עוזב את העבודה וצריך עצה! (מקצועית)

מצב
הנושא נעול.

אני עובד בחברה בתפקיד בכיר והודעתי למעבידו על רצוני לעזוב .בשיחה שהתפתחה (בכיוון שציפיתי) הסכמנו שאקבל מכתב מן החברה על סיום העסקתי וקבלת פיצויים על כל המשתמע מכך ואני מצידי נותן שלושה חודשים לחברה ומוודא שתתקיים חפיפה למחליפי. 1.עברו חודש וחצי ומחליף אין עדיין. ביקשתי מהמנכ"ל שיוציא לי מכתב סיום העסקה כפי שסכמנו והוא מצידו אמר בשמחה אך כרגע הוא" מורח אותי" שהוא עסוק. מה לעשות, כדי להבטיח את העניין (בעלי החברה לא נגישים). 2.האם נהוג לפנות לסוכן הביטוח לבדוק האם ההפקדות שנעשו לביטוח המנהלים נכונים? 3.מה אם אמצע שב-106 רשום סכום אחד ודו"ח מהביטוח מופיע סכו"ם נמוך יותר? תודה רבה

תשובות

אני עובד בחברה בתפקיד בכיר והודעתי למעבידו על רצוני לעזוב .בשיחה שהתפתחה (בכיוון שציפיתי) הסכמנו שאקבל מכתב מן החברה על סיום העסקתי וקבלת פיצויים על כל המשתמע מכך ואני מצידי נותן שלושה חודשים לחברה ומוודא שתתקיים חפיפה למחליפי. 1.עברו חודש וחצי ומחליף אין עדיין. ביקשתי מהמנכ"ל שיוציא לי מכתב סיום העסקה כפי שסכמנו והוא מצידו אמר בשמחה אך כרגע הוא" מורח אותי" שהוא עסוק. מה לעשות, כדי להבטיח את העניין (בעלי החברה לא נגישים). 2.האם נהוג לפנות לסוכן הביטוח לבדוק האם ההפקדות שנעשו לביטוח המנהלים נכונים? 3.מה אם אמצע שב-106 רשום סכום אחד ודו"ח מהביטוח מופיע סכו"ם נמוך יותר? תודה רבה
תשובות
1. בקש מהמעסיק להעלות את התחיבותו בכתב, או נסח אתה מכתב ובקש את חתימתו על המכתב. 2. בהחלט ניתן לפנות לקרנות השונות ולבדוק. אם לא הועברו הסכומים שדווח שנוכו משכרך - זו למעשה גניבה וזו עבירה פלילית.

שיר ורד

New member
הצעה

הצעה
לכתוב מסמך סיכום ראיון עם המנכ"ל ולהחתים אותו עליו. במקרה שהענינים לא יסתדרו כמצופה, זה יכול לעזור לך בתביעה משפטית.

שיר ורד

New member
לכן חשוב לסכם את הראיון בכתב

מה אם הוא מושך ומושך.....
והכל למראית העין ברוח טובה
לכן חשוב לסכם את הראיון בכתב
ולהחתים את המעסיק, כי הוא מהווה הבטחה של המעסיק (שנותנת לך תנאים שאינך זכאי להם על פי חוק). אם לאחר מכן , הוא ימשיך למשוך ברוח טובה, תגיש אתה התפטרות ואם הוא לא ישלם לך פיצויי פיטורים תתבע אותו על הפרת ההבטחה. כמובן, שאתה מפסיד בדרך זו את האפשרות לקבל דמי אבטלה מיד לאחר סיום יחסי עובד מעביד. אבל, צריך לזכור שההסכמה ביניכם הינה הערמה על החוק ועל ביטוח לאומי ולא תוכל לחייב את המעסיק למלא הבטחה המהווה הפרה או הערמה על החוק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה