמש.