עוד שעתיים

עוד שעתיים

כמעט 3 שנים אחרי. ופתאום הרופא אומר שיש איזשהו ממצא קדם סרטני . עוד שעתיים נלך אליו לשמוע את גזר הדין. אין לי כח לזה. נראה שכשנותנים למחלה מכה בראש היא מרימה את הרגליים. האם זה ייגמר פעם. מי יגמר קודם? מצטערת על מצב הרוח המרומם. פחד גדול

yiska11

New member
היי , מה איתך ?

את לא צריכה להצטער על מה שאת מרגישה .זה לגיטימי מאוד !
. מה בסוף הרופא אומר ?

תגובה

הרופא אמר שאכן יש ממצא קדם סרטני בשד . בשל ההיסטוריה המפוארת שלי הוא ממליץ להתחיל לקחת כדורים מסוימים שמונעים את התפתחות המחלה. הבעייה היא שאני רוצה להכנס להריון ויש בעייה כי הכדורים מדכאים את המערכת ההורמונלית , כמו כן הריון עשוי להאיץ את התפתחות המחלה. יש אפשרות לקחת סיכון להכנס להריון ולהתחיל בנטילת כדורים רק אחר-כך. אם לא אבחר בדרך זו . אפשר לשכוח מתינוק נוסף. יש לי ילד אחד ואני רוצה שיהיה לו אח או אחות. חיכינו הרבה זמן עד שהרופאים אמרו שאפשר כבר להכנס להריון - ועכשיו נפלה עלינו המכה הזאת . צריך ללכת להתייעץ עם עוד רופאים ונראה ... בינתיים ברוך בורא האסיוול תודה על ההתעניינות באיי מעניין מה הייתם עושים במקומי ?

yiska11

New member
תגובה על תגובה

שאלה : אם את לוקחת את הכדורים אז אין סיכוי שתיכנסי אי פעם להריון או רק לתקופה הקרובה ? אם זה רק לתקופה הקרובה עדיף שתחכי עם ההריון ותקחי את הזמן לעצמך להחלים. את רוצה עוד אח/אחות לילד אבל עדיף שקודם כל תהיה לו אמא בריאה !!!! . במקרה שלא , עדיף שתתיעצי עם עוד רופאים ותראי מה הם אומרים. אולי יש אפשרויות אחרות (הלוואי!!!!) . . . . . והעיקר תמיד רק בריאות שתהיה

מיליתו

New member
מה הייתי עושה במקומך

אני חושבת שהייתי לוקחת סיכון לעוד הריון. אני מבינה עד כמה זה חשוב... לדעתי, כדאי לפנות לטיפול ברפואה משלימה - זה יכול לעזור בסוגיות הסרטן וגם ההריון. אני אישית מצטערת היום שהסכמתי לקבל כימוטרפיה אגרסיבית בזמן ההריון, הייתי צריכה לסרב, ולקבל רק טיפול קל למשך חודשיים שלושה עד שהתינוק היה נולד, ורק אח"כ לקבל כימו אגרסיבי. לצערי, בגלל ההחלטה ההיא (למרות, שהופאים אמרו שהכימו לא אמור להזיק לעובר בשלב ההריון בו הייתי), איבדתי את התינוק (טראומה נוראית), וגם הפוריות שלי נפגעה. בקיצור, קירחת מכאן ומכאן (תרתי משמע, אחרי הכימו...).

למיליתו

אני לא מבינה קיבלת כימו בזמן הריון? כשלי גילו את המחלה לפני שלוש שנים בערך הייתי בהריון בשבוע 9 והרופאים אמרו שחייבים להפסיק את ההריון וכך עשיתי. באמת זו היתה הטראומה הכי קשה של המחלה ולא אשכח זאת בחיים. דווקא עכשיו אמרו לי שאוכל להכנס להריון ושאין בעייהעד שהגיע הסיפור עם הקדם סרטני הזה. הרופא שלי חושב שצריך קודם כל לחשוב עלי ולא על עוד תינוק ואני לא בטוחה שהוא צודק כי בכלל לא בטוח שתהיה הרעה במצב ואולי אפשר לקחת את הכדורים האלה אחרי הלידה ולא לותר . האם את לא תוכלי ללדת ? האם יש לך ילדים אחרים ? ואיזה סוג של סרטן היה לך ? אם בא לך תוכלי לענות ואם לא אז תודה על ההתיחסות באיי

מיליתו

New member
בקצרה

אני הייתי בשבוע 21 כשהתחלתי בכימו. העובר חי עד שבוע 28. בספרות מקובל שאחרי חודש רביעי אפשר לתת כימו. אין לי ילדים אחרים. לפני שלושה וחצי שבועות הופיע במפתיע מחזור, בניגוד לתחזיות הרופאים. אני מקווה שהוא יופיע שוב, ובעוד שנה אוכל להכנס שוב להריון בלי להזדקק לתרומת ביצית. כרגע אני 4 חודשים אחי השתלת מח עצם.

היי

אני מאוד שמחה לשמוע שהופיע אצלך המחזור זה בהחלט סימן מעודד גם אם הוא לא יופיע החודש אין זה אומר שהוא לא יופיע בחודש הבא. צריך לקוות לטוב ונראה שאת בכיוון. את לא תאמיני אבל רופאה אחרת אונקולוגית שקיבלה את תוצאות הביופסייה אמרה לי שהיא לא מבינה על מה ההתרגשות וכי מבחינתה הן תקינות. כך שיש פער עצום ובלתי מוסבר כרגע בין שני הרופאים . נלך להתייעץ עם עוד כמה אונקולוגים ונראה.. יש קמצוץ של תקווה שהרופא הראשון פשוט טעה. אבל אני לא רוצה לחיות באשליות כי כבר התאכזבתי בעבר. אני אעדכן בהמשך אם בא לך לשמוע באיי ושבת שלום.

למעלה