עוד שבוע אני עושה את מה ששנוא עלי. ש"ת אתונה

עוד שבוע אני עושה את מה ששנוא עלי. ש"ת אתונה

השנה זו השנה ה-30 שאני חוקר את כרתים עם שני ספרים.

הטיסה לכרתים היא שעה וחצי בלבד ואתה יודע שבצ'יק אתה שם.
בעבר טסתי לכרתים רק דרך אתונה, דרך מתישה מאוד, ואם היתה איזו תקלה, נאלצתי לקחת מעבורת (12 שעות שייט, עוד לא היו רחפות או מעבורות מהירות) וכמובן שהיה כסף רק ל-"און-דק" (על הסיפון) שזה כסא נח על הסיפון, ובחורף או בסתיו זה ממש לא מרנין.

אבל באותם ימים הייתי מגיע למשל לשדה התעופה של חאניה בערך 5 דקות לפני שעת ההמראה, במונית עד המטוס, הסבל היה לוקח את המזוודה והדיילת תולשת את הדף המתאים (כרטיס הטיסה היה כמו פנקס קטן עם דף לכל קטע של המסלול הלוך ושוב).

היום בגלל הבטחון זה סיפור ארוך עם תלאות של ממש בעיקר למי שנמצא במצבי.

אבל אין לי ברירה, טיסות ישירות היום יש בתוככי העונה (יוני-אוקטובר) ובכל יתר הזמנים זה עדיין טיסה דרך אתונה כשזה לכל כיוון כולל הגעה מוקדמת, המתנה, ביקורת, טיסה, המתנה באתונה, טיסה - ענין של 6-10 שעות.

בכל מקרה, שבוע הבא אני טס לשבוע, במטרה.....- להדריך את כרתים לסוכני נסיעות מקומיים !!!!!
שרובם בעצם כמו רוב הסוכנים בארץ שאין להם שום מושג מה הם מוכרים.

היתרון היחידי בטיסה הזו- שאני חוזר שוב לנופי כרתים ואנשיה (יש כבר כרטיסים גם ליוני וספטמבר...), לא לנשום את סרחון הסיגריות של אשתי ולהיות ה-"לך תביא", וכמובן לעשות טוב לאנשים שכל השנים הולכים לקראתי בידידות (אני לא לוקח כסף להדרכה ואפילו את כרטיס הטיסה אני משלם מכיסי).

יאסו-מגאלוניסוס (שלום לך כרתים).

יוליקה

Member
מנהל
בטח לא תאמינו למה שאני כותבת, אבל האכזבה תפסה אותי

הפוליטיקה מתחילה לעייף אותי, בייחוד כשעושים צעדים שאני ממש לא מסכימה איתם.
אז שמענו שחיים ילין עזב את יש עתיד בטריקת דלת... עצוב וחבל.
צורפו חברים חדשים לרשימה במקומות ריאליים, ע"ח חברים ותיקים... אנשים איכותיים כמו סגלוביץ, בן ברק, ברביבאי,ועוד כמה... אבל יש כאלה חדשים
שקודמו ע"ח ותיקים כמו חיים ילין שנמדדים בכך שיביאו איתם מצביעים ממגזר
אליהם הם משתייכים.
אחד כזה, זה מי שכיהן עד לאחרונה במנהל רשת החינוך של הקיבוץ הדתי.
הוא משתייך לזרם הציונות הדתית שיש כבר 4-5 מפלגות שלהם,
הבית היהודי, האיחוד הלאומי, עוצמה יהודית, הימין החדש (בנט)...
האם באמת מישהו חושב שהוא יביא את קולות הציונות הדתית ליש עתיד
רק בגלל שהוצב ברשימה?? חוץ מהמשפחה שלו והקולגות שלו (אולי) יצביעו
לרשימה... איזה בזבוז ובשבילו להזיז את חיים ילין??
טוב, אני לא עוזבת כל כך מהר את יש עתיד אבל מאוכזבת? כן!!

judithedna

New member
יוליקה כששמעתי על ילין לא

התאכזבתי אלא כעסתי מאוד על לפיד. הוא נפטר מאדם שהיה נאמן לו ולדרכו ובמקומו הביא כל מיני...

הייתי שם כבר בכל העונות, וסוף פברואר יכול להיות גם שבוע בלי

גשם. מזג האויר שם דומה לארץ רק מכיוון שהוא אי, טיפה קריר יותר בחורף, והרפתקנים מוזמנים לבוא לטייל על ההרים המושלגים בצפון ואחר כך לרדת דרומה להתרחץ בים (החוף הדרומי נמצא מול הסהרה הלובית...).....

הבעיה היחידה היא הטירטור דרך אתונה, אבל למזלי זמן ההמתנה בין המטוסים הוא כשעתיים, ואני מובל בכסא גלגלים ולא צריך לדדות בכל הטרמינל הענק.

חוץ מזה אני לוקח את המקל-הליכה שלמנוחה הוא נפתח ומשמש ככסא מרווח עם ארבע רגלים...

יוליקה

Member
מנהל
אפרופו, מובל בכסא גלגלים...

איך מסדרים את זה מראש?
אני רוצה לנסוע בפסח עם בעלי, אבל הוא לא מסוגל
ללכת את המרחקים בשדה התעופה... איך מזמינים הלוך ושוב
הובלה בכסא גלגלים?? זה חייב להיות רק עם טיסת אל על?

judithedna

New member
יוליקה, תצרי קשר עם אל על ותודיעי

להם מה את צריכה. מניסיון - יפנו אותך לדלפק מיוחד ושם יקבל אתכם דייל עם כיסא. הוא ילווה אתכם עד המטוס. וכשתגיעו בחזרה - אותו דבר. הוא יקבל אתכם בפתח המטוס.

יוליקה

Member
מנהל
זו בדיוק היתה שאלתי

אם אנחנו לא טסים באל על... למה שאל על ידאגו לנו לניוד בשדה התעופה??

משתפרת

New member
כשקונים כרטיס-

כדאי שהסוכן (או את, אם קנית את הכרטיס בלי סוכן) יודיע לחברת התעופה מה ההגבלות הגופניות של בעלך. כך ידעו איך להנגיש לו את הטיסה: החל מהעברה מהדלפק אל המטוס, המשך בכניסה למטוס (במידה ולא נכנסים הישר דרך שרוול) וכלה בהקצאת מקום מתאים. כך גם ידאגו לאדם עם ההגבלה בתנועה כשיגיע ליעד.
במידה והכרטיס כבר נקנה- ידעי את חברת התעופה עד 48 לפני הטיסה.
https://www.kolzchut.org.il/he/נגישות_לאנשים_עם_מוגבלות_ולנכים_בטיסות

shron17

New member
אופציה לשימוש בקולנועית להגעה לטרמינל.

לפני כמה שנים הייתי בביקור משפחתי באמסטרדם, וחזרתי לישראל בטיסת "ארקיע",
בעת שהגעתי לשקילת המזוודות,הרגשתי פתאום סחרחורת וחולשה חזקה, והפקידה מיד הבחינה במצבי והפנתה אותי למשרד צדדי,ושם דאגו להסיע אותי בקולנועית שלהם ,ביחד עם עוד 2 אנשים (שהתקשו ללכת.)
רציתי לשלם עבור השרות אך אמרו שאין צורך ,כי זה חלק מהשרות של שדה -התעופה.
&nbsp
כמה דקות לפני הנחיתה בשדה -תעופה בישראל, נגשה אליי הדיילת לשאול לשלומי,(התברר שלפני ההמראה התעדכנה במידע, על מי שנזקקים להסעה בקולנועית.)
הדיילת הציעה לי שלאחר הנחיתה אגש לעמדת הקולנועיות הממוקמת מימין לתחילת מסלול ההליכה,ושם הם יסיעו אותי עד לדלפקי בדיקת -הדרכונים .
זה בהחלט שרות יעיל שמאוד מסייע בעת הצורך.
אגב ,בחברת "אל-על" זה לא כמו ב-"ארקיע" ,שם יש צורך לתאם מראש ,במידה ויש
לנוסעים קושי בהליכה והם מעוניינים בהסעה בקולנועית.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אין שום קשר לאל-על.

בעת קניית הכרטיסים בחברת הנסיעות, לבקש שאתם זקוקים לכסא גלגלים גם בהלוך וגם בחזרה, ועובדה זו תירשם במחשב ותלווה אתכם בכל הטיסות.

הטוב ביותר הוא אם היה לכם כרטיס בינלאומי של נכה (פניה דרך חברת "עדיף" יחד עם תעודת נכה) המחיר כ-50 שקלים, כי אז אתם לא עומדים בתור בשום מקום.

כאשר מגיעים לשדה לדלפק בו מוסרים את המזוודות, בעת מסירת הכרטיס, העובדת רואה אצלה במחשב שזקוקים לכסא גלגלים, וכעבור זמן מה מגיע עובד ומוביל אתכם עד לשער היציאה , ואם השרוול למטוס ארוך, עד המטוס, וזה לפני שנוסעים אחרים נכנסים.
שער יציאה שיש אליו מדרגות, יש בקרבתו גם מעלית בדיוק למטרה זו.

בשדה היעד אם יש שרוולים, ממתינים שכולם ירדו, ואז מגיע עובד עם כסא גלגלים להוביל אותך בטרמינל לפחות עד קבלת המזוודות ואפשר גם עד היציאה. לבקש.
(בארץ הוא מגלגל אותך בשרוול מהמטוס לטרמינל, וממנו בטרולי עד ביקורת הדרכונים (גבול המעבר בין השטח האוירי לשטח הקרקעי).

אם אין שם שרוולים, ממתינים שכולם ירדו, ואז מגיעה משאית קלה לפתח היציאה של הדיילות בצד ימין לרוב, בתוך המשאית ממתין כסא גלגלים, ארגז המשאית יורד ואת מוסעת לטרמינל והעובד ממשיך איתך עם כסא הגלגלים בתוך הטרמינל.

אותה פרוצדורה בדרך חזרה.

בשורה התחתונה, מוטב להצטייד גם במקל 4 רגליים (זה מתקפל) לנקודות המתנה לפני קבלת כסא הגלגלים (כשמסיעים עם הכסא, ממתינים לעליה למטוס ליד השער, ואז אתם מוכנסים ראשונים).

זה הדגם שיש לי, המחיר 195 שקלים זה כלום לעומת הנוחות שבשימוש בו.

https://www.wheelchairs.co.il/מקל-כסא-טלסקופי-3-רגליים

שימו לב:
מקלות-כסא מסוגים אחרים מאוד לא נוחים ולא יושבים עליהם עם הישבן אלא עם החלק הקדמי של השת, ואי אפשר לשבת יותר מכמה דקות.

בארץ אם אין מקומות מראש שידוע לי שצריך להמתין, אני הולך על מקל שחלקו העליון הופך למושב למשקל של 135 ק"ג, עם רגל אחת.
זה טוב למי שיש שיווי משקל ויושב יציב (כשמדובר ברצפה חלקה, אני מצמיד את רגל הכסא לקיר או לחפץ קבוע אחר, כדי שלא יחליק אחורה.).

https://market.marmelada.co.il/products/27152

יוליקה

Member
מנהל
לקראת שידור תכנית "המעברות" ברשת 11

אני בת למנהיג בית"ר בהונגריה, גדלתי בבית ז'בוטיסקאי כש"ההדר" היתה הסיסמא שהובילה את כל הבית"רים... הסיסמא מזמן נשכחה מתנועת החירות... כשהם אימצו סיסמא חדשה: "היום זה ותיקי המעברות, נגד ותיקי המחתרות"... הזלזול במקימי התנועה ... אבל מסתבר שגם בזה הם טועים...רגשי הקיפוח של "יוצאי" המעברות בטעות יסודה... כי כ- 80% מראשוני המעברות היו בכלל אשכנזים... וראשוני העולים מצפון אפריקה הגיעו בכלל אחרי שהמעברות פורקו והם יושבו בערי פיתוח...
לקראת התכנית "מעברות" שתשודר בערוץ 11 בשבוע הבא, הנה מאמר שנותן מידע לכל " יוצאי המעברות"

הדסהש1

New member
אפקרופו כסאות גלגלים בעלי רכש ביום חמישי בהזדמנות

הליכון עם כיסא שמתחתיו יש סל קטן..4 גלגלים עם ברקסים ומתקפל..חסר רק מקום שעם יוןשבים ורוצים ללכת אין מקוןם לרגליים..אבל להסתובב בעיר לחנות ליד הבית זה נפלא.בתם לשם הליכה לא ארוכה וגם ארוכה שמתעייפים אפשר לשבת.ביום שלישי אני והוא מצטרפים לטיול ליד ושם והר השמות והקניה היתה עבורו שיהיה לו קל יותר להתישב מתי שיתעייף.הוא הולך יותר קשה ממני.אבל עצמאי לחלוטין..זאת היתה הזדמנות חד פעמית.מישהו קנה לאחימו הקשישה והיא התקשתה להסתדר עם הברקסים ולהעלות את זה הביתה 6 מדרגות.לי זה קשה עבורו זה בסדר בעיותיו אחר הארועים זב ברגליים...מקווה שמזג האויר יהיה ..לטובתינו

יש כמה פתרונות

א.
כאשר אני טס, אני לוקח מקל מיוחד שכאשר הוא נפתח הוא כסא עם 4 רגליים ומושב בד, וכך אפשר לבצע מנוחות. פשוט פותחים את המקל ליד קיר ומתיישבים עם הגב לקיר או לפרט יציב אחר וכך יש גם משענת לגב.
המקל מאלומיניום וקל מאוד ונושא עד משקל-110-130 ק"ג.
ב.
יש הליכון שיש לו מושב וכך מי שיכול ללכת רק זקוק לתמיכה ומידי פעם למנוחה, זה פתרון.

העיקר שכחתי

ביום-יום אני משתמש במקל שהידית שלו הופכת לכסא (יש לו רגל אחת) "פליפ-סטיק" נושא אדם עד משקל 130 ק"ג, קל מאוד. תוצרת אנגליה.
גודל המושב 20 על 22 ס"מ.

הופך לכסא בלחיצת כפתור וכנ"ל בסגירה, מצויין לאתנחתות קלות למי שאין לו בעיות שיווי משקל (כי הרגלים מהוות בעצם שתי רגליים ליציבות הכסא).
מי שצריך אתנחתות ארוכות, מוטב המקל עם ארבע רגליים ומושב בד.

אצלי הוא תלוי על ידי דלת היציאה מהבית שלא אשכח אותו, יש לי אותו כשנה וחצי ויש לי עוד אחד רזרבי.
http://www.flipstick.co.il/catalog.php?id=1002

למעלה