משוטט בדרכים
New member
עולם של ../images/Emo71.gif
אהלן אנשים, לפני כמה ימים שוחחתי עם חבר, גם הוא טבעוני, על הצורה בה אנשים רואים טבעונות וצמחונות. אנשים, כששומעים על ההעדפה הזאת, הרבה פעמים שואלים 'מה אתה לא אוכל
' (במקום לשאול 'מה אתה כן יכול לאכול' - מעדיפים ללכת על השלילי) ואז השאלה הבלתי נמנעת - 'אז מה נשאר לך לאכול
' אז זהו - שנשאר הרבה מאוד. האמת שנשאר כמעט כל עולם האוכל לאכול. כשאנשים אוכלים כל דבר, בשר וחלב וביצים וירקות ופירות - עושה רושם שהעולם הקולינרי שלהם צר למדי והם תמיד חוזרים לאותה קבוצת מתכונים מצומצמת (כי הרי אם לא היה כך, הם לא היו שואלים 'מה נשאר לאכול ?') - שלרוב כוללת בשר ודברי חלב וביצים. ודווקא כשמצמצמים את מגוון המקורות, ונמנעים מבשר בקר, מעוף, מדגים, ממאכלי חלב, מגלים פתאום עולם ומלואו של מתכונים, צבעים, ריחות וטעמים. משום מה, דווקא אז אנשים מגלים את העושר הגדול של מתכונים. ככה קרה לי - כשהפכתי טבעוני, התחלתי להכין הרבה יותר מתכונים, מהרבה יותר צבעים וטעמים. ההרגשה מוכרת גם לכם
למה, בעצם, דווקא כשאנחנו מצמצמים את מגוון המקורות לאוכל, פתאום אנחנו מגלים עולם עשיר הרבה יותר
ולמה אנשים - שיכולים להינות מכל העולמות - גם בשר וחלב - מצמצמים עצמם למגוון דל של מתכונים, גם בבית וגם במסעדות
הרי אם מסתכלים על סך כל מרכיבי המזון הקיימים, אז בשר וביצים ומוצרי חלב יתפסו רק אחוז קטן מהם (ואפילו באייקונים פה בתפוז יש ייצוג לא רע לאוכלי כל).
אהלן אנשים, לפני כמה ימים שוחחתי עם חבר, גם הוא טבעוני, על הצורה בה אנשים רואים טבעונות וצמחונות. אנשים, כששומעים על ההעדפה הזאת, הרבה פעמים שואלים 'מה אתה לא אוכל




