עולים לכיתה א' עם תפוז
אנשים

עולים לכיתה א' עם תפוז../images/Emo43.gifאנשים

שלום כיתה א' הימים הראשונים של ההסתגלות למסגרת החדשה, מלווים לעיתים לא רק בהתרגשות מלאת שמחה, אלא גם בתחושות של חשש, אי נוחות ואף חרדה. לפעמים, לא רק הילדים חווים את התחושות הנ"ל, אלא גם ההורים עצמם. על שאלות בנושא זה תענה מירי קובלסקי, מטפלת זוגית ומשפחתית מת.ל.מ מודיעין, בין השעות 21:00-23:00 http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1818&MessageId=120796841
רוצים להתנדב ולתרום? פורום תפוז למען הקהילה מתארגן לקראת ראש השנה בסיוע מזון למשפחות נזקקות וקשישים: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1860&MessageId=120790325
עמליה זרקא, סמנכ"ל משאבי אנוש של חברת HOT, תתארח מחר, בין השעות 19:00- 21:00, בפורום סטודנטים-חברתי במסגרת האירוח עמליה זרקא תשיב לשאלות הגולשים ותעניק מידע וטיפים למחפשי עבודה, תוך התמקדות בסטודנטים, חיילים משוחררים וצעירים. אתם מוזמנים לשרשר את שאלותיכם: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1668&MessageId=120774922

../images/Emo207.gif היי, יש לי שאלה. ../images/Emo9.gif ../images/Emo223.gif

במאמרים יש את התרגום והניתוח של The funeral of hearts, אבל לא ניתחתם את הבית השלישי- [הכופר אטם את העולם הבא, תפילה לאלוהים שהיה חירש ועיוור, הנשמות האחרונות של הלילה עולות באש, שלוש מילים קטנות ושאלה למה?] מישהו יודע למה הכוונה של הקטע 'גשר' הזה בשיר? אני גרועה בלנתח, ואני חייבת להבין את השיר הזה. תודה מראש.

inbal287

New member
המממ

תכלס זה ממש אישי. הרי הניתוחים שיש במאמרים, הם פרשנות אישית של הכותבת לגבי השיר... אז באותה מידה את גם יכולה לפרש את הקטע הזה ולהגיד על מה לדעתך הוא מדבר. אם את בכל זאת רוצה, אני בטוחה שחברי הפורום ישמחו להגיד מה הם חושבים. אני אנסה לחשוב גם על הניתוח שהכי מדבר אליי...

זהו, שלא ממש עולה לי משהו. ../images/Emo223.gif

אני ממש גרועה בניתוח שירים, קשה לי לחשוב על רעיון כלשהו שהשיר יכול לדבר עליו. טוב, בעיקרון השיר הזה לא כלכך קשה להבנה, אבל הבית האחרון די בעייתי לדעתי.

Wrath Within

New member
לדעתי השורה האחרונה הכי אישית.../images/Emo11.gif

ולא קשורה לכולם. כי השורות הראשונות מדברות על דת ללא ספק...אבל...פתאום הוא מכניס עניין אישי אין לדעת...רק לנסות לפענח.

5ifi

New member
וואו שמעי,

בחיים, אבל בחיים לא הצלחתי לתרגם את הבית הזה...אז לנתח אותו?!?! ואיפה הגשר, פור דה מאדר אוף גאד'ס סייק?!

הקטע מהשיר שכתבתי, ../images/Emo223.gif

זה החלק גשר בשיר. כאילו, מעבר אחרי שני בתים. נו, זה נקרא גשר, או משהו כזה.

Rose131

New member
ממ

זה גם לא בהכרח התרגום.. השורה הראשונה יכולה להיות מפורשת בשתי צורות: אפשר לא להגיד שהכופר אטם, אלא שהאטימה[אגב, זה לא בהכרח אטימה אלא גם חתימה, אישור..] היא כופרת. כלומר, הheretic כתואר לseal.. כלומר- זה יכול להיות שם עצם כחתימה, אישור, חותמת וכו' וזה יכול להיות פועל באמירה שהכופר אטם. אגב, beyond divine לא חייב להיות העולם הבא. כי כאילו, divine בכלל אמור להיות תואר אז איך לעזאזל זה משתלב.
ובנוגע לאלוהים- לא חייב להיות "היה" אלא אולי עודנו. כלומר who's= who is ולא who was.. ואמ, The last rites for souls on fire= הנשמות האחרונות של הלילה עולות באש? הה?!
מה זה rites קודם כל? לאדעת, כל הבית הזה נורא תמוה. מה שכן- שלוש מילים קטנות ושאלה למה- מאיזושהי סיבה תמיד היה לי בראש שזה I love you כי זה מתאים כזה. כי זה וילה. אבל לא יודעת.
בכל מקרה, אם התרגום נכון- אני חושבת שהרעיון הכללי הוא שהם כפרו, עשו משהו נגד הדת וזה אטם בפניהם את העולם הבא ככה שכל התפילות שלהם היו לאלוהים שהוא חירש ועיוור כי.. כי הוא כועס עליהם אז הוא לא מקשיב להם?
ואם אכן הנשמות האחרונות של הלילה עולות באש אז אני מניחה שהוא שלח אותם לגיהנום. והם אוהבים [את אלוהים?
] ולא מבינים למה? טוב לא. נוןרא מוקדם ואני אומרת שטויות, שכחו מזהXD

sacrament

New member
../images/Emo45.gifמסכימה עם כל מילה

גם לגבי התירגום (שאגב, לדעתי פשוט אי אפשר לתרגם את הבית הזה, זה יכול להיות כל כך הרבה דברים). וגם לגבי הפרשנות. 3 מילים ושאלה למה=אני אוהב אותך, כמובן. להתפלל לאלוהים שהוא חירש ועיוור= זו אמירה שממש כופרת באלוהים- שלועגת למי שפונה אליו, כי אלוהים אטום. את שאר השורות אני לא מנסה אפילו לפרש מהסיבה הפשוטה שאין לי מושג איך לתרגם אותן. מה שיפה בשורות האלה זה שכל אחד יכול לראות בהן משהו אחר, אני מניחה...

כן, את החלק הזה בשיר הבנתי, חחח. ../images/Emo223.gif

וזו לא אני תרגמתי, לקחתי מהמאמרים!
לא חשוב אני אסתדר עם זה כבר, תודה בכל אופן.

Wrath Within

New member
תגובתי בנושא...../images/Emo11.gif

The heretic seal beyond divine A prayer to a god who's deaf and blind The last rites for souls on fire Three little words and a question why "חותם הכופר מעבר לאלוהי תפילה לאלוהים שהוא חירש ועיוור טקס אחרון לנשמות העולות באש 3 מילים קטנות ושאלה למה." heretic = כינוי קדום לכופר. היה נהוג לקרוא ככה למי שהתנגד\הלך כנגד הזרם האורתודוקסי בנצרות. seal = חותם. ז"א, החותם, הסימן שהשאיר הכופר. הבית הזה מדבר על דת, כאלה שהתנגדו לנצרות או ראו אותה בצורה שונה ממה שראו אותה הדתיים (שכן יש כמה זרמים בנצרות, חלקם אדוקים יותר, חלקםם אדוקים פחות, וחלוקים בדעותיהם ובהשקפותיהם על אורח החיים של נוצרי.) rite = טקס מסורתי, פולחן דתי. "הטקס האחרון לנשמות העולות באש", בזמן מסעות הצלב הכנסייה הקתולית פחדה לאבד מכוחה לליברליזם, היא המשיכה לטעון שישו הוא אלוהים ולא אדם פשוט, הם פחדו שהליברלים יפיצו דעות שנוגדות את הדת ולכן יצאו במסעות צלב לרצוח ולטבוח בכל מתנגדי הכנסייה. הם העלו על המוקד נשים שהואשמו במעשי כשפים ופילוסופיים וכל מיני אנשים שנחשבו בעלי דעות שונות. אבל זו לא הנקודה, זה נשמע כאילו הנשמות האלה עולות באש כי היו "מורדים" ולא הלכו בדרך בה הלכו כל "הנוצרים הטובים והאדוקים" על פי הכנסייה. הכופרים, heretic. טקס אחרון, רקוויאם, קבורה, לכל אותם המתנגדים, האלה שדגלו בנצרות קצת אחרת. 3 מילים קטנות ושאלה למה - "אני אוהב\ת אותך" - "למה?"

GaIi4697

New member
ממ

"3 מילים קטנות ושאלה למה" אני תמיד ראיתי את זה בתור.. למה הוא אוהב אותה, זתומרת, משהו כמו למה אהבה קיימת וכלזה..

5ifi

New member
במילה אחת?

חתיייייךךךךךך!!!!!!!!!!!!!! אלוקים ישמור על החתיך הזה, שהורס לעצמו את עור הפנים... וואי, התמונה האחרונה הורגת מצחוק... מיזה לידו בכלל? באם??? לא מזהים.... וממש ממש תודה על התמונות,אליס!

RockStar2

New member
ווווואוו! ../images/Emo13.gif

וילה = שקסי בטירוווףף! ואני הולכת לשים את התמונה השלישית בפינת דיבוב

למעלה