ברוכה הבאה לפורום מקווה לנס ../images/Emo140.gif
הגעת בדיוק לפורום הנכון (לצערנו הרב) ,עצם קבלת הדיעה על מחלת יקירנו מתקבלת אצל כולם תמיד בכאב ובהלם. יחד עם זאת תזכרי תמיד שהחולה לא סובל ,אנחנו בני המשפחה הם אלה הכואבים. ראשית עולמך לא חרב כל כך מהר ,נכון ,זה כואב וקשה לקבל את הידיעה ,מרבית חולי האלצהיימר ממשיכים לחיות עם המחלה הרבה שנים ומתים ממחלות אחרות. בשלב ראשוןל הייתי ממליץ לך לקרוא את קישורי הפורום אשר הגישה אליהם נמאת בכותרות הפורום למעלה ,שם תמצאי הרבה מאמרים וכתבות על מחלת האלצהיימר כולל הקישור לעמותת אלצהיימר ומחלות דומות ,אני ממליץ לך בלב חם להירשם לעמותה ולהצטרף לאחת מקבוצות התמיכה הרבות בארץ.אין ספק שבשלב הזה בו את נמצאת זה בהחלט יועיל ומועיל. אם אביך עדיין בשלבי תובנה ישנן קבוצות תמיכה בראשון לציון וברמת גן לחולים עצמם ,אני מלווה לשם את חמי ושם החולים מוציאים את התסיכול שלהם למצבם בעוד שהמלווים ממתינים בחדר נפרד ומהווים למעשה קבוצת תמיכה נפרדת ,את קבוצת התמיכה מנחה פסיכולוגית מקצועית. בנושא רשיון הנהיגה ,לצערנו הפסיקה היא חד משמעית אצל כולנו -יש להפסיק את הנהיגה מיידית ,אם יש נשק כמובן להפקיד אותו מיד במשטרה , אלו הם צעדים מכאיבים במיוחד אולם יש לעשותם ללא דיחוי ובאותה נשימה טוב תעשי אםתקראי גם את דיוני הפורום העוסקים בין השאר גם על רשיון הניגה ,כדורים ,טיפול בחולה ,מוסדות וכו'. קצב היתדרדרות המחלה הוא אישי לכל חולה ,התרופות הניתנות היום אינן מונעות אלצהיימר אלא מעכבות ,אולם לכל כדור יש את זמן השפעתו ושוב אינדיבדואלי אצל כל חולה ,אצל אחד פחות ואצל אחד יותר. אחד הכללים החשובים ביותר בנושא היחס לחולה הוא - לא להתווכח עם החולה בשום אופן ,מעתה המחלה היא זו שמדברת אצלו ותשנה את אופיו ,יש לזרום עם החולה ולהיות יצירתי בכל הקשור לתגובות באשר לדבריו או מעשיו ,אבל בשום פנים לא להתווכח עימו או לכעוס עליו ,זה קשה מאוד בתור בני אדם לעשותזאת ,אבל כל אחד מהדברים שהזכרתי עם כן נעשה ,החולה יינזק במצבו. כאן בפורום תמצאי אוזן קשבת ותמיכה חמה מחברי הפורום האחרים עתירי נסיון בטיפול בבני משפחה חולים ועזרה עד כמה שניתן וכבר תצפי לתגובות חמות ואוהדות מהם. שיהיה לכם רק טוב גרשון/מנהל הפורום