עולם המדרגות של פארמר

• פותח הנושא Zאר
  • פורסם בתאריך

Zאר

New member
עולם המדרגות של פארמר

השבוע סיימתי לקרוא את הטרילוגיה המופלאה של פיליפ חוזה פארמר: בורא העולמות, שערי הבריאה ויקום פרטי
מישהו יודע אם יש המשך לסידרה זו אפילו אם לא תורגמה
תודה

Y. Welis

New member
יש המשך. לא תורגמו. כדאי לבדוק

Behind the Walls of Terra (1970)
The Lavalite World (1977)
More Than Fire (1993)
&nbsp
שים לב להפניות לשמות מתוך שיריו של בלייק (אורייזן - שאולי צריך לאיית 'יורייזן').
&nbsp
אחריהם כדאי להמשיך לסידרה אחרת שלו - 'עולם הנהר'.

Y. Welis

New member
נכתב בערך באותו הזמן של הטרילוגיה הראשונה של 'עולם המדרגות'

אבל המשכיו כבר הגיעו לתשעים.

Zאר

New member
תודה רבה

על התשובה המהירה והיסודית
היכן ניתן למצוא או להזמין את הספרים האלה
ובקשר לעולם הנהר האם סידרה זו תורגמה ומה היא כוללת
תודה מראש

Y. Welis

New member
בכל חנות אונליין, חדשים או משומשים.

מסידרת 'עולם הנהר' הראשון יצא תחת השם 'לך אל גופותיך הפזורים', וההמשכים 20 שנה אחרי בהוצאת 'אודיסאה' (ב-02' - 04').
&nbsp
* ספינת הנהר המופלאה, 1971,
* התבנית האפלה, 1977
* המבוך הקסום, 1977,
&nbsp
http://simania.co.il/authorDetails.php?itemId=4819

Zאר

New member
ושאלה נוספת...

ואיך משתלב הספר השביעי בסידרה ? ( אם בכלל... ) : red orc's rage

Y. Welis

New member
לא קראתי. אני יכול לומר שהפתיחה של ההמשך הראשון (מ-70')

'מאחורי חומות טרה', מעניינת ונראית טוב. מעבר לכך לא הגעתי.

מיכאל ג

New member
המלצת-נגד חמה

מציע להמנע מסדרת ההמשך של עולם המדרגות, ומכל ספר בעולם הנהר אחרי הראשון. אם בוער לך לדעת מה קורה אחר כך תבקש ספוילרים, אבל מניסיון: זו השקעת זמן לא מועטה במשהו שנהיה גרוע יותר ויותר.

Lhuna1

New member
אז אני מבקשת ספוילרים לנהר (וגם ההודעה מכילה ספוילר!)

קראתי רק רת "לך אל גופותיך הפזורים" (מזמן) ובאמת זכור לי ששמעתי שההמשכים לא משהו.
זכור לי בערך שהספר הראשון מסתיים בכך שהגיבור ועוד אנשים שהצטרפו אליו שטים במעלה/מורד הנהר כדי לחפש את פתרון התעלומה או להגיע אל מי שיצר את העולם המוזר ושולט בחייהם (של המתים).
יכול להיות שהזיכרון כבר מטעה אותי...
בכל אופן אשמח לדעת מה פחות או יותר ההמשך ובעיקר מה "התשובה", אם יש כזאת.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מיכאל ג

New member
ספוילרים קטלניים לכל סדרת עולם הנהר

התשובה לשאלה הגדולה הועלתה כבר בספר הראשון בתור אופציה: מדובר בבני אדם מהעתיד שהרגישו שהיות שהטכנולוגיה מאפשרת להם להחזיר לחיים את המתים, מחובתם המוסרית לעשות זאת. עולם הנהר הוא לא בדיוק היעד הסופי. הוא מעין מבחן, לראות אילו אנשים מתנהגים בצורה מוסרית. את האנשים האלו יעבירו אח"כ למין גן עדן סופי.
מה שיותר מעניין זה איך הם מחזירים לחיים מתים. מתברר שנשמות זה דבר אמיתי (הן עשויות מאנרגיית שקרכלשהו) והן נשארות אחרי המוות. עם הציוד הנכון ניתן לתפוס אותן ולהחזיר אותן לגופים חדשים. בהמשך הסדרה ההחייאה מחדש מפסיקה לעבוד בעולם הנהר ואנשים מתחילים למות על אמת. חבורת הדמויות מגיעה למרכז הפיקוד ומגלה שהמחשב שאחראי על תפיסת הנשמות התקלקל וסיום הסדרה מגיע כשהם מתקנים אותו.
יש עוד ספר חמישי איום ונורא שמתרחש אחר כך ועוסק בעיקר בתעלומת רצח מטופשת להדהים.

Lhuna1

New member
תודה! :)

דווקא הרעיון נשמע לי לא רע, חבל שהביצוע כנראה הורס אותו.
&nbsp
&nbsp

Lhuna1

New member

קראתי רק רת "לך אל גופותיך הפזורים" (מזמן) ובאמת זכור לי ששמעתי שההמשכים לא משהו.
זכור לי בערך שהספר הראשון מסתיים בכך שהגיבור ועוד אנשים שהצטרפו אליו שטים במעלה/מורד הנהר כדי לחפש את פתרון התעלומה או להגיע אל מי שיצר את העולם המוזר ושולט בחייהם (של המתים).
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Lhuna1

New member

&nbsp
&nbsp
&nbsp

sarne

New member
אני אהבתי את כל החמישה

כמעט באותה המידה.

אבל אני מבין למה אחרים לא אוהבים אותם.

הסיבה העיקרית שאני אהבתי אותם היא האנסמבל המשוגע שלו של דמויות היסטוריות והאהבה הבלתי נגמרת של פארמר לספרי הרפתקאות קלאסיים (שמתבטאת הרבה גם בבחירה של אותן דמויות היסטוריות). מבחינתי זה הופך אותם לספרות אסקפיסטית מושלמת.

במובן מסוים כל הסדרה היא fanfic אחד גדול - אם אתה אוהב את הדברים שפארמר אוהב, אתה תהנה ביחד איתו. אם לא - ספוילרים בויקיפדיה כדי לדעת איך זה נגמר מספיק.

sarne

New member
באנגלית ספרי עולם המדרגות אוגדו לשני כרכים

של שלושה ספרים כל אחד. בפעם האחרונה שבדקתי הם עלו פחות או יותר 90 ש"ח לכרך בבוק-דיפוזיטורי. אפשר למצוא אותם גם בזול יותר במשומשים. אני לא הזמנתי את העותקים שלי עדיין, אבל, בתור מישהו שבדק את כל זה לא מזמן, זו נראית לי הבחירה הכי טובה.

sarne

New member
אני לא יודע מה זה אומר

חבל שלא נכנסתי לפורום הזה אתמול. אחרת, במקום להזמין שני כרכים טפשיים של שייקספיר, הייתי מזמין את אלה... עכשיו צריך לחכות

Y. Welis

New member
גם שייקספיר טוב. רמה אחרת.

אבל במקרה שלו אני מעדיף יותר לראות ביצועים חיים/מוקלטים.

למעלה