עוד שאלת טירון - משלוח לאוסטרליה דרך דואר ישראל

Bardug0

New member
עוד שאלת טירון - משלוח לאוסטרליה דרך דואר ישראל

היי לכולם.

תכלס השאלה הזאת יכולה להישאל בכל פורום של אנשים ששולחים דואר לחו"ל ולאו דווקא אוסטרליה, אבל אני נוסע לאוסטרליה אז פניתי לכאן.
הרבה ממליצים על דואר ים כאמצעי זול לשלוח חבילות לאוסטרליה, אבל לא מצאתי אף תוכן פרקטי ולצערי הפקידים בדואר רחוקים מלדעת איך להסביר מה למה וכמה (כהרגלם של... פקידים בדואר).

מצורפת תמונת הטופס. למישהו יש נסיון עמו? האם יש אפשרות לציין על הטופס שמדובר בשימוש אישי או שפשוט בוחרים ב"אחר"? למי מכם ששלח למשל בגדים או חפצי בית שערכם אינו ידוע - איך הערכתם את ערך הכבודה? מה רושמים בחלק מס' 5 - רשיון/תעודה/חשבון? מה זה בכלל?

ועוד שאלות:
- מתחת ל-A$1,000 אין מכס, נכון?
- האם יש צורך למלא ולשלוח טופס B534 עבור UPE?

תודה מראש לעונים ולקוראים.

N0

New member
מה אתה שולח ?

קח בחשבון שהרבה אנשים אומרים שאחרי משלוח בדואר ים הדברים שלהם הגיעו לחים.
צריך לעטוף את הדברים בפלסטיק בצורה מאוד טובה אם מדובר על בגדים או דברים אחרים שרגישים ללחות.
&nbsp
כמו כן זמן המשלוח עלול להגיע לשלושה חודשים (אומנם לא במשלוחים לאוסטרליה אבל אני מכיר אנשים שחיכו אפילו יותר מזה).
אם לא מדובר על משקל גדול מידי דואר אוויר יכול להיות בעלות כמעט קרובה לפעמים זולה יותר
&nbsp
לגבי המילוי של הטופס אף פעם לא היו לי בעיות בשליחה לחו"ל ותמיד הפקידים של הדואר ידעו להסביר מה שצריך למלא.
אולי תלך לסניף אחר אם אתה רוצה לקבל עזרה.
בתחלס הדבר שאני מניח שהכי חשוב מבחינתך הוא לציין את התכולה כמו שהיא.
בהנחה שאתה לא שולח מסחרי או משהו שדורש רשיון \תעודות אני מניח שהסעיף 5 לא תקף לגביך.
&nbsp
הסכום שאתה רושם שם הוא בעיקר מבחינת ביטוח. אם החבילה לא תגיע זה בתאוריה סכום הפיצוי שתוכל לדרוש.
אני בד"כ שולח פרטים אישיים שיש להם ערך סנטימנטלי אבל לא כלכלי אז אני לא רושם שם סכום גבוהה כדי שבאמת לא יהיו יותר מידי בעיות במכס (בד"כ סביב ה10$) אם אתה שולח דברים יותר יקרים וחשוב לך הביטוח כנראה תצטרך להצהיר על הערך האמיתי שלהם.
בכל מקרה אני מניח שאם תשלח מחשב נייד חדש בקופסה לא בטוח שיעזור לך לרשום שם 50$ והבודקים במכס יעלו על זה גם ככה.
ד"א אם אתה לא תושב אוסטרליה יכול להיות שאתה פטור ממכס גם ככה (כמו שלא גובים ממך מכס על דברים כשאתה נכנס איתם למדינה כתייר)
&nbsp
&nbsp

Bardug0

New member
תודה על התשובה

אכן היה עדיף לשלוח באוויר אם מדובר במעט ארגזים. רק שלצערי הרב גיליתי ברגע זה שהדואר עדכן אתמול מחירים.
ולא סתם עדכן - עליה של 170% (כן, יותר מפי 2).

&nbsp
כנראה שאחזור לתכנית המקורית....

למעלה