עוד IVF- מפחדת מכאבים

במבי999

New member
עוד IVF- מפחדת מכאבים

לאחר שד"ר קאופמן (המקסים!!!) איבחן אצלי אנדומטריוזיס בדרגה 4 והתייעצות נוספת עם ד"ר בר חוה החלטתי לדחות את הלפרוסקופיה ולתת עוד צ'אנס לטיפול נוסף (השביעי במספרו). אבל בר חוה נתן לי בנוסף על הדיכוי (דקאפפטיל) מלא אסטרוגנים וזה מפחיד אותי. אני אמורה להתחיל היום לקחת דקא 0.1 ואסטרופם (שאני בכלל לא מבינה את היתרון של האסטרופם לפני המחזור... אולי מישהי תאיר את עיני....?) ואחרי המחזור אני אמורה להוריד את הדיכוי ל- 0.05 ולהוסיף 3 מנופור. עם יד על הלב- נמאסו עלי הכאבים! והפרוטוקול הזה קצת מפחיד אותי. מה דעתכן? יותר מידי אסטרוגנים? אולי הדקא כן יעשה את שלו? שאלה נוספת לבעלות הניסיון- אשמח לקבל טיפים לתזונה נכונה (מה לא לאכול ובמה להרבות) על מנת להקל על הכאבים והתופעות. תודה

זואילי

New member
הי במבי

את אצל בר חווה - מה שזה אומר - פרוטוקולים לא שגרתיים והמצאות גאוניות שניתן למצוא רק אצלו... (עד ששאר הרופאים מתנסים בזה). כדאי לשאול אותו כמובן לגבי האסטרופם בשלב הזה ומה ההגיון שלו שמאחורי זה. (פפפ, אם הייתי מטופלת שלו הייתי חוקרת אותו ללא הפסק) תנסי אותו במייל... הבנתי ששם הוא זמין קצת יותר לשאלות. מה שכבר כתבתי פה בעבר - הוא רופא תותח ויצירתי, אבל לא מקדיש הרבה מחשבה לאנדו - כך אומרות האנדואיות שאצלו. את בידיים מעולות, התחלת פרוטוקול, תני לו צ'אנס ועדכני אותו אם חלילה לא תרגישי טוב או שיכאב. לגבי תזונה - יש כאן מליון שירשורים בנושא, מאוד מפורטים. תחפשי אותם. בהצלחה!!

במבי999

New member
עוד שאלה

לאחר התייעצות עם ד"ר קאופמן לגבי הרצון שלי להמשיך טיפולים וכרגע לדחות את הלפררוסקופיה (שאגב קיבל את דעתי ולא לחץ על ניתוח, להבדיל ממה שכתבו עליו פה בשירשורים אחרים...) הוא אמר שכרגע הוא לא רואה שנשקפת לי סכנה מעוד שני טיפולים אך לא למשוך את זה יותר מידי. הוא מודאג מחסימה חלקית של השופכן, מאחר והנגע יושב על הרצועה הרקטו-וגינלית ונוגע בו, וכתוצאה מכך עלול להיגרם נזק לכיליה. האם מוכר לכן מקרה כזה? של חסימת אורטר ונזק לכיליה? מלחיץ קצת, לא?

annabell Lee

New member
../images/Emo4.gif לא רק זק..

מלחיץ אבל בר טיפול. האורטר שלי נבנה מחדש. יש אמנם נזק לכיליה אבל הוא לא היה קשור לבלגן עם האורטר. באופן אישי, לא הרגשתי את השינוי באורטר, לא לפני ולא אחרי. מה בדיוק קורה עם הכיליה שלך? אצלי לא נגעו בכיליה...העדיפו לא לפתוח..מה שכן אני מקבלת טיפול תרופתי, לכל החיים, כדי לנסות למנוע נזקים עתידיים.

במבי999

New member
נזק לכיליה

איזה נזק בדיוק נגרם לכיליה? את חשה בכאבים? אני עוד לא יודעת אם נגרם אצלי נזק לכיליה או לא. הולכת לעשות US כליות ליתר ביטחון. יש לי כאבים נוראיים ביציאות אך אין כאבים במתן שתן... אני מקווה שזה מבשר טובות, למרות שד"ר קאופמן קצת הפחיד אותי עם סיפור על מטופלת שהוא ניתח שלא היה לה מושג שיש לה חסימה של האורטר ובסוף הוציאו לה את כל הכיליה משום שהנזק היה גדול מדי. אני יודעת שזה מקרה קיצוני אך עדיין מטריד (לא נראה לי שהוא היה צריך לספר לי את זה....) עוד חשש שעולה עקב הסמיכות הגדולה של הנגע לאורטר הוא הפגיעה באורטר בזמן הניתוח.... כתבת שהאורטר שלך נבנה מחדש, למה הכוונה? אני קצת בלחץ כמו שאתן רואות ומודה לכן על התשובות...

annabell Lee

New member
הנזק לכיליה הוא פנימי.

יש לי ציסטות בתוכה. לא מעיזים לנגוע בה כי אני סכרתית וחלילה יהיה נזק יותר גדול. התקווה היא שמיכוון שאני ללא הורמונים, הם ייעלמו מבלי לגרום נזק עתידי. מילולית, האורטר נבנה מחדש. הוא היה חתוך לגמרי ונאלצו לבנות אותו..מה שאני יודעת זה שהכניסו סטנד לכיליה שעבר עד לקצה שלפוחית השתן, היה צינור במותן ובפתח יציאת השתן. את האורטר ,מן הסתם, בנו מסביב לצינור עד שהוא הפך ליציב. שוב מניחה שלקחו רקמה ממקום פנימי אחר... יש בעיות בפעילות של הכיליה ושל שלפוחית השתן..אלו בעיות שאי אפשר לתקן בעיקר בגלל ששלפוחית השתן שלי נותחה המון פעמים וחלק מהבעיות הן איבוד תחושה בשלפוחית. לכיליה אני מקבלת כדורים מסויימים להורדת לחץ דם ..למרות שיש לי לחץ דם נמוך..הרעיון הוא שלא יהיה שום לחץ על כלי הדם..כולל אלו כמובן שמגיעים לכיליה. זה נועד להגן על תפקודי כיליה..ברגע שלחץ הדם נמוך באופן קבוע, הכיליה יכולה לעבוד באופן רציף ללא טראומות.

annabell Lee

New member
ולא, אין שום כאב באיזור.

לא יודעת אם זה מזל או עצבים שנחתכו יותר מדי פעמים..אבל אין כאב. היה רק בתקופה של הצינור, אז הרגשתי כל הזמן דקירות מעצבנות..כנראה שזה היה הסטנד שדקר אותי מבפנים.

כליות אורטר וחסימות

ברגע שיש חסימה חלקית היא יכולה להפוך למלאה ולגרום נזק לכיליה. כשהולכים לטפל במערכת הזו צריך לבדוק היכן החסימה ....בתוך האורטר או מחוץ לאורטר......מאוד חשוב לגבי המשך הטיפול. במידה והחסימה היא בתוך האורטר .....עושים ניקוז כיליה בודקים שהחסימה נפתחה וכך חוזרים לשגרה. במידה והחסימה היא מבחוץ.....מכניסים סטנד שמחזיק את האורטר יציב עד להחלטה סופית איך מטפלים בחסימה....והיכן החסימה ממוקמת. לגבי הסיפור של קאופמן ....קשה מאוד לא להרגיש חסימת אורטר הכאבים בחסימה הם כאבים בלתי נסבלים .....והם לא קשורים לכאבים במתן שתן....הכאבים הם במותן האחורית בצד החסימה. לגבי פגיעה באורטר .....למה לרוץ .... לפני שיודעים משהו על החסימה. את אמורה לבצע US כליות ודרכי שתן....תבצעי ועדכני לפי זה אוכל לנסות ולהמשיך לעזור..... שיהיה בהצלחה

למעלה