עוד שבועיים ראש השנה! איזו שמחה

עוד שבועיים ראש השנה! איזו שמחה

החגים האהובים יצאו השנה באמצע השבוע כמו שצריך


אנחנו נחגוג במתכונת מצומצמת אבל בהחלט כבר התחילו להיות דיונים על התפריט של ערב החג!

יהיה טבעוני

כרגע מסתמן מרק + סעודת סימנים
אני רוצה לנסות את מרק ה PHO שגידי הביא פעם
לסימנים נראה ש....
כרישה: טארטלטים קטנטנים מבצק פילו ממולאים בכרישה (ואולי קשיו)
סלט סלק חי
עלי מנגולד (=סלק, פעם שנייה) ממולאים בבורגול
גזר: צימעס (כן, יהיה מאד מולטי-תרבותי)
אולי קציצות מלוביה, אפויות
חלה עגולה, עוד לא ידוע עם מה
רימונים איפשהו, עוד לא ידוע איך
עד כאן הגענו במחשבות...
מה אצלכם?
 
נשמע מעולה


אני כרגיל אהיה בחג במרכז ליוגה שבו הסעודות הן צמחוניות ומאוד ידידותיות לטבעונים, בייחוד בשנים האחרונות שמפלס הטבעונים במרכז הולך ועולה משנה לשנה (או מחודש לחודש..) אדווח בהמשך מה היה

שנה טובה ומתוקה כסילאן לכולם
 
אצלנו מורכב

אני ושני בנים ביפן
הישן לצידי ושתי בנות וחבר של אחת מתארחים כאן ביישוב אצל מישהי שיש לעל אוכל כל והיא טבעונית בעקבות שני ילדים שנהיו טבעוניים.
אז יהיה על השולחן מכל טוב והישן נ"ג, אני מציעה את עצמי להכין ולהשאיר לה מנות נ"ג שלא תסתבך

אנחנו? מצאנו מסעדות בטוקיו בה נהיה באותה עת, טבעוניות וחוצמזה אני מכירה היטב את התפריט היפני ויכולה ללהטט בין המנות, יהיה בסדר

לך מציעה להכניס רימון בסלט כרוב וכך יש לך גם ראש וגם רימון...אם תהיינה קוביות גזר אז בכלל
 

Dr T noki

New member
איזה כיף לך שאתם ביפן!
|איקון מקנא|

לאמא שלי יש סלט כרוב קצוץ לבן, קצוץ דק, צימוקים כהים (אפשר גם חמוציות), רימונים בנדיבות, קצת צנוברים קלויים קלות, עירית קצוצה או וריאציה כלשהי על הנ״ל, עם רוטב מיץ לימון, שמן זית ומשהו שנותן קצת מתיקות כגון סוכר חום או קצת סילאן לפי הטעם, מלח ופלפל. אם יושב במקרר כמה שעות זה יותר טעים אפילו.

אנחנו כנראה אצל ההורים או אחותי בצפון, אין לי מושג מה אוכלים כי אף אחד חוץ ממני לא צמחוני/טבעוני אבל מצד שני גם לא מי יודע מה אוכלי בשר, אני בטח אכין כמה דברים.
 
הרביעיה נשארת בבית

הטבעונית במיעוט
אבנה תפריט שיכבד אותה
האחרים יאלצו להתמודד עם הבחירות שלהם בעצמם, אני לא שם
 

RSPA

New member
אצלנו פשוט...

בראש השנה יש לאימי בדיוק יום הולדת אז חוגגים אותו אצל אחותי והיא אחראית לכל מה שצריך ואני פטור מהכנות.
עכשיו נתת לי רעיון ואולי אביא חלה עגולה.
אפשר שתעזרי לי עם מתכון טוב??
 
חלה לבנה (עם אופצית כוסמין)

המתכון הקבוע של חלה, אצלנו כמו היידי בת ההרים, אוהבים לחם מקמח לבן בשבת. המתכון הזה גם מעולה לעוגת שמרים.
לפעמים אני מחליפה חלק בקמח כוסמין, ולפעמים בקמח malted שאני מביאה מאנגליה, מתוצרת dove's farm

חצי קילו קמח, מנופה
כף שמרים יבשים (או חצי קוביה שמרים טריים)
שמינית עד רבע כפית אבקת אפייה (כן כן, זה נותן אווריריות)
כף מלח
כף עד ארבע כפות סוכר (לפי ההעדפה למתיקות)
שתי כפות שמן זית או אחר
כוס עד כוס וחצי מים

מוסיפים את המים בהדרגה, לקבלת בצק חלק ונעים. אם משתמשים גם בקמח מלא/כוסמין, צריך יותר מים
לשים עשר דקות שלמות. מכסים ומתפיחים להכפלה, כשעה וחצי, תלוי במזג האוויר.

יש קטע כזה בראש השנה לעשות חלה עגולה בלי קשרים כדי שהשנה הבאה עלינו לטובה תהיה חלקה ישרה ובלי קשרים
אז אני מעצבת גליל אחד וכורכת אותו סביב עצמו לחלה עגולה.
מכסים ומתפיחים עוד חצי שעה
למריחה: שמן עם חלב שקדים, רק שמן, מי חומוס, מי פשתן
לקישוט: מה שרוצים

אני מתחילה עשר דקות בחום גבוה, ועוברת לחום נמוך-בינוני עד שמוכן.
מכסה ביריעת אלומינים אם משחים מהר מדי.
משך האפייה תלוי בגודל הכיכר
 
אני עושה בערך כך

רק שתמיד יש לי קמח לא לבן, נניח שיפון וקוואקר טחון שהוא מאד עדין אבל שותה הרבה ולכן יש לי יותר מים במתכון ומעט יותר שמן
 

יוספה 51

New member
שלום חברים, לקראת חג שמח

מאד עסוקה בזמן האחרון כך שלא ביקרתי כאן. מיקי- איזה כיף לך ביפן. נשמע נפלא. גם אנחנו בורחים מכאן בחגים ולוקחים את הילדים והנכדה לכפר נופש בצרפת, מקווה מאד שיהיה באיזור אוכל טבעוני אבל אם לא, יש מטבח ומאחר שמדובר בטיולי כוכב, נוכל לבנות על בישול... תהנו כולם למקרה שלא אספיק לברך.
 
אנחנו מתארחים, אבל מביאים 2 דברים

סלט 3 שעועיות שגיסי הקרניבור מת עליו
פטה עדשים
חוץ מאלה יהיה מכל וכל על השולחן אני מניחה
 
למעלה