עוד תעלומה.....

Posiedon

New member
עוד תעלומה.....

ראיתי ביום רביעי בשבוע שעבר תוכנית בערוץ 8 שמדברת על תופה שעדיין חלק מהמדענים לא מצאו לה תופעה חלקם מכחישים וחלקם טוענים שהכל אמת לאמיתה: מדובר בכמה אלפי מיקרים בהם אדם כלשהו הולך לישון ואז משום מקום באים 2 דמיות (יכול להיות גם אחת) על פי התיאורים :זקנה עם שיער אפור ומבוגר עולים על הישן מתחילים להרביץ לו לתת לו מכות מרוב ההלם הוא לא יכול לצעוק או להזעיק עזרה וזו מין מחלה כזאת האנשים טענו שהם לא ישנו ויכלו לראות בבירור והתופעה הזאתי החלה עוד מיוון העתיקה ועד היום...אני מאמין שזה אמיתי אני לא יודע מה איתכם... אבל אני חושב שיש דרך לברר את זה,לשים מצלמה ומכשיר קוצבי לב פשוט מתי שהבחור נתקף מרוב שהוא שותק ההלם יפגע לו בדפיקות הלב או בלחצי הדם ואז כאשר לחץ הדם שלו יעלה זה יפעיל אייזה אזעקה ואז אנשים יבואו ויראו אם זה אמיתי וגם למקמם מצלמת וידיאו מעל המיטה.

Posiedon

New member
שהם מופיעים בלילות....

הזוגות שישנו לידם לא חשו בעניין,החלונות או הדלתות היו תמיד פתוחים אחרי המקרים הללו רוח נשבה באופן חזק לאחד אפילו נקרעה החולצה יותר פרטים,.....תראי ערוץ שמונה לעיתים קרובות

Posiedon

New member
עוד לציין ש...

בחלק מהמקרים היו סימני חניקה על הקורבנות,בחלקם לא,הם ליפעמים מגיעים מתחת למיטה,והיו מקרים שאפילו דיברו עם הקורבנות,אני מוכן להעיד שאפילו בישראל יש לפחות תופעה אחת כזאת.

positive energy

New member
יש בעיה בפיתרון שלך

הסיכוי שהמישהו שהם בודקים אותו יותקף באותו לילה הם... אפסיים

Posiedon

New member
דוקא לא הם לא בכלל!

הסיכויים דוקא טובים כי הנפגעים אמרו שהם חוווים את זה לפחות 2 בשבוע.... ואם תשאלו אותי זה אמיתי...

Tapuda

New member
וואלה איזה מגניב!

כאילו מפחיד אבל מגניב אם זה באמת קיים אבל זה קיים בארץ? ואפשר בהחלט לבדוק זאת אם זה קיים או לא.........על פי מכונות. באמת אני צריכה לראות יותר ערוצי ידע.

WallFlower

New member
זה מפחיד...

זה מחלת נפש או משהו כזה? כי לא הבנתי... יש לך מושג איך קוראים לתופעה? כי אז אולי נחפש באינטרנט על זה...זה מעניין...ואני עילגת... אגב, ראיתם שלשום את המבחן של המדינה? אז חצי מהי"ב היו מהבית ספר שלי...מהכיתה שלי...

Idan91

New member
וואלה? איך הם הגיעו לכיתה שלכם?

(כלומר - למה פנו דווקא לילדים אצלכם להשתתף בתוכנית?)

driftwoodstav

New member
יש כזאת מחלה...

מה שהאדם רואה הוא חלום שמתערבב עם המציאות, והוא לא יכול לזוז כי הוא "חצי ישן"- וכשישנים הגוף משותק... זה יכול לקרות בכל מקום, בכל שעה, גם אחרי שינת לילה מלאה וכשהאדם שעובר את ההתקף ער לגמרי!! מפחיד...אה? (אני לא מומחית בנושא...וכל מה שכתבתי נובע ממשהו שקראתי פעם...)

תיקון קטן שדופק לך את ההסבר

כשאתה ישן אתה לא משותק. הוכחות: *סהרורים או סתם אנשים שהולכים מתוך שינה. *הגוף לא משתתק כשאתה נמצא במצב שינה, אין הסבר מדעי לתופעה כזו (כי היא לא מתקיימת!) *גם אם הגוף משתתק בזמן השינה, זה אומר שברגע שמתעוררים, הגוף לא משותק, ולכן אם האדם פוקח את עיניו, משמע הוא ער, ולכן הוא לא יכול להיות משותק, משמע זה פרדוקס שלם שאין לו אפילו הגיון! הקיצר, אין לסמוך על הזכרון, אלא על העובדות בלבד.

positive energy

New member
אף פעם לא קרה לך

שהתעוררת בתוך חלום (בד"כ סיוט), וקלטת שאתה עדיין חולם, אבל לא בדיוק ישן, וניסית לפתוח חזק את העיניים ולא הצלחת?

Idan91

New member
לא ממש נכון...

ישנו מנגנון כלשהו שמשתק את הגוף בשינה, לא בכל פעם שישנים ולא בכל מצב בשינה. לא זוכרת בדיוק,אנסה לחפש.

Posiedon

New member
אני סבור שמדובר גם ב...

ריצוד עיינים המכונה שנת REM במקרה זה מדובר בשעות הבוקר המוקדמות בריצוד עיינים מהיר ,תנועות העיינים הן הביטוי החזותי של החלום:אנו חולמים שאנו רואים מראות והעיינים מסתכלות על המראות הללו. כדי שלא ננסה לחיות את החלום בזמן השינה,בשינת החלום חל שיתוק מוחלט ומתח השרירים יורד לאפס.

driftwoodstav

New member
עובדות אמרת? בבקשה!

"ככל שהשינה עמוקה יותר, מתח השרירים יורד, ובזמן REM אנחנו למעשה משותקים, כדי שאם אנחנו חולמים שמישהו רודף אחרינו, לא נתחיל לרוץ... ישנם אנשים שמתעוררים ומרגישים משותקים למשך כמה שניות, בגלל שהם התעוררו משנת חלום, והגוף עדיין במתח שרירים מאוד נמוך. נגמר הלילה." אולי כדאי שתבדוק עובדות גם!

dont bug me

New member
זה קורה לי הרבה!

זה נקרה שיתוק שינה! זה לא מוזר כמו שזה נשמע...זה קורה להרבה אנשים.... זה ממש מפחיד כשזה קורה אבל זה אל כזה נורא. בלילה פתאום אני קמה ואני בוחה שאני ערה ב100 אחוז אבל אני בעצם במצב שבין שינה עמוקה לערות. מה שקורה זה שאני מרגישה שיש איתי ישהו בחדר...לפעמים אני מרגישה שמישו נוגע בי או מדבר אליי, קררו גם כמה פעמים שראיתי מישהו...צל של איש גבוה ושחור....בכל מקרה, בזמן שזה קורה אני לא יכולה לזוז או לצעוק....זה נורא נורא מפחיד ולמרות שזה קורה לי הרבה פעמים ואני יודעת שזה כלום זה עדיין מפחיד. זה קורה גם לבת דודה שלי... זאת תופעה מוקרת ואין מה להתרגש מזה.... אם זה קורה לכם אז פשוט תגידו לעצמכם שזה לא אמיתי ואז אתם תרדמו שוב. זהו!

Posiedon

New member
ואוו נדיר!!!!!! מסכנה בת דודה שלך..

אני יודע קצת על המחלה מאז שראיתי את הסידרה על המחלה חיפשת בכל הספרים האפשריים על המחלה... תודה על המידע! עכשיו אני לא ימות מסקרנות

למעלה