עולם הרפואה משתנה

magal101

New member
עולם הרפואה משתנה

קראתי כאן גם על מכשיר דיאליזה חדש, גם על טיפול שיניים ביולוגי, לדעתי עולם הרפואה הולך להשתנות בצורה די רצינית בעשור הקרוב...

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
בהחלט ולמדינת ישראל יש חלק ניכר בכך

אני מקווה שבעוד כמה עשרות שנים נוכל לראות מכשיר איבחון קטן שיחליף את כל מכשירי האיבחון ושיטות האיבחון המסורבלים כיום וכמובן אמצעי טיפול אחרים לגמרי (חכמים יותר) ממה שקיימים כיום. הבעיה שברפואה יש הרבה מאבקי כוח שלעתים מונעים ממנה להתקדם.

uzi2

Active member
האם זה באמת שלמדינת ישראל יש חלק כל כך

משמעותי, או שפשוט אנחנו יותר מרוכזים בעצמנו, ולכן יותר שמים לב לפיתוחים שמתרחשים אצלנו ופחות למה שמתרחש אצל האחרים?

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
יכול מאוד להיות...

יכול להיות שסינגפור חושבת בדיוק כמונו שהיא מובילה בתחום הסטארטפים הרפואיים. מה שעוד די ברור שסינית היא השפה שהכי משתלם ללמוד כי כמות הפיתוחים והפטנטים שנכתבים
בשפה הזו הם הכי רבים.

magal101

New member
למה אתה מתכוון באיבחון ובעולם הרפואה?

אני לא ממש רואה שינויים בעשר שנה האחרונות בתחום (או לפחות אני לא שומע עליהם).

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
שינויים בחדרי הניתוח

פחות פולשניות, איבחון יותר רחב- אנחנו על ציר של תהליך שיפור מתמיד (למשל אתה יכול לראות שלפני 20 שנה הניתוחים היו פולשניים הרבה יותר, כיום משתמשים הרבה בלפרוסקופיה ואפילו באולטרסאונד ו-MRI לביצוע ניתוחים בלי חתכים בכלל)- התהליך הזה מתרחש בכל תחומי הרפואה.

deathcaster

New member
בל נשכח גם את הגלולה של

GIVEN IMAGING עם המצלמה, שחוללה (או ליתר דיוק מחוללת) מהפך בתחום האבחון הגסטרואנטרולוגי.

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
נכון, ותראה כמה קשה להחדיר אותה לשוק...

הוק"ת (צילום של רנטגן עם בריום של ושת-קיבה-תרסריון), הפסזים (אותו דבר רק צילום של המעי הגס), חוקני הבריום- עדיין שולטים ללא עוררין.

deathcaster

New member
מממממ.....

קשה להחדיר אותה לשוק, כמו כל שיטה רפואית, אבל ממה שאני יודע.... היא נכנסת די יפה. (לא פלא... גסטרו אנטרולוגים מקבלים לפטופ חדש מ-GIVEN
)

הערה טכנית: *ושט

מעיןבר

New member
עולם הרפואה משתנה כל הזמן

אז כן, גם בלי קשר למכשיר הדיאליזה ולטיפול השיניים הביולוגי סביר להניח שבעוד עשור הוא לא יראה כמו עכשיו, אבל לא הייתי ממהרת לחשוב על סגירת מחלקות הדיאליזה או מרפאות השיניים
.

למעלה