עוזרים לילדי פליטים ב
אנשים

עוזרים לילדי פליטים ב../images/Emo43.gif אנשים

אנו מזמינים אתכם לקחת חלק בתהליך חשוב ולסייע למי שצריך באמת: הפרויקט לפיתוח כישורי שפה בקרב ילדי פליטים יוצא לדרך ואנו צריכים את עזרתכם. מטרת הפרויקט היא לפתח כישורי אוריינות שפתית בקרב ילדי קהילות מבקשי המקלט בתל אביב. היכנסו לפורום סיוע לעובדים זרים ולפליטים כדי ללמוד פרטים נוספים וכדי לסייע להם להשתלב בקרבנו ככל האפשר: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2140&MessageId=132162573
תפוז קוראת לכם לצאת לדרך! רוצים כרטיס זוגי להקרנה מיוחדת של הסרט החדש "לצאת לדרך"? ספרו לנו מהו הדבר אשר מייחד את משפחתכם ממשפחות אחרות בפורום סרטים וקולנוע. מבין המשתתפים ייבחרו 20 גולשים שייקבלו כרטיס זוגי להקרנה! http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=65&MessageId=132134076
נותרו ימים ספורים לתחרות וידאו במילים בבלוגיה! עדיין לא השתתפתם
בחרו סרטון שאתם אוהבים מתוך אתר פליקס, צרפו בבלוג שלכם הסבר - מצחיק, מרגש, עצוב או שנון - למה בחרתם אותו, ואולי תזכו בפרסים
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1510097

שוקiלית

New member
חוסר שובע../images/Emo4.gif

סיימתי 4\3 שקית אדממה ולא שבעתי. שניצל טבעול 5% (חזה בגריל) גם לא משביע ורק עושה לי חשק של עוד. דגנים מלאים מבושל או לחם מלא גורם לי לסיים חצי כיכר. פירות רק מעלים תיאבון. קטניות לא ממש משביע אותי. תמיד תחושה של חסר. בכללי אוכל צמחוני חוץ מירקות ושומנים לא משביע אותי. וגם ירקות לא בדיוק משביע, בעיקר ממלא. ביצה קשה מסכנה תשביע אותי יותר מכל זה. גם גביע גבינה. מאוד מאוד מאוד קשה לי עם שובע בתזונה צמחונית אבל אני מאוד מאמינה בה בתור הכי טובה ובריאה והכי מוסרית. הבעיה היחידה שהיא לא עולה בקנה אחד עם מטרותי לרדת וגורמת לי לזלול יותר ממקודם ולעלות...

d a p h n a

New member
אני חושבת שחלק מהעניין הוא פסיכולוגי.

בראש שלך את מרגישה שאת צריכה את ה"מנה העיקרית" כדי לשבוע. אפשר לאכול הרבה מנות צמחוניות טעימות ומשביעות מאוד, אבל צריך להתנתק מהמחשבה ש"אוכל" זה מנה עיקרית עם תוספת, ולהתחיל לחשוב על תבשילים כמו שילוב של קטניות עם דגנים. אולי כדאי לך לבדוק את שיטת הנקודות של שומרי משקל? זו שיטה שתאפשר לך לאכול מה שאת רוצה, בתנאי שתקפידי על הכמויות, וכך לא תהיי כל כך לחוצה על כמה חלבונים בדיוק וכו', ועדיין תוכלי לרדת יפה?

שוקiלית

New member
יכול להיות,

הבעיה שאני גם אוכלת כל דבר בנפרד, לעולם לא מעורבב כארוחה משולבת בצלחת אחת או שתיים, אפילו לא סלט, כל ירק בנפרד ביד כמו שאוכלים תפוח, הלחם בלי למרוח עליו דבר, הקטניות כמו אדממה בתור חטיף מול טלויזיה וכן הלאה. מנסה למשוך את הזמן.. אין לי כסף להצטרף לשומרי משקל וגם אין לי לרדת הרבה רק 3-5.

d a p h n a

New member
תראי

חלק מהרעיון מאחורי תזונה צמחונית משביעה, הוא גם הקטע של ערבוב - כלומר שבמקום לאכול מנה של בשר ולידה מנה של ירקות ומנה של פסטה, את יוצרת לך תבשיל (נניח פסטה ברוטב בולונז צמחי), או קינואה עם קטניות (קינואה היא מוצר טוב כי היא יותר חלבון מפחמימה, והיא לא דגן), או פשטידה, או כל דבר אחר שמכיל בתוכו כמה מאבות המזון. זה משביע את העיניים ואת החיך הרבה יותר מאשר לאכול איזה שניצל טבעול 5%. ושוב, אני חושבת שחלק מהעניין הוא פשוט להשתחרר פסיכולוגית מהתפיסה ש"אותי משביע בשר,ביצים,טונה ודגים, וגבינות." אני גדלתי בבית צמחוני. אכלתי בשר רק לעיתים רחוקות, מחוץ לבית, וגם זה רק עד גיל 11. ואני יכולה להבטיח לך שעוד בחיים לא סיימתי ארוחה והמשכתי להרגיש רעבה אחר כך.
את פשוט צריכה לתת לזה קצת זמן, לנסות מאכלים חדשים (יש לנו מאגר מתכונים גדול ממש כאן בפורום), ולנסות לשחרר קצת את המחשבה מתפיסות אכילה שאת רגילה אליהן.

דגנית

New member
אני חושבת שפה טמון הרעב שלך...

מה הסיבה לכך שאת מפרידה מזונות? למה את חושבת ששניצל טבעול אחד יכול להשביע? מה רע בסלט ירקות עשיר בירקות, בצבעוניות בתיבול טעים - תענוג לחיך ולעיניים. אני חושבת, שחלק מהרעב שלך נובע מזה שאת מפרידה, רק מזון אחד בארוחה, אז.. את אוכלת 3 דברים שונים ביום? משהו פה לא הגיוני בעיניי לפחות. תנסי לשלב, תכיני קערת סלט מושקע, תראי כמה שזה כייף לאכול שילוב של ירקות. תכיני פסטה עם רוטב, [אני לא אכתוב שוב מג'דרה
] גם שניצל טבעול אם יוגש ליד אורז/פסטה/ירקות מבושלים/ וכו'.. יהיה משביע ומזין הרבה יותר מאשר רק שניצל טבעול. וכו' וכו'... למה את מפרידה? האין שילובים שלך מרגישים לי עוני, חוסר.. תמרחי את הלחם בגבינה, בחומוס.. תהני מהאוכל!!! את תשבעי הרבה יותר.

p e b b l e

New member
לי זה נשמע כאילו את לא משלבת בין המזונות

אם תאכלי דגנים + קטניות + ירקות באותה ארוחה לדעתי זה ישביע הרבה יותר מאשר 4\3 שקית אדממה. 2 כריכים מלחם מלא ובתוכם כל טוב הרבה יותר משביע מאשר חצי כיכר לחם. מבחינתי הטריק הוא גיוון, גם באותה הארוחה וגם בין ארוחה לארוחה. אם את זקוקה לרעיונות רק תבקשי.

p e b b l e

New member
רעיונות לארוחות מזינות ומשביעות

זה התפריט של ארוחות הצהרים שלי, אני מנסה כל הזמן דברים חדשים ואם יוצא טעים אני רושמת כדי להיזכר באפשרויות כשאני רוצה לגוון. הארוחות שלי לרוב מורכבות כמנה עיקרית המשלבת דגנים וקטניות בתוספת או שתים של ירקות מבושלים/מאודים/קלויים. מנה עיקרית: פסטה ברוטב עגבניות ועדשים (רשמתי את המתכון בעבר בפורום אפשר להריץ חיפוש) חמין אורז עם שעועית מג'דרה אורז עם צימוקים וצנוברים/חמוציות ושקדים בתוספת גרגירי חומוס מבושלים פתיתים עם אפונה המבורגר/קציצות/ שניצל מהצומח קציצות עדשים ואורז (יש את המתכון בטאגליינס) מוקפץ עם טופו וירקות פאי טופו ובצל/ברוקולי ועגבניות קוסקוס עם ירקות וגרגירי חומוס שווארמה סייטן וסויה תבשיל כפרי מסייטן וסויה כריך מלחם מלא עם חומוס וירקות ו"נקניק" מהצומח תוספת ירקות: פלפל קלוי ברוקולי ושעועית ירוקה מאודים ומוקפצים בשום ושמן זית ירקות מאודים (ברוקולי, כרובית, גזר גמדי, גזר צהוב) פטריות ואספרגוס מוקפצים בשום ושמן זית שעועית ירוקה עם חמוציות וסויה פשטידת ברוקולי (עם פטריות) פשטידת ירקות (אפונה, גזר, שעועית ירוקה,תירס, פטריות) סלט אם את מחפשת רעיונות לארוחות בוקר היה לא מזמן כמה שרשורים בנושא. אם תרצי מתכונים תבקשי. בהצלחה

דגנית

New member
מבחינתי אדממה זה חטיף ../images/Emo3.gif

תוכלי אורז מלא עם עדשים = מג'דרה, אורז מלא עם ירקות מבושלים חיטה עם ירקות מבושלים תוכלי קטניות סנדוויץ עם חומוס וירקות - גם ממלא את הסנדוויץ ומעבה אותו, וגם משביע יותר.. סלט ירקות ליד גם טוב.. שניצל טבעול.. שוב עם מנת אורז וירקות ליד - ארוחה מלאה, נשמע שאת פשוט לא אוכלת טוב. לא האמנתי עד ש.. התחלתי להנסות בכך, ככל שאוכלים פחות פחממות, ובעיקר פחות פחממות כמו לחם (גם מלא) הרבה פחות רעבים. תחלקי את הארוחות כך שתוכלי כל כמה שעות, אני אוכלת ארוחת בוקר, אחרי כמה שעות פרי, אחר כך צהריים, אחר כך כמה אגוזים/שקדים, ארוחת ערב, אם אני רעבה עוד פרי, אם אני ממש רעבה מוסיפה עוד סלט בין לבין. הקטע הוא שאני כמעט ולא רעבה מרגע שהתרגלתי לאכול!!! אז אני יורדת לאט.. באמת לאט.. ויש ממה לרדת
אבל אני לא רעבה, וזה מה שבעצם חשוב.

שוקiלית

New member
אוקיי

דיי עם "האורז מלא, מג'דרה" דגנים מבושלים לא משביע אותי בכלל!! רק מעלה תיאבון, גם קטניות, גם סנדוויץ' עם חומוס, אורז שונאת ותמיד שנאתי ולא משביע אותי בגרוש. וטבעול זה לא ממש בריא, זה דיי מעובד, ושוב, לא משביע. "ככל שאוכלים פחות פחמימות" כל ההמלצות שהבאת לי הן מרובות פחמימות. וארוחת בינים פרי לא משביע אותי וגורם לי להיות רעבה, גם אגוזים או שקדים לא משביע בכלל...אותי משביע בשר,ביצים,טונה ודגים, וגבינות.

דגנית

New member
מה מונע מבעדך לאכול את מה שמשביע אותך?

מה שכתבתי לך אולי מלא פחממות, אבל להפתעתי אלו הדברים שכתבה לי לאכול תדיאטנית, והחשיבה את התפריט כדל פחממות. אי אפשר לגמרי בלי, וגם לא צריך, והאמת שבתור טבעונית גם לא ממש אפשרי. אז עדיף אורז מלא מאורז לבן, עדיף פסטה מחיטת דורום, לעומת פסטה רגילה וכו'. אני חושבת שברגע שהתחלתי לאכול אוכל בשילובים מתאמים לי, בדגש על לי, אני הרבה פחות רעבה. משהו באופן החלוקה שלך של האוכל אולי לא מזין אותך היטב ולכן את רעבה. השאלה היא מה את אוהבת לאכול. כמובן שההמלצה האחרונה שלי תהיה שתוכלי דברים שאת לא אוהבת, היות ואני חושבת שמה שלא אוהבים גם לא צריך להכניס לגוף. אני חושבת שהסוד הוא פשוט לאכול מגוון, ובכל ארוחה לאכול גם וגם וגם, לא להתבסס על פריט אחד. אורז לבד פחות משביע (אותי) מאשר אותה כמות של אורז, אבל עם עדשים מלווה בסלט ירקות או ירקות מבושלים. אני גם שבעה יותר, וגם העיניים שבעות יותר שזה גם חשוב.

שוקiלית

New member
אולי באמת

הבעיה שלי זה שעינים לא שבעות, והשילובים והחלוקה. ואני לא אוכל בשר ודגים ועוף. זה לא מאכל אדם ולא בריא לדעתי, לא רק לא מוסרי. גם מוצרי חלב וביצים אבל אני חייבת לפחות משהו חלבוני מהחי כדי להרגיש שובע, ומבחינתיי זה הרע במיעוטו, אבל גם הם לא מוסרי.. אני אנסה, תודה
אגב לטבעול יש המבורגר צמחוני, או מיני המבורגר, וקציצות בטעם בשרי. זה נראה רע, ולא מפתה לאכול, חיצונית מזכיר בשר אבל בטעם ממש לא, וזה כן משביע. אולי באמת אצלי זה פסיכולוגי כבר לא יודעת..

דגנית

New member
מה עם טופו?

להכין אוכל מגושי טופו? זה בטח יותר טוב מאשר טבעולים למינהם. אכילה היא .. גם פסיכולוגית.. כששמחים, כשעצובים, כש.. יש אנשים שאוכלים מכל מיני סיבות. כתבתי בהודעה למעלה שאני חושבת שעצם זה שאת אוכלת כל פריט לבד, זה חלק מהסיבה לכך שאת לא רעבה. נסי לשלב! ו.. בתור טבעונית אני בטח לא מעודדת לאכול מוצרים מהחיי, אבל אני לא חושבת שלהיות בתחושה של רעב לאורך זמן זה פתרון. ממש לא.

שוקiלית

New member
הוא חסר טעם

לא הצלחתי להבין איך גורמים לו לקבל טעם. אז היתי קונה את הטופו בטעמים, אבל הוא עם יותר קל'. אני לא אוהבת טופו למען האמת.. אני אסתדר איכשהוא, תודה

דגנית

New member
גם אני לא אוהבת טופו בהגדרה..

והמון שנות טבעונות לא הסכמתי לגעת בדבר הזה.. ובינתיים לפני חודשיים התחלתי לאכול טופו, וגיליתי דרכים להכין אותו ואני עדיין עושה ניסיונות לגרום לו להיות טעים. אני מטגנת שן שתיים שום בשמן זית (כף או פחות), מוסיפה קוביות קטנות של טופו, ומעל תבלינים, כל מיני (מלח, פלפל, פפריקה, כמון, כורכום) נותנת לזה כמה דקות להיטגן מכל הכיוונים, ולתוך סלט ירקות עשיר. או מאדה בצל, שום, קוביות טופו מוסיפה רסק עגבניות ורקות למינהם, אני משתמשת בלקטים קפואים. ותבלינים.. טופו בתוך תבשיל עדשים יוצא טעים! תשחקי עם זה

למעלה