טוב אז
זה היה 3 ימים בסה"כ, בהם בעיקר התרוצצנו בין 3 דברים עיקריים ולא הספקנו לעשות שום דבר יותר מזה. היינו באכסניית נוער, כולנו בחדר אחד. דוקא היו שם סבונים ומגבות וארוחת בוקר נהדרת (כמו במלונות). חוץ מזה היינו בIMAX (שסתם עושים ממנו רוח, הסרטים שם לא שווים כלום. ראינו את "טירקס" שהוא בכלל לא סרט דינוזאורים מפחיד. חוץ מזה שהוא ממש ישן וגרוע. וגם יש שם החלקה על קרח-מדומה או משהו כזה, שזה ממש מעפן. אבל חוץ מזה יש שם גם מוזיאון שעווה שזה היה נחמד. הצטלמתי עם ג'ק ספארו ושלושת המוסקטרים וזה היה כיף ממש כמו מה שאיזה ילדה בת 12 הרגישה פעם כשהיא רקאתה דיג'ימון.), במצפה התת ימי (שלא השתנה בהרבה ממה שהוא היה כשבקרתי בו בטיול השנתי של כיתה י"ב, חוץ מזה שאין יותר משקפות במגדל התצפית ויש סרט עם כסאות זזים על איזה כריש) ובעיר המלכים, שאם תשאלו אותי זה היה הכי טוב מהכל, אבל אמא לשי אומרת שהמצפה התת ימי היה הכי טוב. אז למי שלא מכיר, יש בעיר המלכים 4 אטרקציות: אחת נקראת "מסע בזמן", שבה ראינו את הסרט הכי טוב מכל מה שראינו בחופשה הזאת (טירקס והסרט על הכריש): גם אנימצית 3D וגם כיסאות זזים. שניה נקראת... שכחתי, היא היתה הכי פחות מרשימה, היה שם העתק של מערת הנטיפים ובדרך מסלול עם חורים בקיר שמכילים בובות שזזות ומציגות קטעים מהתנ"ך שמישהו קריין ברקע (לוחצים על כפתור והקטע מוקרא, והבובות זזות) ובמקביל אקווריומים שהכילו בעלי חיים של חושך. נדמה לי שרובם היו מתים (לפחות הקרפדה) וזה ממש רע. חוץ מזה היה גם "עולם האשליות", שהיו בו הרבה בלבולי-מוח-תרתי-משמע: אשליות אופטיות, חדר משופע שמבלבל את חוש-שיווי-המשקל או משהו כזה, מבוך מראות, והיתה שם גם "מגלשת דוד" או משהו כזה, שלא עליתי עליה כי בדיוק הייתי אחרי אוכל. (היה שם גם "עולם האוכל", שזה בסה"כ המבורגריה, אבל אפשר לקנות שם גם פלאפל, ויש כל מיני סלטים (ולא רק קטשופ, אבל גם) בתוספות.) והאטרקציה הרביעית זה "מפלי שלמה", עולים על קרון שנוסע על המים ורואים תחנות מחייו של שלמה, שוב בובות זזות וקריינות אבל הפעם הבובות בגודל אנושי ולא קטנות בתוך חור בקיר, וגם כאן היה הקטע שמשפריצים מים ואוויר (כמו בסרט) ובסוף היתה ירידה שלמעשה היתה הרבה פחות תלולה ממה שהראו בפרסומות ואני סתם פחדתי ממנה כל הדרך. בסוף לא צרחתי בכלל אבל אחותי הקטנה צרחה, אחרי שלאורך כל הדרך היא צחקה על שאני פחדנית (בעיקר אחרי "עולם האשליות" - היה שם גם "מבוך סורגים" או משהו כזה שהיו בו כמה קטעים ממש מבהילים (על משקל רכבת השדים בלונה פארק) יחד עם אשליות אופטיות ואפשר לומר שסיכום של כל עול האשליות.) חוץ מזה שיש מצלמות שתלויות מעל למגלשה הזאת ובסוף אפשר לקנות תמונה. אחרי זה רצינו ללכת לים, אבל כבר היינו עייפים מידי. אז כן, הייתי באילת ולא הייתי בים. חוץ מזה בדרך הלוך היה לנו פאנצ'ר, בלילה הראשון אכלנו בבורגר-בר שאני מוכרחה לציין אותם לטובה, יש להם אוכל משובח שבאמת יש לו טעם של אוכל למרות שהם נקראים "בורגר" שזאת מילה נרדפת ל"פלסטיק", בערך. לצ'יפס היה טעם של תפוחי אדמה ולטבעות בצל היה טעם של בצל. אני אכלתי שם לחמניה עם נקנקיות והיא היתה ממש מושקעת, עם מלא ירקות וסלטים ורטבים. וגם הנקנקיות בעצמן היו מטובלות. יאי. (ואז גילינו שיש בורגר בר גם בעיר שלנו ^^") וזה הכל בעצם. היתה לנו בחדר גם טלויזיה, אבל לא ממש יצא לנו לבדוק איזה ערוצים יש בה. אה, וגם היינו קצת בטיילת בלילה הראשון והיא לא שונה בהרבה מזאת של תל אביב. ויש לידה את "קניון מול הים" שחלק מהדברים דווקא עולים בו פחות. הדברים החשובים באמת שקרו לי בחופשה הזאת: 1. הצטלמתי עם שלושת המוסקטרים. 2. קניתי אבקת אייסקפה. 3. אחרי איך שיצאתי בתמונה מעיר המלכים אני אקפיד תמוד ללבוש גופיה מתחת אם הצווארון של החולצה שלי יהיה קצת פתוח מידי. (ואילת היתה הפעם הראשונה שלבשתי את החולצות האלה בלי גופיה מתחת! אלה החולצות מהבד האוורירי הזה, אם לובשים אותן עם גופיה מתחת אז מה זה שווה שהן עשויות מבד נעים אם ממילא לא מרגישים אותו? לא נורא, אח"כ בחוץ עברה מישהי עם ציצים ענקיים שחצי מהם (חצי מכל אחד מהם) היה בחוץ וזה קצת ניחם אותי, בערך כמו שלקרוא דברים מ"החיים שלי בזבל" גורמים לי להרגיש טוב יותר עם עצמי. יאי!)