עולם האופל - נביא זעם 1

LIDIA96

New member
עולם האופל - נביא זעם 1

חיפוש בגוגל לנושא "חכמת שלמה" הביא אותי לעמוד הבא ברשת: http://sf.tapuz.co.il/shirshur.asp?forum=994&msgid=53878584 שאינו אלא שירשור בפורום הזה מלפני כחצי שנה. מצאתי שם טבלה מאד מעניינת של נביא זעם 1, שלאחר חיפוש בפורום הנוכחי הבנתי ששינה את שמו ל- Mirrorshades. לא מצליחה להדפיס את הטבלה. מחפשת ליצור קשר עם הכותב. הנושא חשוב לי מאד לתיזה שאני כותבת. בתודה לידיה

LIDIA96

New member
תודה

תודה על התשובה והעצה. אמנם הצלחתי להדפיס ואני בטוחה שאוכל להיעזר בזאת ולהעניק קרדיט לכותב. אני בתחום מיתולוגיה (בעיקר דמונולוגיה נשית) של תקופת המקרא במזרח הקרוב. אשמח לקבל הפניות ולתרום גם את חלקי.

LIDIA96

New member
תודה

רציתי לשאול על מה ביססת את הטבלה שערכת בצורה כל כך מעניינת. אשמח לקישורים.

Y. Welis

New member
חגי דגן

אגב יצא לי לדבר עליו לפני שבוע ומשהו עם סטודנט מהאוניב' העברית מהחוג להיסטוריה של עם ישראל, והוא לא התרשם ממנו כלל - מבחינתו הוא היה יותר סופר פופולארי מאשר חוקר רציני. אולי הוא החמיר מדי, כי ראיתי את דגן מדבר בתוכנית של זיכרוני, והוא נשמע מדעי מאוד.

LIDIA96

New member
מיתולוגיה יהודית

גם אני לא התרשמתי במיוחד מהסידרה של מיתולוגיות בהוצאת מפה. ספרו של דגן איכזב במיוחד לאור שפע החומר המצוי במקורות אחרים כולל מקורות מדעיים ברשת האינטרנט. ספר קריא וקליל מדי לעומת מה שהוא אמור לבטא. ספר מאד מעניין שיצא לאחרונה הוא "מי מפחד מלילית" של אוהד אזרחי ואהוד גפני. מרתק. יצא לי לשמוע את אוהד אזרחי גם בהרצאה באותו נושא ונהניתי מכל רגע. דיון חדשני מאד מזווית ראיה בלתי צפויה. בכל אופן, עיבודו של MIRRORSHADES לטבלה ראוי לציון בייחוד אם נבע מספרו של דגן בלבד.

Y. Welis

New member
הבעיה העיקרית אצל דגן היא העדר

רשימת מקורות וביבליוגרפיה. מעבר להיעדר הפניה לחומרים נוספים לקריאה נוספת, הספר מקבל נופך לא אקדמי במיוחד, והצד היצירתי של דגן מודגש יותר מהמחקרי. באותו עניין, מצאתי כמה וכמה שגיאות ב'מיתולוגיה הבריטית' שהופיע באותה הוצאה. נראה שבהוצאה חסכו על עריכה מדעית, וזה מצער; בעיקר כאשר הכותבים לא היו אנשי אקדמיה.

Mirrorshades

New member
כנ"ל,

לא אהבתי את הגישה הסרקסטית שחגי הציג כלפי המקורות - כל מה שהתבקש ממנו היה לכתוב לנו את המיתוסים עצמם, ולא את חוות הדעת שלו עליהם.

EvilFlame

New member
או הינה עוד אנשים שחושבים דומה לי

לא סיימתי את סיפרו,ואפשר להגיד שהוא כתב את הספר בהחלט כיותר אגדות וסיפורים שחלקם האמת גם לא ממש קשורים למיתולוגיה היהודית וישנם אנשים (כמוני למשל) שחלק ממה שהוא כתב שם זה בכלל שטותי ולא הגיוני (יש לי סיבות משלי אבל לא משנה) אבל בעיקרון יש לו עדין כמה דברים מעניינים שם וזה סיפור קריאהנ חמד קצת מיתולוגיה וכמה אגדות מודרניות....

למעלה