עוד שרשור עבודה

the new L

New member
עוד שרשור עבודה ../images/Emo88.gif

לקראת סוף השבוע. אני ממשיך בכתיבה בצורה אינטנסיבית. כתבתי כבר 18 עמודים מאז יום ראשון, ואני מקווה תוך כשבוע-שבוע וחצי לסיים את הכתיבה. לצערי זה לא ממש משאיר לי זמן לקרוא חומר לקראת הדוקטורט, זה ייאלץ לחכות אני מניח לאחרי שאסיים.

../images/Emo88.gif מצטרפת

ראשית התנצלות על היעלמותי - קודם הייתי בחו"ל (ופגשתי שתי חברות פורום מקסימות - היה מווי כייף!), ותפוז לא שיתף פעולה מחו"ל. זה עזר לתהליך היגמלות קצת מהפורום (כמובן שמאז שחזרתי לארץ, הכל חזר לכשהיה). בינתיים הספקתי להתקדם די הרבה בפרק אמפירי (האחרון, הוהא, של הדוקטורט) ואני מאוד מקווה השבוע לסיים אותו (את הפרק, לא הדוקטורט כמובן...) אז מה נשאר - 20 עמודים עם הערות קשות שהשארתי לסוף, אבל אם לא עכשיו אז מתי?!

NorthernStar

New member
הסמסטר התחיל והלחץ עלה

גם צריך לסיים את הפרופוזל לקראת ההגשה לaward השנתי החשוב (שלא לומר הרבה מאוד כסף). בינתיים הקוראים שלי אהבו את מה שקראו. בשבוע הבא אני אשב עם המנחה כדי - איך הוא קרא לזה? לשייף - ולהגיע לגרסא סופית. אני מאוד רוצה לזכות במלגה היוקרתית הזאת. חייבת בסוף השבוע לקרוא לסמינר של המנחה, חייבת ללמוד ערבית, חייבת לכתוב essay בערבית להגשה בשבוע הבא. והיום הייתה הפתעה. במהלך המסיבה של פתיחת השנה, עם השמוזינג למרצים (והאוכל השווה), ניגש אליי המנחה להגיד לי מברוכ. תודה, אבל על מה, עניתי. מה, אני יודע לפנייך? הוא שאל. מסתבר שזכיתי במלגת הצטיינות ההשגים משנה שעברה, והוא הסתובב כמו אב גאה בחזה נפוח. האמת, מגיע לו. הוא עבד אתי כל השנה שעברה וכל הקיץ. מיד כשחזרתי הביתה הייתי חייבת להתקשר לאימא ולהשוויץ קצת... וקצת קיטורים - לא מתה על הgrad coordinator החדש. עושה רושם שהוא מתכוון לעשות לי חיים קשים עם כל הפטורים בשפות שאני צריכה להוציא (מה כבר ביקשתי מה? פטור בעברית כולה!). המנחה ואנוכי הולכים לדבר אתו ולדפוק על שולחנות בשבוע הבא. אני יושבת וחושבת על האופן שאני מתכוונת ללמד את הסטודנטים על כתיבה של book review. המנחה שלי התלהב מזה שאני עושה את זה, הציע לי משהו שכתב (לא רע, אבל לא בסיסי מספיק לחבר'ה המתחילים) וביקש שאחלוק אתו את התוצר הסופי (שזה ברור מאליו מבחינתי). וחוץ מזה שנשלח אליי call for papers לכנס שאני שוקלת להגיש אליו, רק לא ברור לי מה בדיוק. וזהו בינתיים.

PeehD

New member
עדכון שבועי...

אז ככה, מאז שסיימתי את המאמר הראשון ביום שלישי אני חופש במאגרי המידע ומחפש חומר לסקירת הספרות של המאמר השני. חופר, חופר, חופר, חופר כבר אמרתי? עוד לא מוצא נקודת אחיזה טובה להתחיל ממנה! אוף! מה גם שאוניברסיטת תל אביב הפסיקו לעבוד עם psychinfo ועברו למאגר של ה-APA והוא ממש מעצבן! האפשרות להגדיר את הפרמטרים של החיפוש במדויק פשוט מוגבלות וזה מעצבן! אז אני מקווה שבמהלך הסופ"ש אני אצליח להתאפס על כמה מאמרים שיהוו את נקודת התתחלה ואינשללה, בעוד עשרה ימים מהיום דרפט ראשון של מאמר שני יהיה גמור! (כן, אני עובד בקצב מ-ט-ו-ר-ף, לא עושה כלום חוץ מזה...) שבת שלום, ללא מנוחה (על הלוקסוס הזה צריך לוותר לתקופה הקרובה....)

d a p h n a

New member
פשוט.... אמ....

אהההההההההההההההההה!!!! אני עדיין לא יודעת מה אני מלמדת הסמסטר, אבל אני כן יודעת שאני צריכה לקרוא בערך 15 ספרים כל שבוע כדי להספיק את רשימת הקריאה שלי (אם כי כבר הרגעתי את עצמי שאני לא באמת אספיק את הרשימה וזה בסדר). בנוסף, אני צריכה להגיש בקשות לשלושה גראנטים בשבועות הקרובים ועוד לא התחלתי לכתוב אותם. ומעבר לכל זה, השתנה לי המספר במשקפיים והחדשים יגיעו רק בשבוע הבא, ובינתיים אני מתעייפת אחרי קריאה של עמודים בודדים.

Unicorn98

New member
תשמעי דפנה, כל פעם את מדווחת לנו

על הדרישות של הלימודים/דוקטורט שלך מעצמך, ואני נדהם מחדש. מעולם לא הכרתי אדם שקורא חמישה עשר ספרים בשבוע. כל שכן ספרים בשפה זרה, ואקדמיים/מקצועיים. זה נשמע לי הזוי לחלוטין... ובין לבין את צריכה גם לעבוד, לכתוב ולפעמים גם לישון... אני מוריד את הכובע בפנייך, באמת
.

d a p h n a

New member
טוב, זה לא בדיוק "לקרוא"

כמו שכבר הסברתי בעבר, הכוונה היא להוציא מהספר את העיקר - טיעונים מרכזיים, המקום שלו בהקשר של שאר המחקר בתחום וכו'. כך שבפועל זה מתבטא בקריאה טובה של המבוא והסיכום, וברפרוף על הפרקים כדי להוציא את הדברים העיקריים שבהם. זה לא קריאה של cover-to-cover. כך שבפועל, זה לא לחלוטין לא ריאלי שאני אקרא 2-3 ספרים ביום בשיטה הזו. כבר עשיתי את זה. הבעיה היא פשוט להביא את עצמי באמת לשבת במשך כמה שעות ולעבוד על זה. בנוסף, כמו שאמרתי, 15 ספרים בשבוע זה הקצב כדי לסיים את כל רשימת הקריאה שלי. אבל ברור לי (וגם אמרו לי שזה תמיד המצב) שאני לא אסיים את הרשימה. מצד שני, מלבד הקריאה הזו אין לי שום חובות לימודיים הסמסטר. אני צריכה ללמד כי המלגה שלי קשורה בזה, ואני צריכה לכתוב הצעות מחקר כדי לקבל כסף לנסוע לאנגליה בשנה הבאה - אבל אין לי קורסים, אני לא צריכה לעבוד על הדוקטורט שלי או כל דבר אחר. ובנוסף לכל זה, לא הייתי מגיעה למצב שבו אני צריכה לקרוא כל כך הרבה, אם הייתי פחות עצלנית בקיץ.
אבל תודה על הורדת הכובע.

milindapanna

New member
אין לך חובות סמינרים השנה?

את לא שנה שנייה? חשבתי שברוב המקומות גם בשנה השנייה יש חובה לסמינרים... בכל מקרה, לעבור על 15 ספרים בשבוע, מה שנקרה SKIMMING, זה לא בשמיים, ואני בטוח שתצליחי. המלצה קטנה - תכתבי לך הערות בקובץ מיוחד שתוכלי להשתמש בו בעתיד, תקראי הכל מתוך מחשבה איך זה יכול להיות רלבנטי גם לדיסרטציה (לא רק, אבל גם), ותנסי במקביל לקריאה גם לכתוב את הצעת המחקר כדי שהקריאה וההצעה ישלימו זו את זו. אם את מאוד מסודרת (אני לא) אז מומלץ על כל ספר (טוב, לא על כולם אבל כמה שיותר) להכניס בקובץ הערות לגבי מי המחבר (לא השם, אלא רקע ואג'נדה עד כמה שניתן לדעת), מתי פורסם ואיך הגיבו אליו, טענות עיקריות, מתודולוגיה, תרומה עיקרית, ובעיות או שאלות (או גם וגם) שעולות ממנו. סה"כ שלא ייקח יותר מעמוד (רווח 1) לספר. אגב, צריכים אצלכם לבחור תחומים מעבר לתחום העיקרי?

d a p h n a

New member
אני שנה שלישית, בלי קורסים

תודה על הטיפים. זה אכן לא בלתי אפשרי, ואני באמת עושה סיכומים על הכל. לא הכל רלוונטי לדוקטורט, אבל אני חושבת גם על זה, אם כי כבר יש לי הצעת מחקר (אנחנו כותבים אותה בשנה השנייה). אני נבחנת בשלושה תחומים (העיקרי ועוד שניים).

d a p h n a

New member
אין בעיה

אני לא מצפה שכל אחד יזכור בדיוק איפה אני נמצאת בתכנית האקדמית שלי. אני בקושי זוכרת.

מרחף1

New member
בעיקר מחכה

מחכה להערות על התזה כדי שאוכל (סוף סוף) להגיש אותה. ובינתיים מחפש פוסט.

למעלה