עוד 6 ימים

רינה_ב

New member
עוד 6 ימים

ואני בטיסה לאוקלנד

רינה_ב

New member
Yo-man

אני לא משוויצה. קראתי את ההמלצות שלך. הן מאוד מאוד עזרו לי.
אתה רוצה להוסיף לי עוד אינפורמציה? נשארו לי עוד 5 ימים.

Yo-man

New member
מה סגרנו על תחבורה ? ../images/Emo73.gif

את מתכוונת לקנות רכב לתקופת הטיול בניו-זילנד, לסוע באוטובוסים או בטרמפים ? את לבד או עם חבר/חברה/בעל/אישה ? כמה זמן את רוצה להשקיע בניו-זילנד (כמה שיותר!) ? תני תקציר של מה קורה איתך, ומחר אני אשמח להרחיב על כל סעיף וסעיף.

רינה_ב

New member
אז ככה

מישראל אנחנו יוצאים 4 חברים. הכוונה היא לקנות רכב ולעשות טיול של 3 חודשים בניו זילנד (ואז לעבור לאוסטרליה).הטיסה היא לאוקלנד ואז המסלול הרגיל: רוטורואה, טאופו, וויטומו קייבס, טוגרירו מעבר לאי הדרומי (טרם התעניינתי אבל יש לי המלצות מאתר של מטייל). האמת היא שהכל פתוח. אנחנו יוצאים בלי הכנות רבות, בלי מסלולים מפותחים. כרטיס פתוח לשנה והכל בראש טוב. מה להביא איתי מהבגדים, הנעלה, וכו´. מה אתה ממליץ לגבי כסף (כן לפתוח חשבון או לא לפתוח). הו ביורוקרטיה!! להירשם מראש לטרקים ואכסניות ב doc או לא. האם לקנות רכב או בכל זאת אוטובוסים. תודה לך, רינה

Yo-man

New member
Here we go ../images/Emo132.gif

היי רינה. הבטחתי ולכן אקיים: 4 חבר´ה על אוטו זה מעולה. זה מוריד עלויות, ורכב פרטי נותן יותר גמישות, נוחות מבחינת קנית מזון, סחיבת ציוד וכדומה. ב-97 אאודי 80, שנת 85, עלתה 1,800$. תכננו לפי זה. לדעתי רכב פרטי פותר המון בעיות, למרות שאין טירחה גדולה בלסוע באוטובוסים. אוטובוסים, למשל, לא מגיעים למילפורד, כך שלשם מגיעים בטרמפים, ברכב שכור או בהסעות מאורגנות. איו כמו אוטו. סתם, ליתר ביטחון - מערות וואיטומו הן המקום הראשון אליו תגיעו דרומית לאוקלנד, אבל תקראו גם על האיזורים מצפון לאוקלנד. אני לא הייתי שם (מיהרתי דרומה), אבל יש מה לראות שם. חוץ מזה לא הזכרת את וולינגטון אז הרגשתי צורך להזכיר שסופי השבוע די תוססים שם. וטונגרירו קרוסינג שווה - אבל ההבדל בין לעשות אותו במזג אויר יפה ובינוני הוא ההבדל בין יום מוצלח לבזבוז אנרגיה (לפי דעת אחרים שעלו לשם בכוח ביום רע). אני ישבתי 5 ימים בטורנגי, העיירה המשמימה, אבל היה שווה. הנוף המשתנה של המסלול היומי הזה שווה את ההמתנה. המעבר לאי הדרומי עם רכב חייב להיות במעבורת, ואין בזה שום דבר רע. האיזור של הפיורדים דרכם תשוטו נקרא המרלבורו סאונד (על שם לורד מרלבורו, לא חברת הטבק...). רוב המטיילים (וגם אני אשם בכך) ממהרים דרומה, ולא מטיילים שם. אבל אם תדעו מראש אולי תתכננו את הזמן שלכם אחרת: יש טרק באיזור אליו יוצאים עם סירה שלוקחת אתכם לנקודת ההתחלה. משם אתם הולכים יום שלם (כמה שעות) ונפגשים עם אותה סירה בערב, לוקחים את הציוד והמזון שלכם, ישנים את הלילה בחוץ, ולמחרת חוזרים על התעלול המופלא הזה. טרק של 3-4 ימים, קל בזכות זה שלא סוחבים הרבה, חוזרים עם הסירה בסוף, ויש שמועות על זריחות ושקיעות לא מהעולם הזה. כשאני אחזור לניו-זילנד, זה הדבר הראשון ברשימת ה-To do שלי. לגבי ציוד - אם אתם עם אותו, לא צריכה להיות בעיה לסחוב ציוד. מעבר לזה, במקומות הומי אדם או מוזמנים מראש, הוסטלים מציעים את הדשא שלהם תמורת 7$NZ לאוהל ללילה, ואפשר להשתמש במקלחות, בשירותים ובמטבח. זה פתרון מצוין לתקופה עמוסה, אבל אוהל זה אומר גם גזיה. גזיה משמעותה סיר, מחבת ופינג´אן, ואלה מגיעים עם צלחות, כוסות, סכו"ם, סבון כלים, סקוטש וכולי. בגדים - לא הרבה, ומתאימים לכל מזג אוויר. יהיה חם, ירד גשם (בעיקר בטרק), יהיו רוחות ויהיה קר. ג´ינס, פליס, חליפת סערה (רק אם אתם מתכננים הליכות בגשם), נעליים מותאמות להליכה בגשם, כפכפים למקלחות ועוד זוג ליום-יום. מעבר לזה - איש איש טעמו, השקפותיו ודעותיו. לגבי כסף - אני נהגתי כפוחז וטיילתי עם דולרים אמריקאים במזומן כל הטיול, אבל אני דוגמה שלילית בקטע הזה. כיום אפשר לטוס עם כרטיס אשראי בין-לאומי מהארץ ולמשוך מזומנים בכל עיר גדולה (כל פעם לחודש קדימה). אני לא בדקתי את האופציה של לפתוח חשבון, אבל זה גם נשמע לא רע; תפתחו חשבון בניו-זילנד מהארץ, דרך הטלפון, ותעשו העברה בנקאית לשם יום לפני הטיסה, עם הוראה להנפיק כרטיס אשראי, וכל שיהיה עליכם לעשות זה להגיע לסניף באוקלנד , לאסוף את כרטיס האשראי המקומי ולצאת לדרך. רצוי רק לברר עלות עמלות, פעולות ותקרת אשראי ללקוחות שאינם אזרחי המדינה. יכול להיות שיהיה עדיף להישאר עם הבנק בארץ, שגוזל 2 עמלות המרה לדולר אמריקאי וניו-זילנדי. ניו-זילנד היא מדינה בטוחה, יחסית, כך שאין יותר מידי סכנה לאבד את הכסף בדרך לא טבעית, אבל אולי עדיף ללכת על בטוח... לגבי טרקים - למילפורד כנראה כבר מהיום אין לכם מקום. הטרק מוזמן המון זמן מראש. לרוטברן ולקפלר אפשר להשיג מקומות ימים ספורים מראש, ובינתיים לסוע למילפורד, להתרשם ולשוט. גם בפארק "אבל טזמן" יש מסלולי הליכה. אני לא חושב שהוא צפוף מידי, אבל תוכלו לברר על כולם כבר באוקלנד. מקומות לינה כדאי להזמין במקומות שהם קטנים ואטרקטיביים, כמו הגליישרים או הר קוק. העיירות ליד קטנטנות ומתמלאות מאוד מהר. הזמנה של 3 ימים מראש הכרחית בשני מקומות אלה, ואם אתם ישנים בפיקטון - הוילה מאוד פופולארית, ומלאה. הזמנת מקום שם (גם לדורמיטורי) תעזור, אבל יש מקומות נוספים בפיקטון. לסיכום - כן אוטו, ושיהיה מרווח. לנסות לתכנן קצת מראש - זה עוזר למציאת מקומות לינה ויציאות לטרקים. להתייחס למרלבורו סאונד יפה. לא לריב בדרך, זה בלגן לחלק אוטו באמצע הדרך. לרשום שניים-שלושה מתכונים חוץ מאורז ופסטה, אחרת ארוחות הערב נורא משעממות. להביא מצלמה טובה-טובה. והכי חשוב - לספר לנו איך היה כשתחזרי. יאללה, תהני. בי

רינה_ב

New member
תודה

תודה, תודה, תודה תודה זה נשמע כמו פרסומת של תנובה, אבל תודה, תודה, תודה

למעלה