עוד שישי שבת ........

• פותח הנושא ic11
  • פורסם בתאריך

ic11

New member
עוד שישי שבת ........

כדי להיות בבית........חימום Y.......... CHOCOLATES CON CHURROS??? או UN MATECITO CON BISCOCHITOS DE GRASA?? או HACER UN DELIVERY DE PIZZA CON FAINA??? אבל אנחנו בישראל....נתחמם בכוס של תה עם נענע ונוכל פטי בר.......חחחחחחחח שבת שלום לכולם

Joy107

New member
קר וגשום...

לקחנו שנינו יום חופש בגלל יום ההולדת של מור בגן שהיה אמור להיות היום בבוקר, ומור התעורר עם 39 מעלות חום... אז אין לנו צ'ורוס כאן אבל קניתי שוקולד כדי לעשות SUBMARINO.... וגם קניתי אלפחורס... שתהיה לכולם שבת חמימה ונעימה

MiAdi

New member
אצלנו....הסערה מתחילה...

עוד מעט..... נסענו מוקדם לקניות, חזרנו מהר למזגן. עכשיו אני מכינה Polenta con Salsa y Queso de rallar. מי שרוצה מוזמן
שבת שלום מקסימה וחמימה לכולם.

Joy107

New member
De maizena.../tapuzforum/images/emo3.gif

אחר הצהרים, כשאהיה ליד מחשב, אענה למסר

Joy107

New member
De maizena...

קר פה וגשום, אני במשמרת בוקר עד 15:00 ומחכה כבר שיגמר...

גרי רשף

New member
מישהו חוגג את dia de los reyes?

מקווה שלא טעיתי בשם.. צריך לשים את הנעליים בחוץ, ובבוקר מוצאים בהן מתנות.

ic11

New member
אני לא MAOZEITAN כדי לתק,אבל.......

השם המלאה הוא EL DIA DE LOS REYES MAGOS הם 3,MELCHOR,BALTAZAR,.........לא זוכר את השם של השלישי המנהג של הנעליים זה נכון!!! כל הלידים מחכים ללילה בין 5-6 לינואר!! לפני שנים גרתי ברמלה,בכל 5 לינואר יצוא לרחוב 3 אנשים מחופשים למלכים בחילקו מתנות למתנות לילדים,ממש חו"ל

MiAdi

New member
icc , estos son los nombres....

"Melchor", "Gaspar" y "Baltasar". ברמלה חגגו את זה ?! תגיד לי, בתור ילד בארגנטינה - לא קיבלת מתנה מההורים ב- 6/1 ? אנחנו כן - למרות שהוריי יהודים מדורי דורות.

ic11

New member
../images/Emo51.gif

כבר אמרתי לך.......... SOS EL LIBRO GORDO DE PETETE!!!! Viste el programa alguna vez?? בקשר למתנות ב 6/1 ,אנחנו הילדים יהודים היינו חיים "חיים כפולים" .....לחגים היינו חוגגים הכל......,יותר טוב,לא חוגגים,אבל חיכינו למתנה.כדי לקבל מתנות,לא הייה משנה שום דבר ודת, היינו מקבלים בחגים שלנו וגם שלהם

MiAdi

New member
האמת, לא זכורה לי התוכנית.....

הזאת - אל תשכח שעזבתי בגיל 10. ולגבי החגים - מה שאני זוכרת שהיה הכי כיף, זה בביה"ס - כי היו לנו את החופשים שלהם ובבית הספר הספרדי היו נותנים לנו חופשה גם בחגים שלנו. Como pensás que encuentro todas esas cosas argentinas? Busco en Google.com.ar

gilo99

New member
אפרופו dia de los reyes magos

איזה עוד ימי חג מציינים בארגטינה?

MiAdi

New member
אווווווו...יש כ"כ הרבה חגים......

לדוגמא - ישנם חגים ספציפיים לכל איזור כמו האתר הראשון שצרפתי......... ויש את ה- Fiestas Publicas y Nacionales כמו באתר השני. תאמין לי הנוצרים הם בדיוק כמו היהודים - כל הזמדנות שיש חוגגים ותאמין לי שהם משיגים אותנו בהרבה

אבירם 22

New member
הארגנטינאיים אוהבים לחגוג!!!../images/Emo65.gif

כל דבר חוגגים!! יום הילד,יום האם,יום האב,יום הסבים,יום המורה,יום המזכירה,יום הסטודנטים,יום האהבה, ו,,,,,,,,כל סיבה למסיבה

gilo99

New member
כתוב באתר הראשון שנתת:

Epifanía (No es feriado) מה הכוונה? ומעניינים אותי כעקרון רק החגים והימים המסורתיים באיזור באונוס איירס.

MiAdi

New member
האמת....אף פעם לא שמעתי את

המילה Epifanía - אבל זה אמור להיות החג El Dia de los Reyes Magos שעליהם דיברנו כאן למעלה....... ו- No es feriado, הכוונה שזה לא יום חופש אלא יום לימודים ועבודה כרגיל. לגבי חגים מסורתיים ב- B. Aires אין לי שום מושג כי לא הגעתי משם. תוכל לראות באתר שישנם כל מיני חגים שונים ומשונים, הרי הארגנטינאים אוהבים לחגוג בכל הזדמנות. או שתוכל לשאול את icc11 אם הוא מכיר יותר ממני - הוא Porteño. וסתם שאלה - אתה מתכנן נסיעה בקרוב ?

ic11

New member
petete

הייה אחד מי הכוכבים של הסרטים המצויירים של GARCIA FERRER ביצאה על שמו,האנציקלופדיה EL LIBRO GORDO DE PETETE

MiAdi

New member
יש כמה שאני כן זוכרת.....

כמו Anteojito o Antifaz - וכמובן את Mafalda איזו נוסטלגיה, החזרת אותי הרבה הרבה שנים אחורה ,Gracias
אני זוכרת גם את ה- Revista Billiken שקראנו בתור ילדות.

ic11

New member
בסופר בן???

את זוכרת?סופר בן זה HIJITUS!!!! לפני כמה שנים נתנו את הסידרה בארוץ הלדים!!! הייתי יושב עם הילדי ברואה איתם!!!

למעלה