שוב, אני חוזר לדיסקליימר, לבסיס ולמחנה המשותף המקדימים את הכניסה ל-topic.
כול אלה הינם מרכיבי האקסיומה.
לכן, אין (לי) צורך לדון עליהם כאן, כי הם מובנים מאליו.
1)תמיד, אבל תמיד, יש להיצמד לתורת ניהול הסיכונים(אני, אישית, דוגל ב-4%
בלבד התוחמים כול רכיב השקעה "האטומרי")
2)תמיד, אבל תמיד, יש לדבוק בפיזור ההון בין אפיקי השקעה השונים -- בין סוגים השונים של האפיקים עצמם, כמו-כן לבצע פיזר הגיאוגרפי, הסקטוריאלי ואינדוסטריאלי
בהתאם למחזורים השונים ומצבי המאקרו השונים.
3)משקיעי הקריפטו, ה-holders הוותיקים(לא מדובר כעת בספקולנטים) ממשיכים להשקיע בזירה, הודות להבנתם העמוקה -- המקרו-כלכלית, הגיאופוליטית והדמוגרפית, על-פיה בעשור הקרוב תתרחש משבר מונטרי עצום. אמונתם במוסדות הפיננסיים הממלכתיים(FED/ECB/BoJ/BoE) שואפים ל-0 המאופס, כמו-כן לנבחרי הציבור ולממשלות עצמם -- עם כול מה שמשתמע מכך.
מדובר במשקיעים אינטלקטואליים, בעלי השכלה גבוהה ורחבה שנולדו/התגוררו זמן רב במדינות המפותחות וחופשיות במובן ההגדרה המיטבית.
ישראל ורוב-רובו של אזרחיה, נבחרי הציבור שלה הקובעים מדיניות מוניטרית-פיסקלית, לא שייכים לחוג הנ"ל, עקב פיגור האדיר שנוצר בישראל
בפועל עקב נסיבות היסטוריות וחברתיות-דמוגרפיות המגוונות. הפיגור הכלכלי והחברתי יצר מספר "אג'נדות" וההשקפות, בכול רמות החברה המקומית, המעוותות ומבודדות את ישראל מהעולם המפותח
בהיבט המעשי והפרקטי. על כול טרנד חדיש עולמי, נהוג להסתכל פה עם חשש רב, עם הכחשה המיידית לשם עצמה(כהגנה פרימיטיבית נגד הבלתי-מובן והבלתי-ידוע) הגובלת עם הבורות של ימי הביניים בחברות סגורות ומרוחקות מן העולם.
4)בעשור האחרון ובעיקר ב-3 שנים האחרונות(תאריך החשוב הינו 15.09.2022), התבצע פריצה המתקדמת של ממש, במישור ה-ETHEREUM, הבלוקצ'יין, EVM,
הרשתות L2/L3 והגשרים והשרשראות החדשות המעצבות את עולם הקריפטו החדש.
מדובר בעולם הקריפטו החדיש יחסית למניפסט של Satoshi Nakamoto, מדובר בעידן הדיסראפטיב לחלוטין של DeFi ו-WEB3 עם מאות רבות של פרוייקטים בתחום ה-digital finance ולא רק.
נ.ב.
כידוע, קיימים מאות רבות של הארנקים המתחדשים בתדירות גבוהה: האם כחומרה ואם כתוכנה. כול אחד בוחר מה שמתאים לו ונוח.
בכלל, אינני פוסל paper wallet פשוט כמו פיסת נייר עם הכתובת, אם כי מדובר בהשקעה לטווח מאוד ארוך
כמו-כן, המהפכה גרמה לקיצור הזמן ולהוזלת הטרנסאקציות לסנטים בודדים.
בנוגע ל-ETF...
הפרדיגמה של ה-consensus בעולם ה-ETH שונתה ל-PoS.
בתור קונה ה-ETF, אינך מקבל תשואה מובטחת מה-staking.
ה-ETF מיועד לספקולנטים/משקיעים ההמוניים וככול הנראה למניפולציות עם ההמון הזה, כפי שנהוג לעשות אצל המוסדיים.
זה לא מיועד ל-Smart People וזאת דעתי בלבד.