עוד שיחה עם פועל מ"השטחים"

עוד שיחה עם פועל מ"השטחים"

בחור טוב. אמר לי שהוא מת לצאת מהמדינה. שהוא לא רואה פתרון. דברנו עוד קצת. בהתחלה ניסיתי לענות לו, אבל אחר כך פשוט הקשבתי. סיפורים סיפורים סיפור על חבר שלו שרצה ללכת להר הבית להתפלל אבל הוא עדיין לא בגיל שמותר להגיע להר הבית (גיל 45) אז הוא "הלך מסביב". תפסו אותו ג'יפ של מג"ב אמרו לו לעמוד על רגל אחת ואחר כך על הרגל השנייה אחר כך הגבירו את המוסיקה בג'יפ ופקדו עליו לרקוד אחר כך נתנו לו לשיר ולרקוד לצלילי ססמא שהוכנה מראש - "חומוס פול חומוס פול אני אוהב את משמר הגבול" כששר כמו שצריך -היכו אותו החיילים - "למה אתה משקר !" כשנמנע מלשיר היכו אותו על שלא נשמע להוראותיהם אדמותיו של האבא של הפועל , 25 דונם זיתים עם קבלות, עומדות היכן שהיום עובר כביש 443 המדינה חישבה וחישבה ובתמורה להפקעה שילמה סך 250 ש"ח לדונם כעת, את המעט שעוד נותר הולכת לכסות גדר ההפרדה 100 מטר מגבול הישוב בו הוא חי כך לדבריו. היאוש בעיניו איך אמר לי - אתה לוקח כדור לוחץ לוחץ לוחץ בסוף מה קורה ? הבעייה מורכבת מורכבת מורכבת אין לי ספק בכך בכלל תשובות בסגנון של "מי התחיל ב-48' ?" מתגמדות לעיתים בעיני אל מול האדם הבודד. אותו אחד המביא ילדים לעולם לתוך מציאות של סבל יסורים השפלה ועוני. מציאות של רווחה ושפע לצד סבל ועוני בלתי נסבל זה לצד זה עוד התנתקות... לא ?

אתד

New member
אני רואה נקודה קטנטנה

ומסביבה כתמים גדולים שם בכתמים מדברים את שפתו, ויש לו מקום למכביר מאחלת לו שיצא מהנקודה הקטנה כמה שיותר מהר, בוודאי יטב לו בורא עולם נתן את ארץ זבת חלב ודבש ליהודים הרבה לפני 48 כשזה לא כך רואים מה קורה ליבי ליבי על אמא אדמה בהתנחלויות שנעקרים משם בניה, טובים או רעים ככל שיהיו הם בניה. מזכיר לי כמה יהודים מאתיופיה מבוגרים שנפגשתי איתם ואיך שחרב עלייהם עולמם ולא ידעה נפשם צער כזה אדיר כשגילו שלא רק מתפללים כאן כל היום... מצטערת שאני לא מוצאת הומניות כשלבן הרך שלו, מבוקר עד ערב בבית הספר, שוטפים את הראש (שלא באשמתו) שאני האויב שלו וכשיגדל בוודאי ינסה להוכיח לא שוחרת מלחמה אלה רק רודפת צדק. וטוב לכל אחד כשהוא נמצא במקומו, גם ההומאופטיה מחזירה למקום לא?

אתד

New member
:)))

אתה יודע מה? יש גם הוכחה לכך הרי כשלאדם עוברת בעיה אחרי טיפול הוא לא דש בה יותר היא נשארת כמו איזה זכרון ישן שהוא שוכח ממנה והיא לא חוזרת. מצד שני אומרים כל הזמן להסתכל על ההסטוריה, על המלחמות כי היא חוזרת על עצמה... כמו מלחמת עולם ראשונה שניה... הרמדי מרפא מהשורש ולא את הסימפטום שבגללו האדם מתלונן אז הנה לך התשובה על חוסר ההומניות שלי אל מול דבריו המרגשים של דניאל כואב מה שהוא כתב אבל הרעיון הוא שזה אפילו לא היה אמור להתקיים!

זוהי הבעייה מסכים

יש משפט שאומר - אור זרוע לצדיק ולישרי לב שמחה ואחת הפרשנויות של מקובל שכתב את ספר "מי השילוח" הייתה שישנן שתי דרגות אחת - צדיק" והשני "ישר לב" לצדיק - יש אור , לישר הלב - שמחה והוא טוען שהמדרגה של ישר הלב היא יותר משל הצדיק הצדיק הוא זה שעושה את מה שצריך, הוא צדיק, הוא צודק, ישר הלב הוא זה שהוא ישר עם הלב שלו, גם אם זה "לא מה שצריך לעשות". למשל - תרי"ג מצוות. לכאורה מי שעושה אותן - צדיק. אבל מי שלא עושה אותן או שעושה אותם אחרת בגלל שהוא ישר לב - הוא שמח !!! הלא כן ? כמו שאומרים שבין בני זוג אם אחד מבני הזוג כל הזמן צודק (מלשון צדיק) הוא בסוף יהיה לבד. על זה אמרו חכמינו מהעת האחרונה - אל תהיה צודק היה חכם לכן אני גם לא כל כך אוהב את השיר של מוקי - כולם מדברים על שלום אף אחד לא מדבר על צדק כי זה בדיוק ההפיך כולם מדברים על צדק וכולם צודקים זה הזמן להקשיב ולראות שיש עוד מי שצודק, לא ? שהתמונה רחבה יותר, ומה יכלתי לענות לו - התשובה היהודית הקלאסית ? על השואה ? על מי התחיל ב-48 ? על הטרור ? שנזכה להיות ישרים עם לבבינו וכמו שאמר קהלת - אל תהי צדיק הרבה.... ברכות

אתד

New member
דניאל יקר

לי אין אמפטיה אליו, לא הייתי רוצה שיהיה לו רע כי השם ברא גם אותו אבל הוא פשוט לא מדבר אלי כי הוא פוגע בי הניק שלי מאוד משמעותי בחיי א-אשרי ת-תמימי ד-דרך אני לא צודקת אני ישרה בליבי, רואים חכם ממני יש למכביר, מי התחיל ממש לא משנה ומה עושים עם זה איני יודעת, אני קטנה קטנה ורק יודעת שמה שקורה הוא פשוט לא נכון כשקרעו את הבית כנסת מאדמת הקודש כדי שיהיו שם גויים זה לא פחות מיום אבל על ישראל מבחינתי, אני כלא אוהדת פוליטיקה בכלל, לרגע לא האמנתי שזה קורה במדינה שלי, אותה מדינה שהיתה לי טבלת יאוש של 8 חודשים עד שאתגייס וכשהיה לי קר/חם/מגעיל בשירות ובאתי כל שבועיים הייתי גאה ומאושרת. בדיוק שאני כותבת לך מילים אלה הטלויזיה על ערוץ 2 והראו ילד ערבי, ילד קטן! ששר שיר על מה שעשו לעירק וכולו רטוב מבכי, מה אתה חושב שיצא מהילד הזה? אתה חושב שהוא באמת חריג? לא התכוונתי להכעיס אותך אני מתנצלת אם אמרתי משהו לא במקום

לא הכעסת אותי ממש לא !!!!

סתם הגיגים שגם אני מתחבט בהם והנה את מאירה את הדברים בעוד אור שאני לא חשבתי עליו אני לא יודע אני יודע שאין סבל יחסי כלומר אי אפשר להגיד אני סובל יותר ממנו כי ככה וככה אני יודע שהמדינה הזו מלאה בסבל בקורבנות בקורבנות שמקרבנים קורבנות נוספים ושלי קצת נמאס מהקרובנות אדם הללו שנראה לי שאין אלוהים בשמים שמרגיש שמתקרבים אליו ככה בכל הקורבנות הללו אבל מי אני ומה אני יודע... יש רק משפט אחד שלא יוצא לי מהראש והוא - בני ישראל לא נכנסו לארץ ישראל לפני "הזמן" "כי לא שלם עוון האמורי" כלומר אכזריותם של האמוריים שלדעתי עסקו בהקרבת ילדיהם למולך עוד לא הייתה כל כך משמעותית כדי שבני ישראל יוכלו לרשת את הארץ מה שאני למד מכך - שישנו סף מסוים של אכזריות שאם אתה עובר אותו - יתכן והארץ תקיא אותך... זה מה שמדאיג אותי ולא נשכח שגם עם ישראל גלה פעמיים מהארץ. בקיצור....העניין מסובך - ואשרייך על הניק, באמת תהיתי, כי אטד זה משהו אחר.... שיהיה לך כל טוב וליל מנוחה אני לא כועס ממש לא.... ההיפך, אם יש דיאלוג זה הכי אחי

אתד

New member
יופי :)

כן, גם אני שמעתי את זה הענין באמת מסובך ואני שמחה שהוא לזה שהחליט בפעם הראשונה :) כשהסתובבתי בחוגים חרדיים ואני לא דתיה.. שמעתי על אותו עוון ועל הישמעלים (שכל פעם מדינה אחרת זכתה לכינוי בהתאם למצב), שמעתי הרבה פעמים אצלהם בכל מיני משברים כמו במלחמת המפרץ 91 והשניה, בתחילת האינטיפדות שהיו והנוכחית ובכל מיני הזדמנויות שמעתי יותר מידי "הנה הנה כאן הסף של האכזריות.." (דווקא שלהם) אז קצת הפסקתי להקשיב כשזה נהיה על כל דבר... שלא לדבר על שב- 86 נדמה לי הבטיחו לנו משיח? והארץ צהלה ואם להוסיף על הסיבוך אומרים שזכות הבחירה בידי מנהיגים היא רק מאת השם... (
ואולי פשוט לתת רמדי לכל מנהיג?) נכון שלנו לא חסרים עוונות ואכן הוגלנו אבל אנחנו הילדים שהוא בחר בנו כמו אבא שמכניס את הילד שלו לחדר בתור עונש ובמישהו אחר פחות יפחד לפגוע אבל באמת מסובך כי גם את השני שלא בחר-יצר. הנטיה שלי לחשוב שהארץ (הקדושה לנו) תקיא אותם ולא אותי לא כי זה שלי (כוחי בעצם ידי) אלה כי זה ניתן לי באהבה מבורא כל העולם, ולא כי לי טוב יותר כרגע ולהם רע אז אני יכולה/צריכה לרחם עלייהם אלה כי להם יכול להיות טוב אם יהיו במקומם. כשלהם רע (כאן או במקום אחר) לי רע אני מאחלת להם טוב דומה בדומה.. :) הם לא מאחלים טוב דומה בדומה? צריך לשבור את המעגל ואז אני מגיעה למילים היפות שאתה כתבת, להבין אותם, אבל הם לא רואים כמוך (ומבינהם שלא באשמתם) ושוב המעגל... אז שוב דומה בדומה...

אני חושב

למה ללכת 2000 שנה לאחור, אלוהים נתן את האדמה לבני האדם עוד לפני שהיו יהודים ומוסלמים. לא כתוב בתורה שאדם הניח תפילין או חבש כיפה, בקושי עלה. הומיאופתיה רוצה להחזיר לשם (לא לעלה), זה האידיאל שלי בכל אופן. אני חושב שבליבו של כל איש רפואה יש איזה צד בדיוני כזה שרוצה להאמין שזה אפשרי. כולנו היינו פעם ילדים וזה לא היה מזמן. ילד אבל כבר לא נאיבי. יש לי דרך לראות דברים, כשבא אלי אדם אני רואה מולי ילד קטן או ילדה קטנה, לא יותר מגיל 5. אני מזהה את הפרצוף הזה, אימנתי את עצמי. אם אני מצליח להתחבר אל הילד הזה הסיכוי שהאדם יבריא ומבחינתי לא משנה ממה או בן כמה הוא.

להסתכל על כל אחד בתור ילד

מאז שיש לי ילדים זה גם מה שאני עושה וזה באמת מחולל פלאות... פעם מתקשרת (נקייה מאוד) נתנה לי תרגיל דומה אמרה לי - כנס לקניון, מקום הומה, ותסתכל לכיוון הפיזי של הלב של האשים שאתה רואה פשוט תסתכל לשם והדבר המדהים הוא שההתרכזות לכיוון הלב פתחה לי את הלב שלי ואיפשרה לי לראות את האיש מעבר לבגדים לדעות לרעיונות לדפוסים לדרמות פשוט הלב מי אנו מה חיינו דומים לחרס הנשבר הקטע של ה-2000 שנה גם התגמד אצלי ברגע שראיתי אותו את מצוקתו בסוף אנחנו כאן ועכשיו לכן כל כך חזק לי הקטע של "לא שלם עוון האמורי" אתה חושב שהובטחה לך הארץ ? יפה אבל זה לא אור שאתה יכול להכנס אליה מתי שאתה חושב שאתה מוכן יש כאן מכלול גדול ושלם ואיך יודעים ? מרגישים ואם אנחנו עכשיו מרגישים ההיפך ? יכול להיות שמשהו באנרגיה משתנה ? אולי על זה אתה מדבר אלישוע ? ברכות

כפיה אף פעם לא, רק בחיזור

גם בעל ואישה אסור שיכפו עצמם אחד על השני, זה אונס. שום דבר טוב לא יוצא מזה. איך נאמר "לך לך אל המקום אשר אראה לך" (בלשון נקבה). יש שיאמרו שהכוונה היא לאדם הגשמי ולנשמה השוכנת בו כאחד. הנשמה חשה ומכוונת והגוף מציית או לא מציית. זה כבר ענין לאמונות אבל לפי מה שחזו עיני בימי חיי עבורי זו ידיעה. גוף ונפש שניים יחדיו כאחד. נכון שגם הישמעלים טוענים שזה הציווי שלהם, מי שיראה יותר אהבה ואיכפתיות לו תהיה האדמה. האדמה זקוקה לגשם, דמעות, זיעה לא לדם. דם גורם לה להקיא. וזה לא ממש משנה לה דמו של מי הוקז. כאשר האלוהים קילל את האדמה במיתוס בראשית לאחר רצח הבל, על שקיבלה אליה (כאילו שיש לאדמה חיים ורצון משל עצמה - איזו בדיחה) את גופת הנרצח ודמיו זעקו עד השמים, היא קוללה בהצמחת קוצים ודרדרים לאדם, והכוונה אינה לצמחים אלא לגט. מאז רק הראויים יוכלו לשבת עליה מבלי לנער אותם מעליה. הנה אתמול, איזה רמז עבה לכל מי שמוכן להסתכל קצת אחרת, מה זה אדם, איך עמד הים מזעפו ושמר על גבולו. האדמה לא נתנה לו לעלות עליה. בעור שיניהם נחלצו, שמה בניו אורלינס מה שאני מכנה בשפתנו "נהיו אור לנס", יענו, אם את זה לא הבנו אז משהו באנרגיה משתנה בבירור, זה זמן שבו בני אדם נעים יותר ויותר בתנועה אישית ולא כללית. איש איש לנפשו, כל אחד הוא אחד ויחיד. התאים מתפרקים ומתנתקים אחד מהשני ו"הגוף" ילך ויאבד את צורתו כפי שהיא מוכרת לנו. אם נפעל נכון ואם יתמזל מזלנו נמצא עצמנו דבוקים ומתחברים שוב בסיבוב הבא של הרכבת. הנה תראה מה קורה למפלגה שנקראת "ליכוד" זו שישמה את ההפרדות וההתנתקות. תראה מה קורה בתוכה, האם לא אותו הדבר? לא שאני תומך באלה או באלה, זה פשוט משל לשנינה וזה רק יתעצם וילך. ללא ספק אנו חיים בתקופה מרתקת וכלל לא פשוטה לאדם לחיות בה.

נכון... מצד שני החושך בא באיחוד

כמו בן לאדן שמנסה לגייס את כל המוסלמים להתאבד כמו עיוורים עבור רעיון... השינוי הוא באמת בחופש של היחיד לפעול את פעולתו דבר שלא היה מתאפשר בעבר שכן היחיד, אלא אם היה מיוחד, לא היה אדון לעצמו כלל וכלל והדבר הזה מביא את עצמו לידי ביטוי גם בחברות הסגורות לכאורה כמו בבני ברק שנזכה

אתד

New member
יכול להיות שמשתנה משהו

אני מאמינה בזה, רק שלא יבוא צונאמי. דניאל כמו שלא מניח לך המשפט על עוון אמורי לי לא מניח משפט אחר כבר שנים... אני זוכרת שישבנו כמה חבר'ה לא דתיים ואחד מהם אמר שתהיה מלחמת עולם שלישית ששמע ממקור דתי וזה יקרה רק כשביבי יהיה ראש ממשלה, עכשיו עם כל הבלאגן באירן ופתאום הוא מכריז... אימלה :) איזה עולם יפה היה אם כולם היו קונים רמדי כמו שקונים חלב.

איזה נפלא

לו ידעת כמה צדקת כאשר כתבת "איזה עולם יפה היה אם כולם היו קונים רמדי כמו שקונים חלב". כבר כמה שנים הומיאפת אחד שאני מכיר אומר שהרמדי שתציל את בני האדם מכליון היא חלב אם בדילולים הומיאופתיים. ואני חושב על זה ואומר הלוואי, הרי הוא מכיל בתוכו את כל הידע איך לחיות כבן אדם בין בני אדם. לא רק בנק לחלב אם צריך, לא פחות מכך צריך רמדי שהוכנה ממנו, אולי עדיף.

למעלה