עולם האגדות או מחווה לדיסני?

עולם האגדות או מחווה לדיסני?

אזהרה: אלול להכיל גם ספויילרים לעונה השנייה! (למי שרוצה להישאר נקי מספוילרים)
יחד עם זאת, אלול לגרום לכם לאבד את האמון באגדות הקלאסיות שהכרתם עד היום.

לאחר בדיקה מעמיקה (על מי אני עובד? מה צריך מחקר מעמיק כשיש ויקיפדיה) שעשיתי בנושא, מסתבר שהתסריט של "עד עצם היום הזה" מסתמך יותר על העיבודים הקולנועיים של דיסני מאשר לאגדות עצמן. הנה כמה נימוקים שמצדיקים את טענתי:

1. ג'ימיני הצרצר הוא המצאה של דיסני. בסיפור המקורי של פינוקיו הייתה דמות של צרצר, אבל לא קראו לו ג'ימיני והוא לא היה המצפון של פינוקיו. במקור, מדובר בצרצר מדבר שפינוקיו הרג (כלומר, מעך) ומאז הצרצר חוזר כרוח רפאים מדי פעם ומעניק לפינוקיו עצות.
2. הרבה מאוד מהשמות של דמויות האגדות הם המצאה של דיסני: מליפיסנט, הגמדים של שלגייה, אורורה ועוד הרבה שאני לא מוסגל למנות עכשיו.
3. הסוף של שלגיה היה אחר לגמרי ממה שהוצג בדיסני או בסדרה. בסיפור המקורי, אחרי ששלגיה נוגסת מהתפוח, הגמדים שמים אותה בתוך ארון זכוכית. הנסיך המקסים מגיע לאזור ומחליט לקנות את הארון. הוא מבקש מהמשרתים שלו שיסחבו את הארון בשבילו, אבל אחד המשרתים מועד בדרך וגורם לחתיכת התפוח המורעל של שלגיה לצאת מהגרון שלה, מה שמחזיר אותה לחיים.
4. בסיפור של היפה והחיה, איכשהו הכניסו אציל יפה תואר עם שיער שחור ושמו גסטון. גם גסטון הוא המצאה של דיסני, בסיפור המקורי יש רק את הדמותש של היפה (בסיפור המקורי באמת קוראים לה בל), החיה, אבא של היפה ואחיות של היפה (שלא הופיעו בסרט של דיסני)
5. התפקיד של מליפיסנט מאוד מאוד מאוד מצומצם בסיפור המקורי של היפהפיה הנרדמת- היא מופיעה כשהיפהפיה הנרדמת נולדת ומקללת אותה, וחוזרת 16 שנים אחרי זה בשביל להרוג אותה.

סליחה שהסיקור הזה יצא קצת אגרסיבי (וזה לא אומר שיש לי בעיה עם הסדרה, זאת סדרה חבל על הזמן) , אבל ניסיתי לעשות את זה הכי עדין שאני יכול.
אם יש עוד דברים שגיליתם שהם לא ממש כמו באגדות המקוריות, תרגישו חופשיים להוסיף.

אולי
זה משהו שמאוד מעניין אותי

אני רוצה להתחיל לחקור ולכתוב על זה בדיוק!
בעקבות הסדרה והשינויים ממה שהורגלתי בסיפורים, גרמו לי להתעניין בסיפורים האמיתיים, המקוריים.
ממש הפתעת אותי שבמקור שלגיה ניצלה בעקבות נפילה
(יכולה להבין את החוסר רומנטיות....).
מישהו כתב פה (הלדין?) שסינדרלה הורגת (זה היה הורגת או מציאה להורג?) את האחיות הרעות.
בקיצור, עלית על נושא ממש מעניין לדעתי, ששווה שנפתח אותו!

מה באמת קרה בסינדרלה....

-למה מתאכזרים כל כך לסינדרלה? בגלל שהיא נסיכת הקרח. האמא החורגת של סינדרלה קינאה במעמדה הגבוה שלה וביקשה מהבנות שלה להרעיל את אבא של סינדרלה (מלך הקרח, למי שלא הבין). ככה האם החורגת ניסתה להכחיד את המעמד שככל הנראה היה מהחשובים ביותר באותה תקופה (בגלל בעיות של שיגעון גדלות).
-האם סינדרלה הייתה מאוהב בנסיך? אז זהו, שלא. כל פעם שהציעו לה ללכת לנשף, היא סירבה (סלידה כלשהי מהמיינסטרים). רק כשהאם החורגת ובנותיה עזבו למסיבה, סינדרלה הבינה שהיא פספסה הזדמנות של פעם בחיים לצאת מתהומות הסבל והתחילה לבכות.
-ואז באה הפייה הסנדקית? לא פיה סנדקית ולא נעליים. היצור שבא להושיע את סינדרלה היה יונה מדברת (כן כן, מה ששמעתם) שבקעה מביצה שהוטלה על עץ שנשטל בידי סינדרלה עצמה. היונה הזאת הביאה לסינדרלה סנדלים מזכוכית ושמלה מעוצבת בכדי שתלך איתן לנשף. בנוסף, באמצעות כישוף שהיונה הטילה, סינדרלה קיבלה גם כרכרה מהודרת (שבעצם הייתה דלעת שרוקנה מבפנים), סוסים מחוטבים ויפים (חבורת עכברושים מהביוב) ונהג מרכבה שרמנטי ונאה (שממית שהיונה מצאה בגינת הירק של הבית).
-אז סינדרלה הגיעה לנשף ו... רקדה עם הנסיך בסבבה. כשהגיעה השעה רבע לחצות, היא עזבה בנימוס.
-מה?! היא לא הייתה אמורה לברוח או משהו ולהשאיר סנדל זכוכית על המדרגות? זה קרה רק בדייט השלישי. לא היה רק נשף ריקודים אחד, היו שלושה, ובכולם סינדרלה נכחה. בשלישי, היא כל כך נהנתה שלא שמה לב לחלוף הזמן וברחה כשהיא מותירה את סנדל הזכוכית מאחוריה. הנסיך יצא לחפש את בעלת הנעל, אבל האחיות החורגות נעלו את סינדרלה בארון הבגדים כדי שלא תוכל למדוד את הנעל. האחיות עצמן לא התאימו לנעליים, כי הרגליים שלהן היו גדולות מדי. למרות זאת, הן ניסו להכניס את רגליהן בכל דרך אפשרית (וכשאני אומר כל דרך אפשרית, אני מתכוון כל דרך אפשרית.
-יך סינדרלה יצאה? דפקה ממש ממש ממש חזק על הדלת, והנסיך כפה על האם החורגת לפתוח את הארון. סינדרלה נעלה את הנעל על רגלה, וכשהיא נעלה את הנעל, בגדי הסחבות שלה הפכו להיות שמלת נשף מפוארת.

מכאן, הסוף ידוע.

אני בספק לגבי הסעיף שהיא מוציאה להורג את אחיותיה, אבל האחים גרים יעשו הכל בשביל להכניס לעלילה אלימות חולנית.
נ.ב: סינדרלה הוא לא סיפור של האחים גרים, הם "גנבו" אותו מסופר צרפתי בשם שארל פרו (אותו אחד שכתב את החתול במגפיים) ועיבדו אותו לגרסה אלימה וחולנית.

וואוו אהבתי!!

צחקתי בקול שהגעתי לחלק של היונה

אז זו הגרסה המקורית? כי אם כן, אז לא התרחקו הרבה ושמרו על הסיפור.
מה עלה בגורלן של החורגת והאחיות?

הלדין

New member
לפי בדיקה בויקיפדיה,

לכלוכית הסתפקה בניקור עיניהן של אחיותיה בגירסת גרים. כמובן שהיא שלחה את הציפורים שלה ולא לכלכה את הידיים שלה בעצמה.

למעלה