עולם ללא דת??

עולם ללא דת??

מה דעתכם על הסוגייה הבאה שעולה כל פעם לסדר היום כאשר בני אנוש מבצעים מעשים מחרידים בשם ישות אלוהית: לי נראה לכלל הציבור בעולם צריך להיות אינטרס ברור לצנזר, לבטל ולחסום כל איזכור לקיומה של ישות שבשמה ניתן לבצע מעשים מחרידים (מלחמות דת, שבעים בתולות, רצח רבין, הרצח בחברון....). ברור שהישות הזאת גורמת לבזבוז משאבים ובמדינת ישראל באופן מיוחד גורמת גם לפילוג בעם. מצד שני - פגיעה בחופש הפולחן היא ממש פגיעה באושיות הדמוקרטיה. מה דעתכם?

primus solus

New member
למרות שההודעה היא רדודה משהו

גם אני פעם השתעשעתי ברעיון דומה, מה יקרה אם יגדלו ילדים בתוך חברה בהם לא תהיה להם כל גישה לקונספט האלוהות.

אתה מוזמן לנסות.

אבל אני חושבת שעדות לכך שבכל זאת הם יימשכו לאלוקות מתבססת על העובדה שהרבה חילוניים מעוניינים בקירבה לאלוקות, במהלך חייהם. אתה יודע מה? תלוי איך תגדיר אלוקות, אם האלוקים נושא תכונות אופי אנושיות והוא סבא גדול שיושב בשמיים ברור שהילדים לא יחשבו שזה הגיוני......אבל ישנו מצב שהם ישתוקקו לגלות מהי הסיבה לקיום העולם הזה ולאיפה הוא הולך ואז יכולה להתעורר השאלה "מי מנהל את העולם"?

לילית36

New member
אור גנוז, הרבה חילונים מעוניינים במסורת.

אלוהים הוא בהחלט לא סבא שיושב בשמים זה לא הגיוני. אלוהים הוא אבינו שבשמים.

../images/Emo4.gifטוב שאין צד שלישי

אהה, בעצם יש ההומואים הדתיים. עכשיו אני בהמתנה לצד הרביעי של המטבע השלישי. ברוך אדון עולם שלמרות שברא אותנו בצלמו יצר גם את שלש וארבע.

למעלה