כדי להיות בבית........חימום Y.......... CHOCOLATES CON CHURROS??? או UN MATECITO CON BISCOCHITOS DE GRASA?? או HACER UN DELIVERY DE PIZZA CON FAINA??? אבל אנחנו בישראל....נתחמם בכוס של תה עם נענע ונוכל פטי בר.......חחחחחחחח שבת שלום לכולם
לקחנו שנינו יום חופש בגלל יום ההולדת של מור בגן שהיה אמור להיות היום בבוקר, ומור התעורר עם 39 מעלות חום... אז אין לנו צ'ורוס כאן אבל קניתי שוקולד כדי לעשות SUBMARINO.... וגם קניתי אלפחורס... שתהיה לכולם שבת חמימה ונעימה
השם המלאה הוא EL DIA DE LOS REYES MAGOS הם 3,MELCHOR,BALTAZAR,.........לא זוכר את השם של השלישי המנהג של הנעליים זה נכון!!! כל הלידים מחכים ללילה בין 5-6 לינואר!! לפני שנים גרתי ברמלה,בכל 5 לינואר יצוא לרחוב 3 אנשים מחופשים למלכים בחילקו מתנות למתנות לילדים,ממש חו"ל
"Melchor", "Gaspar" y "Baltasar". ברמלה חגגו את זה ?! תגיד לי, בתור ילד בארגנטינה - לא קיבלת מתנה מההורים ב- 6/1 ? אנחנו כן - למרות שהוריי יהודים מדורי דורות.
כבר אמרתי לך.......... SOS EL LIBRO GORDO DE PETETE!!!! Viste el programa alguna vez?? בקשר למתנות ב 6/1 ,אנחנו הילדים יהודים היינו חיים "חיים כפולים" .....לחגים היינו חוגגים הכל......,יותר טוב,לא חוגגים,אבל חיכינו למתנה.כדי לקבל מתנות,לא הייה משנה שום דבר ודת, היינו מקבלים בחגים שלנו וגם שלהם
הזאת - אל תשכח שעזבתי בגיל 10. ולגבי החגים - מה שאני זוכרת שהיה הכי כיף, זה בביה"ס - כי היו לנו את החופשים שלהם ובבית הספר הספרדי היו נותנים לנו חופשה גם בחגים שלנו. Como pensás que encuentro todas esas cosas argentinas? Busco en Google.com.ar
לדוגמא - ישנם חגים ספציפיים לכל איזור כמו האתר הראשון שצרפתי......... ויש את ה- Fiestas Publicas y Nacionales כמו באתר השני. תאמין לי הנוצרים הם בדיוק כמו היהודים - כל הזמדנות שיש חוגגים ותאמין לי שהם משיגים אותנו בהרבה
המילה Epifanía - אבל זה אמור להיות החג El Dia de los Reyes Magos שעליהם דיברנו כאן למעלה....... ו- No es feriado, הכוונה שזה לא יום חופש אלא יום לימודים ועבודה כרגיל. לגבי חגים מסורתיים ב- B. Aires אין לי שום מושג כי לא הגעתי משם. תוכל לראות באתר שישנם כל מיני חגים שונים ומשונים, הרי הארגנטינאים אוהבים לחגוג בכל הזדמנות. או שתוכל לשאול את icc11 אם הוא מכיר יותר ממני - הוא Porteño. וסתם שאלה - אתה מתכנן נסיעה בקרוב ?