עוד שלאה לי אליכים

שלום לכולם אשמח את עזרתם

אני בת 21 אמא לילדה מהמממת בת 11 חודש אני יש לי יותר מ45 בי אם אי ואני בתהלכים לעזור ניתוח מעקף קיבה רציתי לדבעת בבקשה איזה רופא טוב יש כדי להתיעייף איתו ואיך עוברים את התהליך הזה עם כמה שפחות חרדות והאם זה באמת עוזר ומה אחרי הניתוח מבחינת השמירה כאבים ? מה אפשר לעשות מה אי אפשר ??ץ אשמחחחח לפרטים

קוביd1

New member
שלום לאמא לגוזלית בת 11 חודש

הBMI שלך 45 בגיל 21 זה המון , וטוב שהחלטת לעשות ניתוח ,לעזרה בירידה במשקל
רק להאיר את תשומת ליבך שניתוח להגבלת קיבה ,קיצור קיבה משמש ככלי עזר לירידה במשקל ,ולא יעשה את העבודה בשבילך
את החלטת על מעקף ,האם זה היה בהתייעצות עם רופא או ששמעת ממשהו שעבר מעקף ,מה שאני מציע לך ללכת לכל מנתח שעושה את כל סוגי הניתוחים ולהתייעץ איתו כי מה שמתאים לY לא מתאים ל X
אופירה תיכנס בצאת השבת י,ש לה את רשימת הרופאים שעושים גם מעקפים גם שרוולים גם בבתי החולים הממשלתיים וגם בפרטי,זה היה בפורום חיפשתי ולא מצאתי
אני מכיר את ד"ר סובחי מאיכילוב שמקבל גם בפרטי
לגבי שאר הדברים אשמח להפנות אותך למקום נוסף לקומונת המועקפים פה בתפוז ,תשאלי שם ,תוכלי לקבל מידע נוסף
אשמח לשמוע מה קורה איתך מה החלטת .
מה שנשאר לי לאחל לך בהצלחה באשר תיפני ומאחל לך שהכל יעבור בשלום ותיהי אמא רזה יותר שתוכל לשחק עם הילדה ולרוץ אחריה .

קובי

קובי

תודה רבה הקטע הוא שבמשך כול חיי הייתי שמנה + בגיל 15\16 הייתי חולת בולמיה אנרוקסיה הגעתי למשקל 34 וחצי אושפתי ולמדתי לקח כמעט ממתי לנגד העיינים של הורי כאילו עם הזמן אהבתי לאכול והרבה .. ואני היום כאמא מתקשה לעשות דברים לגבי השרוול ראיתי הרבה אנשים שאני מכירה אישית .. חזרו למצב הקודם (כמובן עם לוי צמוד של מפקחים ומטפלים וכו .. והשמינו כפול כפליים אני מעוניית לעשות ניתוח מעקף קיבה שככה לא תיהיה בשום פנים ואופן אפשרות לעלות חזרה או לגבי דר סובחי שמעתי שהוא מעולה יש לי מגן זהב ויש לי ביטוח (הראל ) האם אקבל החזר ומה הפרוצידורה לניתוח אצרך לעבור ועדה ? מה אני לא יודעת מאיפו ממשיכים אני צכירה לקבוע תור לרופא פרטי באסותא ברמת החייל ומשה לראות איך ממשיכים תודה

קוביd1

New member
סינגרית המתוקה

יש לך מכבי זהב ויש לך ביטוח פרטי בהראל ,אני מציע שתבדקי מה כולל הביטוח שלך בהראל ,שלא יהיו הפתעות כי יש מקרים שניתוחים מהסוג הזה לא נכללים בביטוח שלהם
ד"ר סובחי אכן רופא מנתח מעולה אני מציע שתתקשרי למרפאה הפרטית שלו וותשוחחי איתו איזה סוג של ניתוח מתאים לך גם בניתוח מעקף קיבה אפשר להשמין שוב קחי את זה בחשבון ,מגיע לך גם במגן זהב וגם בהראל פעמיים או 3 פעמים בשנה יעוץ עם רופא מקצועי ,ואין סיבה שלא תנצלי את זה ,ד"ר סובחי גם מעורה בכל הפרוצדורה הבירוקרטית ,עם קופות החוליםו והביטוחים הפרטים
צריך לעבור ועדה ,קראתי פה בפורום שגם חברות הביטוח הפרטיות דורשות אישור מוועדה ,דבר שלא היה עד עכשיו
נקווה שתעברי את הוועדה ,מבחינת הBM I את מכוסה \אני מקווה שלא תיהיה בעיה עם הפסיכיאטור בגלל הבולמיה אנרוקסיה

בהצלחה

קובי

גברת ע

New member
היי כמה דברים

לגבי מנתחים, ש המון מנתחים טובים, לכל אחד מאיתנו יש המלצות או אי-המלצות, יש רופאים שהם 'מפורסמים' יותר ופחות, ולכל אחד מהם יש אנשים שהיו מרוצים מהם וגם כאלו שלא.
אני אישית נותחתי על ידי פרופסור שכטר ודר' שמעונוב בפרטי דרך כללית פלטינום. שני הרופאים הנ"ל מנתחים בבי"ח וולפסון (דר' שמעונוב מנהל אחת מהמחלקות הכירורגית שם), אני מאוד מרוצה והתוצאות טובות מאוד, וגם מכירה כמה אנשים שנותחו על ידם (גם שרוול וגם מעקף קיבה), התהליך בבי"ח וולפסון די מהיר, הצוות שם מקצועי נחמד ועוזר, אני התחלתי את התהליך במטרה להתנתח דרך בית החולים אבל עקב בעיות שהקופה עשתה לי נותחתי על ידם בפרטי.
אמא שלי נותחה לפני חודש ע"י דר' מינץ בבי"ח השרון, וגם היא מאוד מרוצה, הרופא מקסים מאוד ומקצועי מאוד, מכירה עוד אנשים שנותחו על ידו גם דרך הקופה וגם בפרטי ולכולם יש רק מילים טובות להגיד עליו.
בבי"ח איכילוב יש את דר' סובחי והצוות שלו מכירה כמה אנשים ושמעתי עליהם דברים טובים.

יש עוד המון מנתחים ועל כולם אפשר למצוא דעות לפה ולפה, מציעה לך להתקשר למחלקה ב2-3 בתיחולים או לפנות לרופאים בהם את מעוניינת ולראות מה הכי מתאים לך מבחינת יחסי אנוש ומקצועיות.
אני לא יודעת איזו קופה את אבל אם את בכללית אז יש את מוקד הניתוחים (נראה לי שלוחה 6 ואח"כ שלוחה 3) אפשר לפנות אליהם ואז הם שולחים לך רשימה של רופאים שניתן להתנתח על ידם (ציבורי או פרטי) גם לשרוול וגם למעקף, הייתה לי בעבר רשימה אבל אני לא יודעת אם היא מעודכנת או לא אז אני לא רוצה להטעות אותך.

לדעתי חשוב שתקראי על שלושת הניתוחים העיקריים שקיימים : טבעת, שרוול, מעקף.
תקראי על הפרוצדורה על תהליך ההתמדדות אחכ, תחפשי גם אנשים שמרוצים מכל ניתוח וגם כאלו שפחות ולמה, כדי שתוכלי להבין הכי טוב לקראת מה את הולכת, כי כמו שקובי כתב לך, הניתוח הוא רק קביים, כלי עזר, השינוי האמיתי מתחיל בנו והניתוח הוא ניתוח בבטן ולא בראש אז חשוב מאוד גם לעבוד על הראש.
אחרי שתקראי תבחרי לך 2-3 רופאים ותפני אליהם או תקבעי פגישה, תראי מה מתאים לך למי את מתחברת, אני גם עשיתי ככה, אבל אל תתפזרי יותר מידי כי אפש רללכת לאיבוד ככה ואז לא רואים את הסוף.
אחרי שתבחרי רופא ותקבעי איתו פגישה תקבלי רשימה בדיקות: כל מיני בדיקות דם (נראה לי לקחו לי 9-10 מבחנות), בדיקת אקג, שתן, איסוף שתן, צילום חזה, תפקודי ריאות, אולטרסאונד, בריום ועוד.

מבחינת ההתמודדות, אני לא אשקר ואגיד לך שזה קל, כי זה לא, אבל הקושי שיש לי היום ואפילו הקושי והכאב שהיה בהתחלה לא מתקרבים לכאבים ולקושי שהיה לי כשהייתי שמנה, חסרת אנרגיה ולא יכולתי לנשום אחרי הליכה של צעד וחצי.
אני לא רוצה לצייר את הכל בורוד, למרות שלפעמים זה מרגיש ככה, כי חשוב להגיע עם עיניים פתוחות כמה שאפשר לניתוח הזה ולדעת שבשורה התחתונה זה ניתוח, פעולה כירורגית לא טיבעית לגוף שלנו, וצריך לבוא מוכנים וצריך להיות מוכנים להשקיע את העבודה שצריך להשקיע, גם פיזית וגם מנטלית אחרת, הכל לשווא...
הכאבים שיש בהתחלה מהניתוח עוברים, הימים הראושנים לא קלים וכואב ולא נוח אבל כל יום שעובר יש שיפור ומרגישים טיפה יותר טוב ואחרי חודש בערך כמעט כבר אין כלום, אחרי חודשיים כבר חזרתי לפעילות מלאה בחדר כושר והכל (באישור המנתח כמובן).

שיהיה לך המון בהצלחה!

תודה גברת ע

וואואווווו את צודקת לחלוטין זה הכול מתחיל בראש וזה לא קסם אני מאמינה שאחרי הניתוח כמובן ארצה להיות בטיפול פסיכולגי שיחות וכאלה וקבוצות כדי שאוכל לרפות תוך כדי את הפצע העיקרי שלי (בראש ) חחייבת קודם כול לעבור ניתוח כי זה כבר מסוכן מבחינה בריאותת אני על הגבול .. וזה בככל לא טוב ואני עוד בת 21 ואמא לילדה בת שנה
אני מוכנה וחייבת לעבור את התהלילך הזה גם אם זה יכאב ואסבול אני ממש חייבת

ולגבי הרופא

רופא משפחה יש לי דר ביילין במודיעין הוא מעולה והוא זה שהמציץ די בדחיפות לעשות את הניתוח וכבר עשיתי את מירב הבדיקות דם וכו ..

גברת ע

New member
כשכתבתי על רופא התכוונתי למנתח

רופאי המשפחה,טובים ככל שיהיו, לא תמיד יודעים את כל רשימת הבדיקות המלאה שצריך לעשות, וגם יש הבדלים לפעמים בבדיקות שמקומות שונים מבקשי (שמעתי על מקומות ומקרים שביקשו בדיקת מאמץ או שינה או אנדוקרינולוגית וכו)
לכן לפני שאת מתחילה עם בדיקות, המלצה שלי לבדוק עם הרופאים אצלהם את רוצה להתנתח כדי שלא תצטרכי סתם לעשות בדיקות

ואהבתי מה שכתבתי על זה שזה עבודה בראש.
אם יש לך אופציה כדי גם להתחיל בפגישות לפני הניתוח, זה עוזר לדעתי לבוא מוכנים יותר לקראת הצעד אליו את הולכת.

את צעירה ויש לך עוד הרבה מה להלחם ולחיות בשבילו, עכשיו זה הזמן לעשות את זה!

אופירA

New member
מנהל
העצמת ידע = הפחתת חרדה

כמו בכל תחום רפואי (עשית קורס הכנה ללידה? אותו דבר).

הרופא הטוב ביותר להתייעץ איתו קודם כל זה את עצמך. תלמדי על הניתוחים הבריאטריים ככל יכולתך. הרבה מידע מקריאה ברשת, הרבה מידע מקריאה של חוויות של אנשים שעשו את זה וחיים אחרי זה, והרבה שאלות ממוקדות, מפורטות יותר (כלומר תסבירי בדיוק מה זה שמירה אחרי הניתוח? ואל תשאלי באופן כללי מידי).
חשוב שתבחרי בעצמך את סוג הניתוח, ושתכירי את הניתוח היטב, כדי שתדעי מראש מה צפוי לך בחיים אחרי הניתוח, ואיך לעבוד איתו בשיתוף פעולה, כדי להצליח.
בניתוחים בריאטריים ידע קובע הצלחה. יש הרבה כישלונות של השמנה מחדש לאחר ניתוח בריאטרי תוך כמה שנים, שנובעים אך ורק מחוסר ידע איך להתנהג.

רשימת רופאים שנתנו לי אנשים:
ספוזניק בקפלן, קידר ושות' בבילינסון, מינץ בבי"ח השרון, שוורץ במאיר, ספיבק בתל השומר. המנתחים הערביים ברמב"ם חיפה. (אלו בתי חולים ציבוריים)
סובחי (איכילוב), רזיאל, גוייטין (אסותא, מלב"י, פרטי).
קוריאנסקי, שמעונוב, פרופ' רובין (בתה"ש), ספיבק גם מנהל המרפאה להשמנת יתר בתל השומר.
בהדסה הר הצופים רונית גרינבוים ונחום בגלייבטר.

עוד שלאה לי אליכים

אני בנוסף לכול ההשמנה וכו'.. אני מעשנת כמעט מגיעה לקופסא האם צריך או רצוי להפסיק לעשן (אמא שלי טוענת ) שהניתוח בהרדמה מלאה כמובן ויש מכשיר שמנשים אותך האם זה יכול לפגוע בי ?

ליבי3617

New member
חלק מהרופאים מחייבים הפסקת עישון

אבל קחי בחשבון שאחרי הניתוח את מן הסתם תשתעלי (בגלל הגז שמוחדר בניתוח וצריך להשתחרר) והדבר הזה יכאב לך אם תעשני סמוך לניתוח.

קוביd1

New member
עישון

להפסיק לעשן תמיד טוב ,ורצוי לעשות את זה לפני הניתוח ולפני ההרדמה ,שלא יהיו כל מיני הפתעות לא נעימות ומסוכנות שיכולות להיות

קובי

אופירA

New member
מנהל
שרשור קודם

קוביd1

New member
סוגי ניתוחים

יש כמה סוגי ניתוחים
א. טבעת שזה הגבלת קיבה
ב. ניתוח שרוול
ג. ניתוח מעקף קיבה
ד. ניתוח מעקף תריסריון
יש הבדלים בן הניתוחים וכדאי שתקראי פה בפורום או בכל מקום אחר על כל ניתוח לפני ההחלטה.
כאלה החלטות צריך לקבל לאחר מחקר מעמיק .

קובי

כן אני מודעת

ואני קשת החלטה בדעתי אני רוצה לבצע את מעקף קיבה שמעתי וראיתי הרבה אנשים שרזו יותר מ50 קילו בחצי שנה פלוס מינוס ואין אפשרות להשמין

אופירA

New member
מנהל
ניתוח מצוין - אבל אל תשגי באשליות

ועוד איך יש אפשרות להשמין.
הרבה מנותחי מעקף קיבה השמינו.
לא כולם רזו יותר מ-50 קילו.
הרזיה של 50 קילו בחצי שנה אינה חווייה קלה לגוף ולנפש, והיא עלולה לגבות מחירים לא קלים, שאת חייבת להיות מודעת להם כדי לעבור אותם בצורה הטובה ביותר.
מי שלא מקפיד על נטילת תוספי התזונה כנדרש, עלול ללקות במחלות חמורות במיוחד לאורך השנים (ולך יש עוד הרבה הרבה שנים שבהם תצטרכי להישמר).

אופירA

New member
מנהל
ההערות שלי מיועדות לא בשביל שתשני ניתוח

אלא בשביל שתדעי מהו הניתוח שאת עושה לפני שאת עושה אותו, ותתכונני אליו היטב, כך שאחרי שתעשי אותו - תצליחי בו, ולא תיאלצי להיכשל מחוסר ידע והבנה!

למעלה