עוד תמונת הזדווגות

רן333

New member
עוד תמונת הזדווגות

שוב אותו זכר, והפעם עם הנקבה הגדולה יותר שלי. אף אחת מהנקבות עדיין לא שוכבת על הצד/גב באופן קבוע. עם זאת, איתרתי שינויים בהרגלי התרמורגולציה של אחת מהן (הקטנה): היא התחילה להעדיף טמפרטורות גבוהות יחסית. האם זה אומר שפיספסתי את הביוץ שלה? יתכן; אני לא מקפיד לבדוק אותן בתדירות גבוהה במיוחד. כנראה שצריך לחכות ולראות.

omer356

New member
כל הכבוד

כל הכבוד רן,בהצלחה עם הריבוי.. (איך אני מחכה לרכוש אחד...
)

tesnake

New member
בהצלחה!

2 שאלות ברשותך: כמה זמן אחרי הזיווג הנקבות המופרות בוחרות בצד הקריר יחסית? וכמה זמן הן יושבות שם?

רן333

New member
תודה, וגם לעומר.

אין לי תשובה מדויקת לשאלות שלך, אבל אנסה לענות בערך. נדמה לי שההעדפה לצד הקריר יותר מופיעה קצת אחרי תחילת החורף. אני חושב שההתנהגות הזו קשורה לתחילת ההתפתחות של זקיקי ביצים בגוף הנקבה. אני לא בטוח שהיא העניין הזה מותנה בכלל בקיום של הזדווגות. (אני מודה שלא עקבתי אחרי העניין הזה בצורה מסודרת, ובמיוחד לא אצל נקבות שאינן מתרבות בעונה שבה מדובר.) אצל נקבות שהתרבו אצלי הבחנתי במעבר לצד החם יותר עם הביוץ או מיד אחריו. אגב, בנוגע לנקבה הקטנה יחסית שהזכרתי קודם - כנראה שלא פיספסתי את הביוץ שלה: נראה לי שזה קורה ממש עכשיו (למרות שהיא קטנה יחסית, ואין אצלה נפיחות ממש דרמאטית. גם בפעם שעברה שהיא בייצה לא הייתי בטוח שזה ביוץ).

tesnake

New member
שמח לשמוע על הביוץ, תודה.

יש במה שאמרת משהו, ציינתי בתיק מטפל (בזמנו בפונדק) התנהגויות חריגות מבחינת תרמורגולציה בחנקים שהיו לפני ביוץ ואחרי.. שהעדפה של הנקבות המבייצות היתה כמובן הצד החם שבו הן נשארו עד ההטלה\השרצה.

למעלה