עולים לארץ...

woma

New member
עולים לארץ...

אני מצרף שתי תמונות של שתי בואות העתידות להגיע בקרוב לארץ לצורך פרוייקט ריבוי. הראשונה salmon hypo boa constrictor imperator השני salmon hypo x hogg island boa

naja

New member
אז את הראשונה תשלח אלי...

בחייך מה אתה צריך אותה?...... אני אומר לך אני עושה לך פה טובה.... אני אקח אותה ואחסוך לך כסף בגידול שלה ובטיפול ובמקום שהיא תתפוס כשהיא תהיה גדולה....תחשוב על זה אני בנתיים אכין את הכלוב.....

נחשים ממש יפים. יש המשך

רציתי לדעת האם הסלמון הנקבה היא סלמון קו דומיננטי או דומיננטי?. שמעתי שיש קווי דם שהם דומיננטים. בכל אופן באמת שאת הסלמון הייתי מסכים לגדל נחשה יפיפיה מעניין איך תראה כבוגרת.

naja

New member
כבוגרים הם מתכערים מאוד

לא נראה לי שכדאי לו לגדל אותה ואז להתאכזב...הצעתי לו עזרה בנושא... בקשר לדומיננטי\קודומיננטי-אני לא בטוח אבל אני חושב שההיפו הוא קודומיננטי וכאשר מזווגים שהי ניפו אז יוצרים מעיין סופרהיפו(25% מהצאצאים) שהם דומיננטים(משהו דומה למרושת טייגר) אבל אני לא סגור על זה עד הסוף.

Liron Samuels

New member
גם וגם

ממה שהבנתי הסלמון הוא דומיננטי ביחס בואה קונסטריקטור נורמלי וקו דומיננטי ביחס לסוג אחר של בואה קונסטריקטור. קראתי כתבה מצוינת על הסלמון וטיפה בילבלו אותי פה עם הקו דומיננטי ודומיננטיות בלתי מוחלטת. לפי הכתבה, התכונה היא דומיננטית או קו דומיננטית תלוי ביחס למה, אבל לא אומרים שם כלום על קווי דם שונים שחלקם דומיננטים וחלקם לא. בכל מקרה, אני מוסיף למטה את הקישור לכתבה.

naja

New member
אחלה מאמר.

רשום שם בדיוק נה שחשבתי-הגנטיקה של הסלמון זהה לגנטיקה של המרושת הטייגר. ז"א הסלומון היא מוטאציה קודומיננטית למופע הבר וכאשר מזווגים שני סלמון יוצרים את הסופר סלומון(25% מהצאצאים) שהוא מופע דומיננטי. ז"א שבואות סלמון הן הטרוזיגוטיות והסופר סלמון הם הומוזיגוטיוץ.

Liron Samuels

New member
אני לא בטוח אבל

נראה לי שההבדל היחיד בין סופר סלמון לסלומון הוא רק שהאחד הוא הומוזיגוט והשני הטרוזיגוט. כלומר, אין שום הבדל בפנוטיפ. נכון?

naja

New member
לא.

הוא טוען שהוא מבדיל בין הסלמון והסופר סלמון ולכן אני משער שיש שוני במופע. לפי מה שזכור לי(אין לי כוח לקרא עוד פעם) הסופר הן הרבה יותר אדומות. בכל מקרה אם תבדוק בכתבה יש שם פרוט.

Liron Samuels

New member
אוקי

שאלתי מגדל מארה"ב והוא אמר שיש הבדל במראה בין הסלמון לסופר סלמון אבל הוא לא תמיד כל כך ברור ולכן לפעמים סלמון נמכר כסופר, ולהיפך. הדרך היחידה להיות 100% בטוח לדעת מה הנחש זה ע"י רביית מבחן. אני מניח שהקושי בזיהוי בין סלמון לסופר סלמון הוא בגלל שהתכונה היא incomplete dominance.

Liron Samuels

New member
תיקון קטן

הסלמון היא לא מוטציה קו-דומיננטית למופע הבר (wild type), אלא דומיננטי אבל זה דומיננטיות בלתי מוחלטת (incomplete dominance) ולכן יש הבדל בין הפנוטיפ ההטרוזיגוטי לפנוטיפ ההומוזיגוטי. בכל זאת, המוטציה היא דומיננטית.

naja

New member
לא לפי מה שהבנתי מהמאמר.

הסופר סלמון הוא דומיננטי והגנוטיפ שלו הוא הומוזיגוטי. הסלמון הוא קו-דומיננטית והגנוטיפ שלו הוא הטרוזיגוטי.

Liron Samuels

New member
אתה צודק חלקית

"הסופר סלמון הוא דומיננטי והגנוטיפ שלו הוא הומוזיגוטי. הסלמון הוא קו-דומיננטית והגנוטיפ שלו הוא הטרוזיגוטי. " הסופר סלמון הוא באמת הומוזיגוט והסלמון הוא הטרוזויגוט אבל המוטציה עצמה היא דומיננטית ומראה דומיננטיות בלתי מוחלטת ביחס לזן הבר. הנה ציטוט מהמאמר: "Because the salmon trait is dominant, when it occurs in the heterozygous state it is expressed, although by way of one gene." הגן עדיין בא לידי ביטוי גם במצב הטרוזיגוטי אך רק דרך גן אחד ולכן כמחצית מן הצאצאים יצאו סלמון ומחצית יצאו רגילים. במוטציית הסלמון, מדובר בגן שיוצר יותר צבע או גורם לחוסר ייצור צבע. כשיש אלל אחד לסלמון הצבע ישתנה מצבעו של זן הבר, וכשיש שני גנים לסלמון (סופר סלמון) אז שינוי הצבע יבוא יותר לידי ביטוי. זאת היא תכונה כמותית. איך יכול להיות שהמוטציה תהיה דומיננטית רק במצב הומוזיגוטי וקו דומיננטי במצב הטרוזיגוטי? הרי בכל מקרה רק גן אחד עובר מן ההורה לצאצא ולכן כל עוד גן הסלמון עבר לצאצא זה לא משנה אם ההורה היה סופר סלמון או רק סלמון. ואם אתה מתכוון דומיננטית באופן הביטוי שלה בחיה עצמה (ולא בצאצאים) אז אתה צודק שהתכונה היא דומיננטית במצב הומוזיגוטי אבל ככה היא כל תכונה כולל תכונות רצסיביות...

naja

New member
צודק. טעות שלי.

בדף שש במאמר הם רושמים את המסקנות שלהם לגבי הגנטיקה.

talbion

New member
זיהוי נוסף...

היי, אני תוהה היכן אתה מתגורר בגליל המערבי- אם בכלל... אני סטודנט לביולוגיה באורנים.

Liron Samuels

New member
הם מהממים! אבל...

אני נוטה להסכים עם naja... (naja, סיכמנו שאני מקבל 25% מהצאצאים, נכון?) דרך אגב, בני כמה הם?

למעלה