"עולם הבא"?

"עולם הבא"?

מה זה העולם הבא? האם זה גן עדן או גיהנום או בכלל עולם חוצרי אחר שיבנה בעתיד פעם שמעתי שמישהו אומר את המשפט הזה"לכל יהודי יש חלק לעולם הבא" מה המשפט הזה אומר למה הוא מיתכוון?

uuuaaa

New member
תשובה

העולם-הבא הוא העולם שהנשמה מגיעה אליו כשהיא עוזבת את העולם-הזה. דבר ראשון היא עוברת משפט על כל המעשים שעשתה, ואז היא נשלחת לגיהנום או לגן-עדן - לפי המצוות או העבירות שעשתה. המקסימום שאפשר להיות בגיהנום הוא 12 חודש. אך ישנם כמה עבירות חמורות שמי שעושה אותם - יישאר בגיהנום לנצח. הגיהנום הוא בסה"כ כמו "מכבסה" שמנקה את האדם מכל ה"לכלוכים" כדי שהוא יוכל להכנס נקי לגן-עדן. יש רשעים שלא "זוכים" להכנס לגיהנום, אלא צריכים לעבור לפני כן עוד כמה שלבים כדי לנקות את החטאים שהם עשו, כמו כף-הקלע, גילגולים בחיות וכו'. ויש חיבוט הקבר, רימה ותולעה ועוד כמה דברים. יש משנה שאומרת "כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא" (מסכת סנהדרין פרק יא) ניתן להסביר זאת ע"י משל: לכל יהודי יש "שדה". יש כאלה שדואגים לשדה שלהם, ומטפחים אותו, ואז השדה נהיה מטופח ויפה. ויש כאלה שלא דואגים לשמור על השדה, אלא מזניחים אותו, והוא מעלה קוצים ועשבים. העולם-הבא הוא מקום זמני המיועד לנשמות, עד שתהיה תחיית המתים, אז ה' ישנה את העולם, ויקים לתחייה את המתים, וכל מי שיזכה - יחיה לנצח, אך לא כמו שאני מכירים היום, אלא ללא אכילה ושתיה ושינה וכו'.

asaf2000

New member
נראה לי שאתה טועה

התיאור שתיארת הוא "עולם הנשמות". "עולם הבא" הוא אחרי תחיית המתים והוא יגיע אחרי שיבוא המשיח אם עם-ישראל יחזרו בתשובה ובכל אופן לא יאוחר משנת 6000 לבריאת העולם (האלף השביעי).

uuuaaa

New member
ובכן

כל אלף שנה הם כנגד יום אחד של בריאת העולם. והעולם נברא בששה ימים. יום אחד של הקב"ה שווה לאלף שנה אצלנו. כמו שכתוב "כי אלף שנים בעיניך, כיום אתמול כי יעבור". לכן - האלף השביעי הוא כנגד השבת, ועד אז המשיח חייב להגיע. ודרך אגב, לפי ההלכה צריך להוסיף מחול על הקודש, כלומר לקבל את השבת מוקדם, לכן, גם ה' יוסיף לנו מחול על הקודש, והגאולה תבוא לפני האלף השביעי במהרה בימינו. אמכי"ר. וחוץ מזה, כתוב בגמרא שהעולם יתקיים רק 6000 שנה, ואז הקב"ה יחריב אותו ויבנה עולם חדש.

asaf2000

New member
נכון

ואנחנו בשנת 5763 שנה מבריאת העולם ולפי החישוב של יום בשבוע אנחנו ביום השישי אחרי חצות היום.

uuuaaa

New member
תגובה

יש שקוראים לעולם שאחרי תחיית המתים - עולם הבא, ויש שקוראים לעולם הנשמות, גן-עדן וגיהנום - עולם הבא. (כי הוא העולם הבא אחרי העולם-הזה) הקבוצה השניה קוראת לעולם שאחר תחיית המתים - "העתיד לבוא". ודרך אגב, בהקשר לסוף דבריך, בפרק חלק כתוב שאחרי 6000 שנה ה' יחריב את העולם, והכל יהיה שומם 1000 שנה, ורק אז ה' יברא עולם חדש.

איך אתה אומר ש..

איך אתה אומר שלאוהים יחירב את העולם הרי בבראשית רשום שאלוהים לא יחריב יותר את העולם ויאמר אלוהים אל-נוח, ואל-בניו איתו לאמור. ט ואני, הנני מקים את-בריתי איתכם, ואת-זרעכם, אחריכם. י ואת כל-נפש החיה אשר איתכם, בעוף בבהמה ובכל-חית הארץ איתכם; מכול יוצאי התיבה, לכול חית הארץ. יא והקימותי את-בריתי איתכם, ולא-ייכרת כל-בשר עוד ממי המבול; ולא-יהיה עוד מבול, לשחת הארץ. יב ויאמר אלוהים, זאת אות-הברית אשר-אני נותן ביני וביניכם, ובין כל-נפש חיה, אשר איתכם--לדורות, עולם. יג את-קשתי, נתתי בענן; והייתה לאות ברית, ביני ובין הארץ.

uuuaaa

New member
תשובה

כתוב שלא יהיה יותר מבול. לא כתוב שה' לא יחריב את העולם. ככה נראה לי.

בשפה המדוברת.....

"עולם הבא" הינו המקום ממנה באה הנשמה לעולם, ואליו היא הולכת לאחר מאה ועשרים - היינו המוות. ולכל נשמת יהודי יש מקום, חלק ונחלה בעולם הבא, כמובן לאחר שתיקן את המוטל עליו בעולם הזה, או שנשא בעונשו. רק בשורות טובות חג שמח.

למעלה