עוד שבועיים פסח ושוב שאלת חג....

shelycat

New member
עוד שבועיים פסח ושוב שאלת חג....

השאלה מופנית למי מאיתנו שיתארך בפסח לליל הסדר או סתם יגיע לביקור משפחתי במהלך החג אצל אלו שלא "זכו" בנו ל"סדר". והנה השאלה: צריך להביא משהו, האם מתנה למארחים היא הכרחית או לא? ובאיזה עלות וסדר גודל היא צריכה להיות אם כן? האם מספיק יין/פרחים? או שצריך להשקיע קצת יותר. מה אתן אומרות/ים? והאם יש שיקול מי הם המארחים בצורך במתנה או לא? (האם ביקור הורים מצריך/לא מצריך מתנה לעומת סבים או דודים) אצלנו החג איבד ממשמעותו הדתית כבר די מזמן, כך שבעצם ביקור בפסח בצד של המשפחה שלא "זכה" בנו בסדר יהיה ככל ביקור אחר (אנחנו נפגשים לעיתים קרובות לארוחת ערב/צהריים).

dorlim

New member
לדעתי...

פסח וראש השנה הם חגים של מתנות. אמנם לא צריך להגזים ולהוציא מתונות בסדרי גודל ענקיים ואפשר בהחלט להסתפק במתנות צנועות (אנחנו לדוגמא מגבילים את עצמנו בממוצע של 50 ש"ח למתנה) - אנחנו קונים מתנות רק להורים ולסבתא. במידה ואנחנו מוזמנים לארוחה אצל דודים, אנחנו מביאים זר פרחים. בסופו של דבר, לא צריך לצאת מפרופורציות....

תוכי

New member
אצלנו ....../images/Emo13.gif

קונים מתנה להורים ולחמים שלי וגם אם אנחנו מתארחים לדוגמא אצל דודה שלי בחג אני קונה לה משהו לבית וסתם שטויות לילדים שיהנו גם הם המתנות לא יקרות להורים והחמים עד 100 ש"ח למתנה ולדודה בערך ב- 50-70 ש"ח ועוד מתנות לילדים שעד 30 ש"ח ביחד והאמת הכל תלוי בהרגשה ובתקציב

fila

New member
...........................

לא צריך להסחף עם ההוצאות אני מתכוונת לקנות מתנה להורים שלי ולחמותי(למרות שאני לא יודעת אם ומתי אלך לשם) אגב מתנות יפות מאוד ובמחירים ממש סבירים אפשר למצוא בקוסמוס הייתי שם עם אמא שלי ויש דברים יפייפים לבית ולמטבח

לי27

New member
אנחנו נתארח אצל דודים שלי

נראה לי שאני אקנה ספרים לילדים (בני 5 ו-3) עדיף מפרחים שבטח מישהו אחר יביא וגם מתנה חינוכית שנשארת

kisses

New member
גם אצלינו פסח אף פעם לא היה חג כזה

מסורתי ובמיוחד הוא נהפך לכזה אחרי שסבי ניפטר אבל תמיד הבאנו מתנות. עכשיו לא מדובר במתנות של מאות שקלים אבל מדובר בדברים שימושיים לבית ששויים לא יותר מ -150-100 ש~ח

יעלי2

New member
מתנות לחג../images/Emo77.gif

אנחנו נהיה בירח דבש בפסח, אבל אנחנו תמיד מביאים להורים של שנינו מתנות בחגים. לכן לפני הנסיעה, נתאם ונזמין 2 סידורי פרחים (כ 60 ש"ח האחד), שישלחו ערב פסח בליווי ברכה שתעשה להם הפתעה נחמדה ונעים בלב. מכך את יכולה להבין שאני תומכת בפרחים. למרות זאת, כשאנחנו מוזמנים, אנחנו משתדלים לחפש מתנה שמתאימה לחג ויחד עם זאת שימושית (בראש השנה ספר בישול עם דבש וצנצנת גדולה של דבש) וכו. בשורה התחתונה, לדעתי צריך להביא מתנה, זה מכובד כלפי מי שמזמין (מינימום), ומכבד אותכם. וזו לא צריכה להיות מתנה יקרה. בהצלחה וחג שמח (אפשר כבר להתחיל להגיד נכון)?

למעלה