היי כמה דברים
לגבי מנתחים, ש המון מנתחים טובים, לכל אחד מאיתנו יש המלצות או אי-המלצות, יש רופאים שהם 'מפורסמים' יותר ופחות, ולכל אחד מהם יש אנשים שהיו מרוצים מהם וגם כאלו שלא.
אני אישית נותחתי על ידי פרופסור שכטר ודר' שמעונוב בפרטי דרך כללית פלטינום. שני הרופאים הנ"ל מנתחים בבי"ח וולפסון (דר' שמעונוב מנהל אחת מהמחלקות הכירורגית שם), אני מאוד מרוצה והתוצאות טובות מאוד, וגם מכירה כמה אנשים שנותחו על ידם (גם שרוול וגם מעקף קיבה), התהליך בבי"ח וולפסון די מהיר, הצוות שם מקצועי נחמד ועוזר, אני התחלתי את התהליך במטרה להתנתח דרך בית החולים אבל עקב בעיות שהקופה עשתה לי נותחתי על ידם בפרטי.
אמא שלי נותחה לפני חודש ע"י דר' מינץ בבי"ח השרון, וגם היא מאוד מרוצה, הרופא מקסים מאוד ומקצועי מאוד, מכירה עוד אנשים שנותחו על ידו גם דרך הקופה וגם בפרטי ולכולם יש רק מילים טובות להגיד עליו.
בבי"ח איכילוב יש את דר' סובחי והצוות שלו מכירה כמה אנשים ושמעתי עליהם דברים טובים.
יש עוד המון מנתחים ועל כולם אפשר למצוא דעות לפה ולפה, מציעה לך להתקשר למחלקה ב2-3 בתיחולים או לפנות לרופאים בהם את מעוניינת ולראות מה הכי מתאים לך מבחינת יחסי אנוש ומקצועיות.
אני לא יודעת איזו קופה את אבל אם את בכללית אז יש את מוקד הניתוחים (נראה לי שלוחה 6 ואח"כ שלוחה 3) אפשר לפנות אליהם ואז הם שולחים לך רשימה של רופאים שניתן להתנתח על ידם (ציבורי או פרטי) גם לשרוול וגם למעקף, הייתה לי בעבר רשימה אבל אני לא יודעת אם היא מעודכנת או לא אז אני לא רוצה להטעות אותך.
לדעתי חשוב שתקראי על שלושת הניתוחים העיקריים שקיימים : טבעת, שרוול, מעקף.
תקראי על הפרוצדורה על תהליך ההתמדדות אחכ, תחפשי גם אנשים שמרוצים מכל ניתוח וגם כאלו שפחות ולמה, כדי שתוכלי להבין הכי טוב לקראת מה את הולכת, כי כמו שקובי כתב לך, הניתוח הוא רק קביים, כלי עזר, השינוי האמיתי מתחיל בנו והניתוח הוא ניתוח בבטן ולא בראש אז חשוב מאוד גם לעבוד על הראש.
אחרי שתקראי תבחרי לך 2-3 רופאים ותפני אליהם או תקבעי פגישה, תראי מה מתאים לך למי את מתחברת, אני גם עשיתי ככה, אבל אל תתפזרי יותר מידי כי אפש רללכת לאיבוד ככה ואז לא רואים את הסוף.
אחרי שתבחרי רופא ותקבעי איתו פגישה תקבלי רשימה בדיקות: כל מיני בדיקות דם (נראה לי לקחו לי 9-10 מבחנות), בדיקת אקג, שתן, איסוף שתן, צילום חזה, תפקודי ריאות, אולטרסאונד, בריום ועוד.
מבחינת ההתמודדות, אני לא אשקר ואגיד לך שזה קל, כי זה לא, אבל הקושי שיש לי היום ואפילו הקושי והכאב שהיה בהתחלה לא מתקרבים לכאבים ולקושי שהיה לי כשהייתי שמנה, חסרת אנרגיה ולא יכולתי לנשום אחרי הליכה של צעד וחצי.
אני לא רוצה לצייר את הכל בורוד, למרות שלפעמים זה מרגיש ככה, כי חשוב להגיע עם עיניים פתוחות כמה שאפשר לניתוח הזה ולדעת שבשורה התחתונה זה ניתוח, פעולה כירורגית לא טיבעית לגוף שלנו, וצריך לבוא מוכנים וצריך להיות מוכנים להשקיע את העבודה שצריך להשקיע, גם פיזית וגם מנטלית אחרת, הכל לשווא...
הכאבים שיש בהתחלה מהניתוח עוברים, הימים הראושנים לא קלים וכואב ולא נוח אבל כל יום שעובר יש שיפור ומרגישים טיפה יותר טוב ואחרי חודש בערך כמעט כבר אין כלום, אחרי חודשיים כבר חזרתי לפעילות מלאה בחדר כושר והכל (באישור המנתח כמובן).
שיהיה לך המון בהצלחה!