עוד שאלות

שוקותות

New member
עוד שאלות

אני קצת מוטרדת בימים האחרונים.
או שחלים שינויים גדולים איתם.
או שמשהו עובר עלי....

מנסה להתייעץ עם אחותי ולקבל ממנה אוזן קשבת, ייעוץ ותמיכה.
וגם מכן.

הבחורים דורשים לאכול כל שעה וחצי - שעתיים.
חוצמזה, הם ישנים 40 דקות בכל פעם במהלך היום.
מה דעתכן?
אבל...אם אני ישנה איתם אנחנו מרביצים שינה של 2.5 שעות בכייף.
מה אתן אומרות?

אמבי10

New member
הי שוקותות

אם אני לא טועה התינוקות בני 4 חוד' בערך? תראי, זה גיל דינמי מאוד. לפעמים אנשים שואלים אותי- נו, איך זה תאומים? קשה? ואני עונה- תלוי מתי שואלים. אחרי לילה טוב בו הם פרגנו לי 5 שעות ברצף החיים נראים יפים מאוד, אך למחרת הם יכולים פתאום להתעורר כל שעתיים ולשגע אותי ואז התשובה כבר לא תהיה כ"כ מלבבת...
יש תקופות בהנקה בהן הם מבקשים לינוק כל שעה וחצי- שעתיים, ואז זה עובר. אין מה לעשות חוץ מלחכות בסבלנות. כמובן שרק אם יש מספיק טיטולים רטובים והם יחסית רגועים ועולים במשקל. אין ספק שזה מתיש ונראה אין סופי אבל כל יום הופך את זה לקל יותר. שלי בני חצי שנה וכבר הרבה (אני מדגישה- הרבה) יותר טוב. ההנקות קצרות, יעילות והם רגועים בד"F. אבל עדיין לפעמים הם מבקשים לאכול שוב אחרי שעתיים. ככה זה.
בנוגע לשינה- אם הם ישנים טוב איתך ולך זה לא מפריע אז לכי על זה. כשזה יתחיל להפריע לך תפסיקי. כשהם ישנים במהלך היום ומתעוררים תנסי לפעמים לתת מוצץ או להרגיע שוב ולא להוציא מהמיטה. לפעמים הם נרדמים שוב. לפעמים אפילו אם את מחכה שתי דקות הם נרגעים ונרדמים בחזרה. אצלי כשהם ישנים צהריים אני לא נכנסת לחדר כך הם פחות מתעוריים ולפעמים מתעוררים אבל ממשיכים לשכב בשקט ולגרגר לעצמם (זה חמוד
) זה חשוב שתינוקות ילמדו להיות במיטה בשקט עם עצמם ועם המשחקים.
מקווה שעזרתי ולשאלות נוספות אנחנו כאן. בהצלחה!

kokla2

New member
חמודיםםם :)

אני אומרת שתישני איתם. מה רע?? טוב להם וטוב לך :)

אולי אני יכולה לשלוח את שלי שגם יישנו איתך טוב???

חיבוק מותק..

מקווה שזה בסדר שלקחתי את זה למקום של חמוד, נעים ומצחיק..
זה לא מצחיק אם זה מטריד אותך! זה פשוט חמוד לקרוא את זה מהצד :)

תספרי מה קורה..

שוקותות

New member
זה באמת מצחיק

שרק כשהם צמודים אליי ועליי הם ישנים ממש טוב.
אולי הם רוצים לחזור לבטן?!
אולי הם רוצים - מכריחים גם אותי לנוח?!
זה מה שאמא שלי גורסת....

בתוכך יש תשובות מופלאות

אני קוראת את ההודעות שלך ושומעת אמא שלומדת את התינוקות שלה ולומדת איך חטפל בהם באופן שהכי נכון לה ולהם. מה מטריד אותך בעובדות שתארת ? זה שהתינוקות שלך לא קראו את הספר שממליץ על מרווח של שלוש שעות בין הנקות ? (זה לא נכתב על הנקה אלא על תמ"ל). בכלל, הגישה המדעית והמתמטית לאוכל לא ממש פוגשות אותנו בני האדם. ואם גמרתי ארוחת צהריים ואחרי שעה אני שוב רעבה ? להתענות ולהתעלם מהתחושה הזאת עד שהשעון יראה לי שכבר מותר לי להיות רעבה ?
ובהנקה זה עוד יותר מורכב- לפעמים יונקים כי רעבים, לפעמים כי צריך שוב להרגיש קרוב לאמא, לפעמים זה כדי לעזור לקקי לצאץ, לפעמים זה רק כדי שנוכל לשחרר איזה גרעפס גדול ואיתו רוב מה שאכלנו...

תינוקות עוברים המון חוויות בשנת החיים הראשונה שלהם, התיאור שלך של לילות יותר טובים שהורעו סביב גיל 4 חודשים מאד מאד מאד מוכר. ראיתי אותו היטב אצל הילדים שלי. אני נוטה להאמין או לחשוד שזה קשור להתחלה של כאבי שיניים ואצל הילדים שלי ההנקה היתה המרגיע הלאומי. בתאומים זה פי מאה יותר קשה ומתיש ומבלבל (לא, זה לא פי שתיים...). אפילו אני, מנוסה בהנקות עם ארבעה ילדים קודמים מצאתי את עצמי כל כמה זמן חושבת על הפרעות שינה וכאלה למרות שבליבי ידעתי שהם מתנהגים בדיוק כמו האחים שלהם, רק שהפעם הם שניים בו זמנית וכבר יותר קשה לישון איתם תוך כדי הנקות וכו'...

יש תינוקות שדפוס ההנקה שלהם הוא הנקות בתדירות גבוהה, יש כאלה שפותחים פערים של ארבע שעות בינן הנקות (בחיי שהכרתי אחד כזה, לא שלי כמובן...) יש תינוקות שצריכים הנקה בתדירות יותר גבוהה בשעות אחר הצהריים ערב, יש כאלה שבימים שאחרי יום עם הרבה נסיעות נוטים לישון בלי סוף... בעצם, די כמונו המבוגרים, יש כל מיני סוגים של תינוקות והאתגר של כל אמא הוא ללמוד את התינוק האישי שלה ובמקרה שלנו, התינוקות האלה שבאו בו זמנית... בעיניי חשוב לזכור שהתינוקות האלה שבחרו לבא אלייך באו כיוון שאת האמא הכי מתאימה וטובה עבורם ובתוכך יש את כל היכולות והידיעה, רק לוקח זמן לחשוף ולגלות את הכל בתוכנו. אל תפחדי לעשות את מה שנח וטוב לכם, כל מיני גמילות למינהן יכולות לחכות ובינתיים תסדירו נשימה ולאט לאט תרבו גם להנות ולחייך מהחוויה הכפולה !

שוקותות

New member
תודה! תודה! תודה!

כמו שאמרתי, משהו עובר עלינו.
ואני כל כך זקוקה להרגעה ונחמה.
תודה!

גלגס

New member
מצטרפת לקוקלה ואמא גם

נשמע לי שהם מודיעים לך חד וחלק שאת צריכה לישון איתם. מה זה צריכה? מוכרחה! ועם תינוקות אסור להתווכח... מה לעשות, צריך לישון. כל הכביסות, כלים וכו יצטרכו לחכות...
וגם מסכימה עם אמאגם עם כל מילה.... נשמע שאת האמא הטובה ביותר לילדים שלך ואת יודעת מה טוב בשבילם ( ודרך אגב נשמע גם שאמא שלך יודעת מה טוב בשבילך...)

מילים כדורבנות

אמא גם
איזה מילים.. ואוו.. כתבת כל כך יפה וכל כך נכון... תודה..

אני מקווה שזה יעזור קצת.. כי באמת כשההנקות הן כל כך תכופות והעייפות מצטברת קשה לחשוב בבהירות..
אבל זה בהחלט מעודד ומרגיע קצת לפחות...

שוקותות..
אין לה מה להוסיף.. הבנות כתבו בדויק את מחשבותי..
נסי לישון איתם ביחד.. אמא שלך בהחלט צודקת - הטבע כנראה מאותת לך שזה הזמן שלך לנוח איתם ביחד..
ובעצם - למה לא ?
נצלי את הזמן הזה להסניף אותם ולנוח גם קצת..
חיבוק גדול יקירה

למעלה