שבוע מעניין מאוד
התחיל ביום רביעי בביקור ב French 57, בחברתה של ידידה טובה שעזרה לי לקטוף את הערער שמצא את דרכו ל Mustang gin.
שמנו עצמינו בידיו של הברמן וזכינו בכמה קוקטיילים מצויינים. לקינוח הזמנו את הקינוח המעולה וקווין פארק סוויזל על בסיס אל-דורדו 12, למי שעדיין לא ניסה את שניהם- מומלץ בחום!
+ טעימה קטנה של ה Double Rye High West Distillery שהיה מתוק, מתחנף ובעיקר טעים.
בחמישי פתחנו בבית בקבוק יין תוסס בשם Millennium Sparkling מיקב Tomac בקרואטיה, יקב קטן ומאוד מסורתי עם מוניטין מעולה. לו היתה זו טעימה עיוורת היינו בטוחים שזה יין אדום. גוף מלא, פופקורן בחמאה וברט במידה הנכונה. יין שבתחילה הרגיש מוזר אך משך אותנו להמשיך לשתות ממנו פעם אחר פעם.
בשבת חבר מפינלנד הגיע לביקור ופתחנו הרבה מעליית הגג:
-התחלנו בברנדי מיקס פירות שמתיישן מ 2011, עדין ומורכב, פרחוני ובעל טעמים שהזכירו לנו את הגלנמורנג'י 10. ווליום נמוך.
-אח"כ המשכנו לברנדי קרמבולה מ 2015 בחוזק חבית, הברנדי הזה הוציא מהחבר קריאות התפעלות בעקבות טעמים מאוד מובחנים של פודינג לימון עם ווניל, מי ורדים, קמומיל והכל בווליום גבוה. חייב להיכנס כך לבקבוקים!
-המעבר לרום התחיל עם הסולרה שלנו מ 2015, הטעמים הזכירו לו ברבדוס עם פירחוניות מובחנת ואז המשכנו ל Enmore 2002 של silver seal ב-55%. אין מה להגיד, זה כל מה שטוב ברום דמררה, באיזון מושלם ובפול ווליום, תענוג!
-כדי להתחיל ולסתור את הטעמים הללו, הוצאתי את הברנדי אפרסקים הישן, עם טעמי האפרסקים, סויה ומין רקב שהתיישב לחבר במדוייק על טעמם של דומים שהוא קטף בילדותו מהעצים. הניחוח בווליום גבוה אך הפה עדין יותר.
-הדומים הזכירו לי את קטיף העוזררים אז המשכנו עם ברנדי תפוחים ועוזררים, קומפוט תפוחים מבושלים, פלפל שחור ומעט עץ (מעט מדי לטעמו). טעמי הניו-מייק עדין היו חזקים ונדרש עוד זמן יישון.
-זה היה הזמן לעבור לוויסקי, בתחילה עם סינגל מאלט בן 3+ מ 2013, וויסקי עולם חדש עם עץ קלוי, פירותיות מובחנת וכבול שמגיע משימוש בחבית עם וויסקי כבולי צעיר, טעמי אפר בכבול הזכירו את הכבול של לגוולין לחבר שהעריך שבטעימה עיוורת היה נותן לוויסקי בין 12-15 שנה.
-סיימנו עם וויסקי סופר כבולי מ 2015 שכבר עבר את השנתיים, 63% אך כמעט ללא עקיצה אלכוהולית (אולי הזה סדר הטעימה) וכבול חזק שהפעם גם לי הזכיר את לגוולין, כבר אחלה וויסקי עם טעמים ברורים של כבול נקי ואפר וזיקוק לחוזק נמוך "מלוכלך", מעניין איך יתפתח עוד שנה.