עולה חשד כי

עולה חשד כי

שר הביטחון מכשיל את התוכנית של האלוף במילואים עוזי דיין להקמת 12 פלוגות בקבע קצר שיחליפו אנשי מילואים בתעסוקות, בגלל מלחמת גנרלים, ליתר דיוק בגלל יריבות אישית עם דיין. כל מי שיודע פרטים מוזמן לפרט.

חשד? מראש לא היה לתכנית סיכוי...

ציטוט מתוך תגובה להודעה שלכם מאתמול אצלנו ושל ניר נגר בעבר: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ נושא : מראש לא היה לתכנית סיכוי... תאריך : 05/02/04 15:36 מחבר/ת : עלה בתגובה ל: שר הביטחון מטרפד את תוכנית דיין - בלת"מ ================================================ כפי שכתבתי לניר ניגר כאן בעבר, התכנית לא תקודם לא בגלל עלותה או איכותה, אלא בגלל מלחמת הגנרלים. תשובת משרד הביטחון לשאילתא ששאלתם מאשרת זאת. עלה ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ נושא : מלחמות הגנרלים ותכניתו של עוזי דיין תאריך : 23/01/04 11:26 מחבר/ת : עלה בתגובה ל: ניר, תקרא למטה על הכרותנו עם עוזי דיין ותכניתו. - עלה ================================================ לא סתם התכנית נגנזה בזמנו ולא סתם היא לא תתקבל כל עוד השם עוזי דיין יתנוסס באוויר. מי שרוצה קצת רקע על יחסים בין שר הביטחון הנוכחי לבין עוזי דיין, מוזמן לעיין בקישורים. עלה

רטוש

New member
תהיות רגעיות של כפירה

זה לא שיש לי כרגע פתרון קסם - וברור שצריך למצוא דרכים להקל על נטל המילואים על המעטים כל כך שנותנים את מיטבם. מודה שלא התעמקתי יתר על המידה בתוכניתו הגרנדיוזית של דיין. כולנו משתוקקים להקלת נטל המילואים. ועם זאת ראוי שנבחן את צידו השני של המטבע, כדי לאמוד בכלל את מידת ישימות התוכנית, אם בכלל. לבצע פעילות מבצעית 30-40 פלוס מינוס ימים בשנה, זה דבר אחד. להפוך לפיונים ברי 'טיזוז' 365 ימים בשנה זה דבר אחר לגמרי. את מי בדיוק יגייסו להיות שואבי המים וחוטבי העצים בתוספת בונוס של נסיקה בטור הנדסי של סיכון חיים? מי בדיוק יסכים לשרת בשירות שכזה? מי שמבין את מבנה המערכת הציבורית וחלוקת ההון בכל הגופים ציבוריים כפרטיים מבין כאן את הפרדוקס- איזו משכורת נדמה לכם שתוצע להם? דיין -קורא ל"קבע קצר" נשמע נחמד. היתרון היחיד שהיה בשירות בקבע היתה הבטחת רמה מסוימת של עתיד כלכלי מסוים לאנשים רבים ומשפחותיהם, שחששו/ לא יכלו להשתתף במירוץ הפרוע של העבודה האזרחית- ב"קבע קצר" הוא שומט מהם גם את זה. בואו לא נתבלבל - לא מדובר כאן במשהו קרוב לעבודות הדחק של עמידה כליצנים עם לום מצפצף להברחת יתושים בקניונים- אלא בעבודה סזיפית של 365 ימים בשנה. ובטח שלא שירות במשמר הגבול או כל יחידת סמך אחרת. למעשה הצבא כבר עשה ניסיון כזה- (אינני בטוח אם הוא עדיין קיים) עם חיילי סדיר. קראו לזה "מאבטחי מתקנים"- חבר'ה שבמשך שלוש שנות סדיר היו לכלבי שמירה לכל דבר מדובר בד"כ באנשים שהיו בעלי קה"ס בעייתי מראש על פי מחקרים של צה"ל :בעיותיהם האישיות הוחרפו מאוד בעקבות השירות הזה. כאן מדובר על משהו הרבה יותר סזיפי ושוחק - אני מסופק מאוד לגבי מי שיסכים לאחר שירות חובה מפרך - לעבור מרצונו לעבודה שהינה "שוחקת פי כמה". האם את/ה שמתקשה מאוד לבצע את שירות המילואים שלך ב-30 יום ופחות היית מסכים לבצע את העבודה הזו 365 ימים בשנה- בתנאים לא תנאים- אני מביע ספק גדול...

חששך הוכח כמוטעה

משום שבפועל כבר הוקמו 5 פלוגות מג"ב קבע קצר שמתפקדות מצוין ב"עוטף ירושלים". עם המצב הכלכלי שיש כיום ועם העובדה שמג"ב, חי"ר ושריון בסדיר כמעט "מבלים" את כל זמנם במשך 3-4 שנים בתעסוקות.

רטוש

New member
לצערי "הוכח" - היא מילה מוחלטת מדי

דומני, אתה לא חושב? יש לי תחושה שסוג הפעילות ההטרוגני של יחידות המילואים אליהם אנו מתייחסים רחב פי כמה וכמה מפעילויות מג"ב "עוטף ירושלים" ויחידות סמך דומות- בדיוק לזה כיוונתי. אין ספק כי העובדה כי ה'טחינה' שאנשי המיל. פלוס יחידות הסדיר שהזכרת הוא מצב לא בריא בלשון המעטה. הרעיון על פניו נשמע יופי: מצד שני אני בספק גדול - אם הקמת כמה פלוגות נוספות תפטור בפועל מהצורך משימוש בחיילי מילואים במשימות 'שחורות' יותר ופחות.- להקל במשהו יתכן. לפטור- לא נראה לי. אני עדיין חושב שהחברה הישראלית לא תצליח להתחמק מאחד הצרכים החיוניים עליה היא תקום או תיפול. והוא צה"ל - כצבא העם- וגל של החזרה מסיבית של אנשים שנפטרו מגיוס - דה פקטו רק כך (ואולי בתוספת יחידות מג"ב) יהיה להקל על העומס בצורה משמעותית

למעלה