../images/Emo132.gif
אז ככה, נראה אם תביני... (תתכונני לחפירה) דבר ראשון נעזור לך למצוא את התוכנה שאמורה להיות כבר על המחשב שלך שבאה עם הווינדווז, ושאיתה זה הכי פשוט לעשות את זה. לכי לתמונה שאת רוצה להקטין, תלחצי עליה לחצן ימני עם העכבר, ותשימי את הסמן בתפריט על "פתח באמצעות" (או כל שפה אחרת שזה יהיה, סומך עלייך שתוכלי לתרגם לבד חח) ובתוך התפריט הקטן שייפתח תבחרי "בחירת תכנית". בתוך החלון הקטן תחפשי מתחת ל"תכניות מומלצות" או "תכניות אחרות" את התכנית "Microsoft Office Picture Manager". אם היא נמצאת, תסמני אותה, תדאגי שיהיה V בתוך הריבוע הקטן שלידו כתוב "השתמש תמיד בתכנית שנבחרה...", ותלחצי על אישור. אם התכנית לא נמצאת שם, תבחרי ב"עיון", ותחפשי את המיקום הבא (בפס הקטן שיהיה בראש החלון שייפתח) : תבחרי ב"מחשב שלי", שם תיכנסי לכל הכוננים הקשיחים (שאמורים להתחיל מהאותיות C והלאה, תלוי כמה יש לך... אני מניח ש-1 או 2, צריך להיות כתוב לידם "דיסק מקומי"), ובתוך כל אחד מהם לתיקייה "Program Files". בכל אחד מהכוננים האלה בתיקייה המדוברת, תחפשי תיקייה בשם "Microsoft Office 2003" (השנה יכולה להיות כל שנה אחרת, תלוי איזו גירסה יש לך). בתוכה תיכנסי לתיקייה "Office11" (שוב, המספר יכול להיות שונה). שם תחפשי קובץ אדום שכנראה יהיה כתוב עליו "OIS" שאפשר לראות בו בקטן מעין הרים, עיגול ועיפרון. זה הקובץ של התוכנה. ברגע שמצאת - תלחצי עליו דבל-קליק (או לבחור אותו ולעשות למטה "פתח"). תדאגי שוב שה-V מסומן. תלחצי על אישור (מעכשיו כל התמונות שלך ייפתחו בתוכנה הזאת. אם קובץ מסוים לא נפתח עם התוכנה הזאת ברגע שאת פותחת אותו, תחזרי על התהליך הזה). עכשיו צאי מהכל. לכי על התמונה ושוב תלחצי עליה קליק ימני ובתפריט תבחרי ב"ערוך" (אפשר גם פשוט לפתוח רגיל את הקובץ ולבחור למעלה ב"עריכת תמונות"). בתפריט שייפתח בצד ימין או שמאל (תלוי אם זה בעברית או אנגלית) תבחרי ב"שנה גודל". ב"אחוז מרוחב X גובה מקוריים" תורידי את האחוזים מ-100 למספר כלשהו נמוך יותר ותעשי "אישור" לאחר מכן תשמרי את התמונה (לא לצאת עדיין). תבדקי בתיקייה של התמונה באיזה גודל היא עכשיו (אפשר נגיד לשים את הסמן על הקובץ של התמונה). אם היא פחות מ-500 KB - זהו, סיימת. אם לא - תחזרי על התהליך של ההקטנה והשמירה, עד שהיא בגודל המתאים. טוב לא יודע אם להצטער או לא על האורך הזה, פשוט ניסיתי להסביר כמה שיותר מפורט. תאמיני לי שבתכל'ס כל זה יהיה הרבה יותר מהיר, גם בגלל שלא צריך את כל השלב של חיפוש התוכנה. מקווה שתצליחי.