עוד 6 יום והלחץ מתחיל להגיע..

ronbela

New member
עוד 6 יום והלחץ מתחיל להגיע..

עד היום הייתי דיי רגוע לגבי הניתוח -אני יודע בלב שלם שניסיתי הכל מדיאטנית לשומרי משקל ואני צריך את הניתוח הזה!

היום יצא לי להסתכל בלוח שנה - ואז ראיתי את זה -פחות משבוע לניתוח והלחץ והחששות התחילו לבוא.

-אולי אני ממהר לניתוח ,הרי אני צעיר רק בן 24 אולי אני צריך לנסות לבד?
- אולי אני עושה טעות- הרי זה לא הפיך...

החששות מהטראומה שעברה עלי עם ניתוח הטבעת מלפני כל כך הרבה שנים וה"יום יום" הנוראי שבא עם זה:
ההקאות ,הכאבים הרי עם הטבעת אפשר ללכת לרופא ובתוך שנייה לפתוח הכל ועם זה אי אפשר..

והחששות מהניתוח עצמו באות...

וכמובן שאני כבר שבוע+ ללא פחמימות בכלל -אז רעב מאוד...

ןאז אני עוצר את עצמי ואומר שאין ברירה ,אני לא יכול לבד -ניסיתי ונכון יהיה קשה אבל זה משהו שצריך לעשות...

יש למישהו עצות שיעזרו לי להתגבר על החששות כי אני מכיר את עצמי וזה יהיה יותר גרוע ככל שיתקרב התאריך...

ליבי3617

New member
לפני ניתוח

ואם תנסה עוד דיאטה או שתיים או שלוש, זה יעזור לך להיות יותר מוכן לניתוח?

אני חושבת שדווקא בגלל שאתה צעיר, כדאי לפתור את בעיית ההשמנה עכשיו מאשר לחכות. חבל על כל שנה שעוברת..
זו כמובן לא המלצה חד משמעית לעבור את הניתוח, את זה אתה צריך להחליט לבד..אבל אני חושבת שככל שצעירים זה יותר קל.
גם הירידה כגבר צעיר היא יחסית קלה.

אני מבינה את החששות בגלל הטראומה שעברת אבל יחד עם זה השרוול שונה מהטבעת בכל כך הרבה מובנים, וכאלה שעברו טבעת בעבר גם יגידו לך את זה.
איכות האכילה, זה שאין צורך לבוא למנתח כל שני וחמישי..

תוסיף עוד חלבונים וירקות כך שתאכל יותר. תוסיף מהדברים המותרים.

העצה הכי טובה שאני יכולה לתת היא לעשות רשימה של "למה כן" 10 דברים לפחות שלדעתך הניתוח ייתן לך ובגלל זה בחרת להתנתח.

ronbela

New member
אני יודע אבל..

אני יודע שאני חייב לעשות את זה ואני בלב שלם אבל זה מחשבות שמתחילות לצוץ בראש..

לגבי שאמרת לאכול עוד חלבונים- אני לא מזמן הורדתי 15 קילו כדי להיות מתחת ל200 כדי שיעשו לי את הניתוח, היום נשקלתי אצלם עם משקל של 197, אחד מהפחדים שאם אני אוכל כל יום עוד חתיכת חזה עוף או עוד חתיכת דג אז אני אבוא שבוע הבא ואעלה ,והכל ידחה שוב...

אליה1

New member
אתה חושש מניתוח... סימן שאתה נורמלי

לי דווקא עבר בראש כשקראתי את דבריך - איזה כיף לו
שהוא עובר זה בגיל כל כך צעיר...
אני שני עשורים מעליך והלוואי שהייתי עוברת אותו
צעירה יותר.

בימים הקרובים תשתדל לצאת ולבלות, לראות קצת סרטים
טובים ולבלות בחיק המשפחה.
אתה יוצא לדרך חדשה שתיטיב עם יתרת חייך בכל מישור שתחפוץ:
הבריאותי, הרומנטי, החברתי - you name it....

לגבי האוכל - אם אתה חובב בשרים, טונה, פשטידות גבינות עם ירקות, גבינה בולגרית
ועוד חלבונים טובים כאלה ( לא באותה ארוחה...) אז אתה מסודר עם אוכל.

שיהיה בהצלחה רבה!!! בחרת נכון

law and order

New member
מתפרץ לדלת פתוחה

אני עם אותה בעיה של "מה אם..." אין ספק שזה ישנה את כל המצבים שתיארתן רומנטי חברתי וגם לדעתי, לימודי מבחינת ריכוז קליטה
אבל הדאגה של מה אם יהיו סיבוכים בניתוח, מה אם לא ארזה, מה אם לא אצליח בדיאטה כל החיים הרי זה לא הפיך. אולי עוד דיאטה אולי עוד נסיון.
אין ספק שחבל על כל שנה (מי כמונו יודע) התפיסה של האכזבה, התסכול, הפספוס.
מעניין לעניין באותו עניין, כתבת שאתה על דיאטת חלבונים, איך זה עובד, גם התזונאית בבית חולים בהרצאה אמרה שיש צורך בדיאטת חלבונים בשביל להקטין את הכבד השומני בעיקר ולהקל על המנתח ומעבר לזה שניתן לרדת כך כ10 קילו בשבוע- שבועיים.
מישהו מכיר את זה על בשרו? אשמח לשמוע המלצות או מה אוכלים בכזאת דיאטה

אליה1

New member
חשש מניתוח הוא טבעי..

ולגבי הצלחתו נותר לנו רק להתפלל.

לגבי שאלות ה״אם״ - אני מתקרבת לשנה מאז הניתוח
ויכולה לספר לך שהחשקים חזרו לי איך שהתעוררתי
מהניתוח...
הסיפור המוכר הוא שהלכתי לפגישה הראשונה אצל
אופיר הפסיכולוג עם כדורי פלאפל בכיסים..שבועיים
אחרי ניתוח (מה אני אשמה שהקליניקה שלו ליד
פלאפל ג׳ינה...). מאז הניתוח אני בטיפול כשנה
כי ברור שלא סתם הגעתי למימדים מכובדים. גם
ברור שלאו דווקא הרזון יגשים את חלומותינו, אלא
אנחנו וברוב המקרים צריך עזרה חיצונית.
היום בדיעבד אני כל כך מאושרת מההליך והתהליך,
רק מלאת חרטה שלא הגעתי לאופיר 3-4 חודשים
לפני הניתוח.
הניתוח הוא רק קביים!! העבודה היא שלנו.

בהצלחה!!

law and order

New member
תודה :)

אין ספק שהתקפי אכילה לא נובעים רק מרעב אלא גם מהראש.
העניין הוא שיתכן וזה נובע משעמום? שזה ממלא את החוסר החברתי והריק שנוצר אצלנו? אני יכול להעיד שאני לא כל כך "זז" ואני יכול להעביר יום שלם בלי לאכול אך כשאני אוכל זה יכול להיות גם לאפת שווארמה או ארוחה במקדונלדס למשל ב4 אחרה"צ עד 12 למחרת ( לצד מתוקים כמו שוקולדים או ארטיקים או במבות שכל זה צריך להשתנות)
כשדבר X משתפר דבר Y גם משתפר לרוב.

ronbela

New member
אני האמת הרבה זמן על זה כי..

אני הרבה זמן על דיאטת חלבונים כי הייתי צריך להוריד 15 קילו רק כדי להיות במקסימום משקל לניתוח אז אני כבר חודשיים על דיאטה עם טיפה פחמימות..

אבל שבועיים לפני הניתוח נכנסתי לדיאטה שממש אסור בכלל פחמימות - לפי מה שהבנתי זה מכווץ את הכבד ואז יש גישה קלה יותר למנתח ,כלומר הניתוח יעבור יותר בקלות , וגם זמן התאוששות מהיר יותר

למעלה