עולם ההיי-טק ואני (והנשים)

גרי רשף

New member
עולם ההיי-טק ואני (והנשים)

אני כבר למעלה מעשר שנים בסביבות עולם ההיי-טק. כלומר- עוסק בתחום המחשבים, אולם רוב מקומות העבודה שלי היו ארגונים שאינם מתחום ההיי-טק, ורק לפני חודש וחצי התחלתי סופסוף לעבוד בחברה די גדולה שהיא כן מהתחום ואני משובץ בצוות שמבצע אאוטסורסינג בחברה ציבורית גדולה (כלומר- אני עובד בחברת ההיי-טק X ונמצא פיזית בחברה הציבורית Y יחד עם צוות שלם של עובדים מ-X). בצוות יש כ-10 עובדים "פשוטים" (מתכנתים ומנתחי מערכות) מתוכם 6 גברים ו-4 נשים, כשמתוך הנשים- שתיים עובדות בחצי משרה מכיוון שיש להן ילדים קטנים. הפסימיסטים ימצאו כמובן דופי בכך שדווקא הנשים צריכות לוותר על חצי משרה וחצי קריירה למען הילדים ולא בני זוגן הגברים, אבל ההגינות מחייבת לציין שלא חברת ההיי-טק אחראית לבחירה שלהן והיא דווקא זו שמאפשרת להן לפתח קריירה ולו חלקית. הנהלה: ראש הצוות במקום הוא גבר, אבל מעליו נמצאת אשה שהיא מנהלת הפרוייקט כולו במקום (כולם עובדי חברה X כמוני). ללא קשר לפרוייקט ולצוות- יש מעלי מנהל בחברה (איתו אני בקושי נמצא בקשר כי הוא עובד במטה של החברה), אך מעליו יש מנהלת שהיא סמנכלית בארגון. המנכל של הארגון הוא גבר. הסתייגות קלה- אינני יודע מה המשכורות בחברה והאם על עבודות שוות מקבלים משכורות שוות. לשם השוואה- בחברה הציבורית עצמה (Y לצורך העניין) חלוקת התפקידים בין גברים ונשים היא בדרך כלל "מסורתית": הגברים בתפקידים הבכירים או הביצועיים, והנשים הן הפקידות הזוטרות. כך היה גם ברוב מקומות העבודה הקודמים שלי שלא היו בחברות היי-טק. מסקנה: אפשר לערוך ספירה מדוקדקת של הגברים והנשים שציינתי ולהגיע למסקנה שבסופו של דבר גם בחברת ההיי-טק שלי אין שיוויון של 50:50, אולם התרשמותי היא שמדובר בעולם בו כן מתקיים שיוויון, מה גם שמראש מספר הפונים להיי-טק גדול ממספר הפונות. יכולות להיות לכך מספר סיבות (לשיוויוניות בחברת ההיי-טק X בה אני עובד): 1. צירוף מקרים.. במקרה בצוות ובחטיבה שלי זה המצב, אך בכל המגזר אין זה כך. 2. נשים שמייעדות עצמן לתפקידים זוטרים (בגלל חינוך או נורמות או בחירה חופשית שלהן) מוצאות עצמן בשירות הציבורי בתפקידים זוטרים, ואלו שרוצות לעשות קריירה מגיעות להיי-טק. 3. אנשי ההיי-טק הם לרוב ליברלים ומשכילים, ומחזיקים בדעות שיוויוניות על גברים ונשים, ולכן לא מייעדים עובדים לתפקידים וקריירות על פי מגדרם. 4. ההיי-טק הוא תחרותי ונמדד על פי תוצאות, ולכן מי שיש לו יכולות- יתקדם ללא קשר למגדרו או לשיוכו העדתי או שירותו בצבא וכו'. מה דעתכם?

שלום גרי

ראשית, אני רוצה לציין שחוץ מזה שאתה עוסק במחשבים כ-10 שנים... אתה גם כלכלן מצויין. לדעתי, הרבה ממה שכתבת נכון ואכן מתקיים בפועל. הנקודה שהייתי רוצה לדון בה היא האם השוויון מתקיים גם בשכר? אכן עולם ההייטק (ברובו) מודד את עובדיו ע"פ התוצאות, אך האם גבר ואישה שמוכשרים באותה מידה ,נמצאים באותה רמת היררכיה ,ותפקידם מקביל, מרוויחים אותו שכר? האם במקרים מסוג זה קיים שוויון לדעתכם?

mayaki

New member
תפקידים ושכר

היי גרי, וברוך הבא לפורום! מקווה שתישאר. אני חושבת שאמנם בחברות מסוימות בהיי טק ישנה נוכחות גבוהה של נשים, והדוגמא של החברה שאתה עובד בה נשמעת מצויינת. אלא, שבחברות רבות אין מספיק נשים, והיחס אפילו לא מתקרב ל- 50:50. לדעתי, הנושא מתחיל בחינוך- מאז גילאים קטנים משדרים לבנות שמקצועות ריאליים מסויימים הם לא בשבילן. ובנושא השכר- אני מאמינה שמתקיים שוויון בשכר הייטק. בכל אופן עדיין לא יצא לי להיתקל באשת הייטק שמרוויחה פחות בגלל היותה אישה.

למעלה