עוד שאלת סמינרים...

sacrament

New member
עוד שאלת סמינרים...../images/Emo76.gif

מה בעצם עושים בסמינריון? כלומר, אני מבינה שבסוף שנה מגישים סמינריון. אבל מה עושים שנה שלמה? אני מניחה שלא יושבים עם המרצה וחושבים על רעיון. האם המרצה עושה הרצאה ל-10-15 איש? ומה בעצם אמור להיות הסמינריון- נושא שצריך לסכם עליו או להביא משהו חדשני? האם צריך לבחור מרשימה של המרצה או לבחור נושא משלנו? כיצד בכלל יכולים להיות לנו כלים לעשות משהו שהוא יותר מלסכם? צריך לעשות מחקרים, סקרים, גרפים? ועוד משהו- מישהו לקח שיעבודים עם זלצמן (את"א)? אני מאוד מחזיקה ממנה בכל הקשור לקניין, אבל סמינר...לא יודעת. וזה גם לא מסתדר לי בשעות, אז היא צריכה להיות ממש משהו כדי לגרום לי להתאמץ. מישהו לקח, שמע משהו?

tigris12

New member
תשובה

ממה שאני יודע סמינריון בד"כ מתנהל כך: בהתחלה המרצה עושה מס' שיעורים על נושא הסמינריון ומציג אותו וחומרים רלוונטים שהסטודנטים צריכים לקרוא בנוגע לנושא, אח"כ המשתתפים מגבשים שאלות מחקר ספציפיות שנגזרות מהנושא הכללי ומבצעים פרזנטציה , בכל מפגש כמה סטודנטים מציגים את הנושא שהם בחרו ויש דיון בקשר לנושא. בדרך כלל הציון בסמינר מורכב מהעבודה, מהרפרנט (פרזנטציה) ומהשתתפות/ תגובות לנושא. כמובן שיש סמינריונים שמתנהלים בצורה קצת שונה לפי שיקול דעת המרצה ( למשל יש סמינריונים שבהם מגישים ניירות תגובה למה שחוקרים אחרים מציגים - קרוי גם קלקוויזם).

Kiru

New member
סמינר

אצלנו היו כמה שיעורים שהמרצה העבירה, אח"כ 2 הרצאות אורח ובסוף פרזנטציות. הסמינר עצמו היה עבודת מחקר על נושא כלשהו מתוך רשימה. חלק מהנושאים היו הומניים יותר, וחלק היו דרשו תוצאות אמפיריות. הכל בהתאם לנושא. לא דורשים חידוש אמיתי (בכל זאת, סמינר ולא דוקטורט..) אבל זה בהחלט סוג של מיני-מחקר. זה היה דווקא די נחמד. כמובן שכל זה מתייחס לסמינר במימון שעשיתי בתואר הראשון, והסמינרים שאני אמור לעשות בסמסטר הקרוב במשפטים נראים לי (לפחות מרחוק) יותר קשים, או לפחות יותר מתישים...

למעלה