עוד שאלות לחבר המומחים

עוד שאלות לחבר המומחים../images/Emo140.gif

בהמשך לשאלתי הקודמת לגבי שממית מנומרת כמתנה לילד בן 11 יש לי מספר שאלות מתבקשות נוספות. א:מה יותר כדאי לקנות-בוגרת או צעירה? (הצעירות קטנטנות
) ב:אחת בלבד לא תחוש בודדה במקצת? ג:מה הגודל המומלץ לכלוב לשממית אחת ומה לזוג שממיות? מודה מראש לעונים
(
ליונתן על היוזמה לנקות את הפורום
)

Bageera

New member
שממיות

בתשובה לשאלותייך, א. לא ממש ממליץ בוגרת בגודל מלא כי את אף פעם לא יודעת אם הן צעירות בוגרות או קשישות מזדקנות. אפשר בייבי, אפשר גם כל מה שבאמצע עד גודל מלא. כמובן גם שתלוי בתקציב מאחר וככל שהן יותר צעירות/קטנות, הן יותר זולות. ב. לא, שממית אחת לא תחוש בדידות, אלא חיות יחידניות אשר בטבע נפגשות בכדי להזדווג ואז נפרדות שוב דרכיהן. מצד שני, הן חיות רגועות מאוד ולכן אין בעיה לשכן זוג ביחד וככה גם יש עניין למגדל לראות את האינטראקציה שלהן עם אפשרות לזיווג ורביה. כמו כן, חזרנו שוב לעניין התקציב
ג. לשממית בודדת, 60 ס"מ אורך. לזוג, 80 ס"מ. יש לזכור כמובן שצריך גם לחמם את הטרריום (יש לי נסיון מצוין בשממיות עם משטחי חימום, נורת חימום לא טובה להן כי הן חיות ליליות הסובלות מהאור). צריך גם מקור מהימן לקניית חרקי האכלה (מהימן מהבחינה שלא תתקעו פתאום בלי חרקים). קלציום וויטמינים לאיבוק המזון (תדירות עפ"י גודל הלטאה). מחסה נחמד ללטאה וזהוא בעיקרון. לטאה מעולה בתקציב נמוך למגדל המתחיל.

../images/Emo45.gif

אני השתמשתי בנורות אדומות ללא שום בעיה, האור שהן מפיצות הוא חלש וגם לא ממש משפיע על חיות לילה. עם משטחי חימום אין לי ניסיון אבל נראה לי שעם מנורה יהיה קל יותר לחמם כי תמיד אפשר לקנות נורה בעוצמה חזקה יותר אם רואים שזה לא מספיק. בכל מקרה כדאי לסדר גם טרמוסטט שידאג שהטמ"פ לא תעלה יותר מדי.

Zimer

New member
עוד נקודה חשובה.

אסור בשום אופן לשכן 2 זכרים ביחד כי עלולים להיווצר ריבים. ולפי דעתי בטרריום של 60 ס"מ אפשר לשכן 2-3 שממיות בכיף.

Bageera

New member
שממיות בוגרות?

זיצר, ראית פעם שממיות מנומרות בוגרות? אם תיקח 3 שממיות מנומרות בוגרות בגודל מלא ורק תניח אותן על רצפת טרריום בגודל 60 ס"מ, תפסת חצי מהשטח שלו, הן לא יוכלו ללכת בלי לדרוך אחת על השניה. ממש צפוף! יונתן, שממיות חיות על הרצפה ונמצאות כל היום (מרביתו לפחות) בתוך מחסה ולכן חימום עילי אינו ממש אפקטיבי. חימום מלמטה עדיף בהרבה (אעפ"י שברור שאפשר להצליח גם בחימום עילי). למי שמתחיל היום מהתחלה ולא צריך להתמודד עם מגבלות של ציוד קיים, אני מאוד ממליץ ללכת על חימות תחתי (אבן,כבל,משטח).

אתם מדברים על 60 ס"מ ולא מציינים מה הרוחב

זה קצת טיפשי כי אולי שניכם מדמיינים מידות שונות לגמרי. 60 ס"מ על 40 ס"מ יכול בקלות לשכן 2-3 שממיות בוגרות בלי שהן ידרכו אחת על השניה. אני חיממתי בעזרת נורה אדומה וזה עבד יופי, היא מחממת יפה מאוד את הטרריום ואפשר למקם אותה בגובה נמוך יחסית (ליצירת אזור חם יותר) מכיוון שהשממיות לא מסוגלות להגיע אליה כמו נחשים. בכל מקרה האופציות שהצעת הן בהחלט מקובלות, למרות שהאבן חימום קצת סותרת את מה שרשמת לגבי המנורה כי גם כאן אם השממית נמצאת במסתור אז האבן לא אפקטיבית...

למעלה