עוז צמח ז"ל

עוז צמח ז"ל

הרגשתי צורך לשתף אותכם. למרות שזה לא קשור. זה מהבלוג שלי. עוז, לצערי לא הכרתי אותך ישירות. מה כבר יהיה הקשר בין קמב"ץ בגדוד למט"ק בפלוגה מבצעית. מפעם לפעם פגשתי אותך, אמרנו שלום אחד לשני. זה היה בעיקר בלילה כשהיית עוצר במפג"ד בלילה לתדלוק או שנגמר הכרטיס עבודה של רכב הסיור עליו פיקדת. אין לך מושג אבל איזה חלל השארת. הייתי ק. החמ"ל בערב הארור ההוא שפקדו על הגדוד להתקדם צפונה. האווירה היתה מוזרה, היינו כבר מספר ימים בלחימה, הגדוד ספג מספר פצועים, כולם על ידי הטילים הארורים. לפתע שמענו בקשר כי 3ב נפגע וכנראה שאין ניצולים. ידעתי שזה אתה 3ב, ידעתי שזה אתה. עוז, אני לא מתיימר לנקות את המצפון שלי על זה שלא הכרתי אותך, מסיבות מבצעיות לא יכולתי להגיע ללוות אותך בדרכך האחרונה, ואפילו באזכרה. אני רק רוצה להעביר מסר. השארת מאחוריך עולם פחות טוב. רק מהצצה קטנה למה שחבריך, קרובי משפחתך מעידים עליך, אין ספק כי איבדנו נכס, בן אדם טוב, דואג, אחראי.מדהים. חבר טוב שלך, כתב עליך שיר. שיר מדהים, מצמרר. אני רק מנסה לדמיין ולהפוך למציאות את המלל הזה, להביא אותי לאותם מקומות ורק דפיקות לב כבדות עולות, מחשבות על אובדן ועל מה באמת אנחנו מחפשים בעולם הזה? נאיבים יגדירו אותם, אלה ששואלים למה יש מלחמות? אבל חייבים לשאול איך פרח כמוך נקטף בטרם עת? למה דברים שכאלה קורים? אני רוצה להגיד לך שגם אם יש ויכוחים לגבי אותה מלחמה ואותו קרב, יש משהו שאתה חייב לדעת. הגדוד שלך יושב היום ליד נהריה, אני מסתובב לעיתים בעיר הזאת, ורואה אנשים, נזכר בך ובצוות שלך, השקט שהם נמצאים בו, אל מול זה רעש הרחוב וההמולה של אמצע היום, אותה זקנה שעולה לאוטובוס, ילדה שהולכת לגן, זקן שחוצה לאיטו את הכביש, ילד מחזיק את היד של אמא שלו, העולם ממשיך בקצב מטורף, זה היה למענם. בטח אמא שלך תתן לי מכות על זה, כי איך אפשר להצדיק אובדן של בן, לא משנה מה הסיבה תהיה. אני רואה את אמא שלי וכמה שהיא דואגת. לא מנסה להשוות בכלל. כל האנשים האלה, חייבים לך ולצוות שלך תודה. זה המינימום. אני רוצה להגיד לך תודה. תודה על היופי שנתת לעולם, על סיפורים על גבי סיפורים, על משפחה שגאה בך, אוהבת ומתגעגעת אליך. אני מבטיח לך ולכולם שאני בכל אופן לא אתן למוות שלך להיות לשווא. אסור לנו. אסור לנו להתרגל למעגל הזה. צריכים להמשיך לחיות אבל אסור לשכוח. צריך להגיד תודה לכל אלה שהקריבו ולכל אלה שעושים עכשיו בקור, וגם בגשם מלאכת הגנה עלינו. תנוח על משכבך בשמיים בשלום, תודה על הכל. למשפחה, מי איתן ולא תדעו יותר צער, תהיו חזקים ואנחנו תמיד נשאר אתכם. עמרי המילים של השיר המדהים שנכתב לזכרך: עוז/ כתב והלחין: עידן חביב פרחים נופלים עליך מגבוה דמעות עגולות מתגלגלות עד אליך האדמה פתחה את פיה לכבודך זו אחותך שם מעליך צועקת ובוכה... לא לא לא תחזירו לי אותו לא לא לא זה בכלל לא הזמן שלו הרפה מעינך עוז, שכב במנוחה חושך בחוץ עכשיו ואמא עוד פה איתך לא מסוגלת לקום לעזוב אותך לבדך נשארת שוכבת מבקשת עם הפנים לאדמה... לא לא לא תחזירו לי אותו... לא לא לא זה בכלל לא הזמן שלו חיוך שלך עולה בי כמו שקיעה. יפה יפה ונעלמת בחשיכה... מקצה עולם אקרא לך איך לא תשמע עם שופר שחור אמשח בעוז שכל כוכב ידע... בסתר כנפיו אתה נמצא עכשיו לעולמים המלאך שנגע בך ממנו אנו מבקשים לא לא לא תחזיר לנו אותו לא לא לא זה בכלל לא הזמן של עוז לינק להורדת השיר: http://www.nrg.co.il/images/news1/oz-1.wma

למעלה