עולים לכתה ד.

yarden43211

New member
עולים לכתה ד.

הילדה שלי התחילה אתמול את כתה ד.
לפני שבועיים היא סיימה את הקיטנות אחת "מבוכים ודרקונים והשניה "אסטרונומיה".
היא לא גילתה התלהבות לחזור לבית ספר להפך ,דיברה כל הזמן שהיא לא רוצה לחזור. ואבנתי אותה.
בכתה א וב היתה לה מורה שהסתדרה איתה מאד טוב, הם למדו בקבוצות ,הרמה של הקבוצה שלה היתה הגבוהא ביותר, רחשנו להם ספרים נוספים, היתה התלהבות מהלימודים והחומר הנילמד.
בכתה ג התחלפה המורה, לא היו קבוצות כל הכתה למדה כקבוצה אחת, ולילדה היה משעמם, היא הפריעה והטכניקה היתה "לנטרל", להעביר אותה לסוף הכתה לבד, כדי שלא תפריע למורה והמורה לא תפריע לה.
מאד לא אהבתי את זה , הילדה מרכיבה מישקפיים ונוצר מצב שהיא מחזירה את הילדה לקידמת הכתה, הילדה מוציאה מהתיק חפצים מעניינים כמו אוריגמי, שהרבה יותר מעניינים מהשעור של המורה, והמורה שוב מעבירה אותה לסוף ושוב אני דורשת שהיא תעבור קדימה והיא עוברת ליום אחד .
ושהילדה יושבת בסוף, היא בעיסוקיה שאין להם קשר לשעור והיא חוזרת הביתה כשהיא לא ממוקדת, מפורקת לחלוטין.
מורה אחרת המורה לחשבון שלה, היתה איתי בקשר כל השנה , ולא וויתרה על ההקשבה והפעילות שלה בשעור.
השנה ניגמרה והילדה התחילה את הקיטנה של דרקונים ומבוכים וחזרה פורחת, שלווה ורגועה, ושוב שמעתי אותה שרה (לעצמה), מה שלא שמעתי כבר הרבה זמן.
היצעתי לעבור כיתה , היא לא רצתה לשמוע על זה, יש לחברות טובות בכתה וגם חבר טוב ששומר שלא יציקו לה.
לעבור בית ספר זה לא במקום, אני עובדת הרבה ואמא עוזרת לי אני לא יכולה לנייד את הילדה לבית ספר שרחוק מהביית שלי ושל אמא שלי. וגם חשוב לי החלק החברתי ויש לה חברות מהכתה שגרות לידנו.

צרכים לקנות לבית ספר ציוד. התעקשתי לעשות את זה יחד איתה היא בחרה תיק מוחקים מחדדים ואת כל הציוד הדרוש, היגיעה הביתה סידרה את הדברים, ניקתה יחד איתי את החדר הבדגש על השולחן כתיבה והמגירות.
אחרי זה מצאה את הווצאפ של המורה שלה, עם פרוט על הציוד שצריך להביא ליום הראשון, בדקה וסידרה.
אחרי זה היא באה ואמרה לי, "אמא הלימודים הם שלי אני לא רוצה שתיגעי בתיק שלי, לא שתדברי עם המורה מיוזמתך, ולא שתיבדקי בקביעות מה השעורים, אני מתחייבת להיות תלמידה טובה ולא להפריע בשעור, ואם אצליח תיקני לי פלפון בסוף השנה".
בלילה לפני הראשון לסטמבר היא לא הצליחה להרדם מרוב התרגשות ש תחילת השנה . אני הסכמתי לתת לה אוטונומיה מלאה בכל הקשור ללימודים, ואני מקווה שתצליח.

ילדה מקסימה, בהצלחה

אני לא מבינה מורות שלא מאפשרות להתעסק בשקט עם דברים כמו לצייר ולשרבט
במהלך השיעור, יש ילדים שרק כך מסוגלים להקשיב...
&nbsp
בהצלחה לילדונת

&nbsp
&nbsp

jiminit2

New member
אוהו .. תאמיני תאמיני.

זה כל כך תלוי במורה! אצלנו שנה שעברה היתה קשה מאוד לבן (כיתה א') . לא הבנתי את המורה שלו שלא הרשתה (לאף ילד) להחזיק משהו ביד, לצייר במחברת. כנראה שגם היועצת לא כי השנה הם קיבלו מורה חדשה ואני מחזיקה לה אצבעות.

yarden43211

New member
הבת שלי היתה מוציאה דברים מהתיק וזה העסיק את כל הסביבה.

הבת שלי היתה מוציאה דברים מהתיק וזה העסיק את כל הסביבה, זה היה הרבה יותר מעניין מהשעור של המורה. והפיתרון היה כמו שכתבתי "לנתרל". הילדה תשב בסוף ותמשיך להתעסק בעיסוקיה. ובקידמת הכיתה ישבו תלמידים חלשים שהמורה אמורה יותר לעזור להם, כדי שכל כתה תלמד ותתקדם ביחד.
כשאמרתי למורה שהילדה משועממת, היא נעלבה ואמרה לי שהם עובדים מאד קשה על תוכניות לילמודים ,כדי לעניין את הילדים.
בקיצור לא היה הרבה עם מי לדבר, אני מכוונת השנה להעביר את מלוא האחריות על הלימודים לילדה ,והיא תהיה אחראית לתוצאות, נראה לי צעד יותר חינוכי, מלהיתמודד עם המערכת.

אני מניחה שאפשר למצוא פתרונות יצירתיים...

בהצלחה לילדה ושתלמד בכיף ולא תשתעמם...
&nbsp
&nbsp

ילדים כאלו מתחילים לאכול ציפורניים / לפוקק אצבעות וכל מיני

כאלה דברים...
מקווה שהמורה החדשה שלכם מתאימה יותר לילדים

&nbsp

yarden43211

New member
המורה לא התחלפה. הם ממשיכים עם אותה מורה.

הילדה סרבה לעבור כיתה.
אני מקווה לטוב.

אמאנחל

Member
מנהל
איזו בוגרת

שיהיה לה המון בהצלחה, הלוואי שתיפול בחלקה מורה שתתאים לה.

יולי 7

New member
נראה שהיא ממש רוצה לפתוח דף חדש

לקיחת האחריות והיוזמה והרצון לעצמאות ממש מרשימים.
כל הכבוד ושיהיה לה בהצלחה רבה!
והרבה נחת לך

למעלה