עוד 4 ימים! כמה שאלות...

Memento De Mori

New member
עוד 4 ימים! כמה שאלות...

אני לא מאמין שזה כל כך קרוב...אנחנו טסים ביום שלישי בלילה! יש לי כמה שאלות שאני לא מוצא עליהם תשובה..אולי כאן יוכלו לעזור לי: 1) השקעים בפולין הם אותם שקעים? כלומר אפשר פשוט להביא את המטענים וכו' או שצריך משהו מיוחד? 2) כמה כסף באמת כדאיל להביא? ואיך? ביורו, זלוטי או דולר? 3) אם מישהו יודע מה הטמפרטורות בזמן הזה אני אשמח אם תכתבו... 4) יש לדעכתם משהו ממש חשוב שצריך להביא ולא כתוב ברשימות ציוד למיניהן? משהו שהתחרטתם שלא הבאתם? ואולי משהו שלא צריך להביא... 5)כמה כסף כדאי להביא לדיוטי פרי? זה רק כמה שאלות כדי לכסות את המסע בצד הטכני...חבל לי שזה ייהרוס את הצד הרוחני שלו...תודה מראש!

חייםלוי

Member
מנהל
השקעים שם הם שנים עגולים - אין הארקה

מספיק 100$ בזלוטי. כדאי להביא זלוטי מהארץ. בורשה עכשיו 10 מעלות וכך זה נשאר במשך השבוע. תבדוק ממש לפני הנסיעה באתר הזה http://weather.yahoo.com/regional/PLXX.html תקרא את רשיצות הציוד שפורסמו במאמרי הפורום. זה די מפורט שם. שיהיה מסע מועיל

Old Cat

New member
תקע-שקע בפולין

מצורף קובץ שכדאי שיעשה בו שימוש. במיוחד חשובה האזהרה בפני התחכמויות בסגנון של תחיבת גפרורים לתוך חורי השקע כדי שיתאימו בקוטרם למיכשור ישראלי. הארקה קיימת, במיוחד בערים הגדולות ובמיוחד במקומות המשמשים ציבור כמו בתי מלון.

Old Cat

New member
ככה

1. השקעים בפולין הם כמו באירופה. במטענים רגילים אז מדובר ב-2 פינים שצריכים להכנס בסדר, אלא אם השקע יהיה במקרה קצת ישן ולא "יתפוס" טוב. אז מוצאים שקע אחר סמוך שיחזיק את המטען, אבל לא מנסים להתחכם עם כל מיני "פטנטים" כמו לתחוב גפרורים לתוך חורי השקע (ראיתי פעם איזה מטומטם שעשה את זה). למכשירים אחרים שדורשים הארקה חובה להביא מתאם מתאים, שיכלול מגע הארקה לתקן האירופי. ראה גם המשך שלי להודעה של חיים. 2. בערך 100-120 דולר, או עד 80-90 יורו. מעבר לכך זו סתם השתוללות לא מוצדקת. אם יש לך זלוטי זה מצויין. בכל מקרה, החלפת דולר או יורו לזלוטי הכי יקרה בשדה התעופה, גם כאן וגם שם זה יכלול יעמלה נוספת והשער יהיה הגרוע ביותר. בדוק עם מי שאחראי אצלך על הקבוצה וברר כיצד מתכננים לתת לכם גישה לחפלן כספים שם. 3. בדוק באתר תחזית מזג אויר. כתובת מצוינת ניתנה בתשובה של חיים. 4. מטריה, מתקפלת ולא גדולה אבל שתהיה איתך. שהנעלים שלך יהיו סגורות ומוגנות מחדירת מים, כלומר לא נעלי ספורט מבד או רשת אלא נעלים טובות מעור. גרבים טובות להחלפה, אם הרגלים יבשות וחמות אז בכל הגוף יהיה בסדר. 5. כלום !! אין דבר שכדאי לקנות שם, אלא רק סיגריות ומשקאות אלכוהולים "קשים". גם בשמים וקוסמטיקה לא תמיד כדאי לקנות שם. בשביל מה לבזבז זמן וכסף על השטויות? גם נעלי ספורט קונים במחיר לא גבוה יותר במחסני מכירות בארץ, והמבחר לא תמיד כזה גדול. השטות הכי גדולה זה לקנות שם דברי אלקטרוניקה או צילום. אפילו בטריות למצלמה עולות שם יותר מאשר בקיוסק ברחוב בוורשה.

שירנות

New member
אז ככה...

1)השקעים הם שקעים עם 2 חורים,אם יש לך מכשיר שהמטען שלו הוא עם 3 פינים תביא מתאם... 2)אני הבאתי בדולר,100$ שזה מעל ומעבר אלא אם כן אתה הולך לשפוך שם כסף או משו כזה גם בדרך כלל חוזרים עם עודף,בכל מקרה זה לא משנה אם תביא בדולר או ביורו-זה אותו הדבר. 3)הכי טוב שתסתכל באתר למזג אוויר... 4)אמממ...אני הבאתי מנה חמה כי אני ממש מפונקת באוכל והיו ימים שממש הייתי צריכה את זה כי בעיקרון חייתי על כוס מיץ תפוזים ושקית סבבה ליום,ככה שלא אכלתי שם יותר מדי אז אם אתה מפונק כמוני זה מאוד מומלץ.חוץ מזה כדאי גם להביא קצת אוכל מהארץ חטיפים וכאלה זה תמיד נחמד שיש משו שמזכיר את הבית.כמו שכתבו לפני מטריה וגרביים(!!)-תביא קצת יותר גרביים ותשים כל יום בתיק זוג להחלפה כי הם נרטבות נורא מהר ואז מאוד קר
.אממ,מה עוד?..נראה לי שזהו...גם אם חסר לך משו לרוב יש מישו במשלחת שהביא את זה ככה שמסתדרים למרות שאין איזה משו מיוחד שצריך אז אין סיבה שיהיה חסר... 5)אממ..לא יודעת,שוב תלוי כמה אתה רוצה להוציא ומה אתה מתכנן לקנות נראה לי ש100$-150$ יספיקו וזה בהגזמה... איזה כיף לך עוד 4 ימים!!איך אני מקנאה
... שיהיה לך מסע מוצלח ומשמעותי:) ונשמח לשמוע חוויות:)

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gifמסע מוצלח../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo140.gif

קח מוזיקה, ומחברת\יומן למקרה שתרצה לרשום חוויות או רשמי, ו..תפיק כמה שיותר מהמסע. אני פה לכל שאלה

Memento De Mori

New member
תודה לכולכם!../images/Emo24.gif

היום בלילה אנחנו צריכים להיות בבית ספר והטיסה היא מחר ב6 וחצי בבוקר...איזה התרגשות! תודה רבה על התשובות, הן באמת עזרו לי לכסות את הצד הטכני ואני מקווה שיהיה בסדר.. אני אשמח לכתוב חוויות מהמסע כי כמו שאני מכיר את עצמי ייצא לי ספר שלם...אז שוב, תודה רבה!

למעלה