עומד לרכוש אופניים יד שנייה.

עומד לרכוש אופניים יד שנייה.

אני מוטרד בעיקר מהאפשרות של קניית רכוש גנוב.

טיפים? היו אופניים שמאוד רציתי, הצעתי תשלום במזומן וחלק בצ'ק... המוכר סירב.
(כמובן שהייתי מציג בפניו ת.ז וכו'...)
לא שהתשלום בצ'ק מבטיח שהאופניים לא גנובות אבל לפחות אתה קונה שליטה מסויימת(ומזערית, אני מודה...) על "תולדות" האופניים.

אשמח לכל טיפ בנושא. פעם ראשונה שאני רוכש משומש. תודה לעונים.

יעקב 471

New member
נכון מאוד שהתשלום בשיק לא מבטיח את כשרות האופניים

הוא גם לא מבטיח ההיפך ,היות והתשלום בשיק לא מבטיח שהשיק יכובד.

הבחור לא מכיר אותך ,למה שיתן בך אמון , מחר תרכוב איתם ותקרה תקלה באופניים ואתה תחזיר את השיק , מה אז ?
צורת התשלום המבוקש לא מעידה על כלום , הלא אתה אינך קונה אותם ממישהו ברחוב .
חשדנות במקרה הזה היא משני הצדדים כנראה ואם נראה לך משהו חשוד (מחיר נמוך או סיבה אחרת ) פשוט אל תקנה , אופניים משומשים יש בשפע .

oriel29

New member
כללים שעשיתי לעצמי..

אופני כניסה, תמיד חדשים. מכלולים חדשים (אפילו אם מסדרה נמוכה יותר) אחריות מלאה, כוונונים כאלה ואחרים, אביזרים נוספים עם הנחה, כל מה שרוכב שרק עולה על האוכף צריך, ובעיקר שקט נפשי, מה כבר הבנתי, כשעליתי בפעם הראשונה על אופני שטח, ואח״כ לכביש..
בפעימה השניה, אפשר כבר לפשפש בשוק היד שניה, אבל תמיד ממישהו שאני מכיר/רכבתי איתו/ מישהו שרכב איתו
היכרות אמיתית, לא מישהו מהרחוב, שיהיה גם מישהו שאפשר לסמוך עליו, ומוכר לך בלב שלם.

ויש גם ניסים.. מידי פעם שומעים עליהם, זה שעוזב את הארץ בעוד שבוע, וחייב למכור את אופני ה 20 אלף שלו בחצי
תייר שטייל פה והחליט למכור, או חבר עם המון כסף שקנה ביוקר ומוכר לך בזול, סתם מטוב לב..

nachshon4

New member
איזה דיון ישראלי טיפוסי...

אף אחד לא סומך על אף אחד.
חבל.

יעקב 471

New member
צודק , באמת חבל.

סתם דוגמה קטנה, אבי עליו השלום קנה דירה בשנת 1959 . החוזה הסתכם בכמה שורות בודדות , ככה זה עבד אז. והיום , אח .. היום זה שני עורכי דין וחוזה בן 10 עמודים והתפלפלויות וויכוחים על כל פסיק וכל תג, ובקיצור כמו שאמרת יש חשדנות גדולה בין אנשים .

ariasdo

New member
ננסה לעזור לך בכמה עצות פרודוקטיביות – במידה שהמוכר חשוד ...

ואתה לא רוצה לקחת סיכון לקניית רכוש גנוב .

אופציה 1 - זה הכי עדיף לדעתי תיגש לחניות אופניים יש להם גם יד שניה ברמות שונות , אלו אופניים שרוכבים עשו טרייד אין .
החנות בדקו ושיפצו את האופנים ואני מניח שתקבל אחריות לנ"ל וגם חשבונית .

אופציה 2 יש באתר bikepanel לוח יד 2 מצורף קישור ( אני מניח שאתר מכובד מסנן גנבים )

http://sell.bikepanel.com/ad-category/אופני-כביש/
מבדיקה באתר אם אתה מידה 52 יש שם סורוולו במחיר משתלם .

אופציה 3 פחות עדיף לדעתי אבל לפעמים יש מציאות תבדוק גם בלוח יד 2

הערה : כל קנית אופנים יד שניה רצוי מאוד שתיבדק ע"י מכנופן או חנות אופנים .

כך בחשבון גם לאחר בדיקה של מכנופן - המזל משחק תפקיד חשוב בהצלחת הקניה .

בהצלחה

אריה סדובניק

ItsikH

Member
כמו שאריה אמר, ומדגיש את אופציה 1 שלו
יש בחנויות הגדולות אופני יד"ש, בקניה בחנות מוכרת אתה מרוויח מעט שקט נפשי בתמורה לעלות המועטה שממילא היה רצוי להשקיע בבדיקה אצל מכנופן. בכל מקרה ביד"ש אין ערבות, אבל בקניה מחנות - מובטח לא רק שמכנופן בדק אלא גם שטיפלו בכל ליקוי שאולי התגלה.

asherme

New member
לא ברורה הבעיה

אתה רוכש אופניים יד 2 או יד 3 ???
אופניים יד 2 - דרוש חשבונית רכישה ע"ש המוכר (חשוב לאחריות על השלדה).
אופניים יד 3 - אל תיגע !

rubber duck

New member
אתה קצת מקצין את הנושא

ראשית , צ'ק עד שלא נפדה וחלפו 3 ימים מהפידיון , אינו שווה את הנייר עליו הוא כתוב
בעולם העיסקי , מקובל לספק סחורה רק לאחר פידיון מוכח של הצ'ק ( זה כתוב בכל חשבונית של חנות וכו ............ )
האם כקונה הייתה מוכן לתת צ'ק ולהמתין 3 ימי עסקים לקבלת הסחורה ........... , אני לא הייתי מוכן לכך לא כקונה ולא כמוכר ............

המסחר ביד 2 מטבעו הוא שוק
הקונים מקבלים מחירים טובים והמוכרים מקבלים כסף מזומן !!! ( שלרוב משמש לרכישה הבאה שלהם )

מבחינת איך לקנות
אין לי בעיה לקנות אופניים גם ללא חשובנית ( גם כך לרוב האחריות כבר לא רלוונטית )
לגבי יד שלישית , גם כאן , הכל תלוי באמינות המוכר ובמוצר

בכל שנותי כמי שקונה ומכר ביד 2 , נפלתי רק פעם אחת עם מוצר ( וגם אז היבואון לקח אחריות - אוף דה רקורד )

חשוב לשוחח עם המוכר , להבין מדוע בכלל מוכר את האופניים / חלק .....
חשוב גם לבדוק את מה שקונים ומי שאין לו ידע , רצוי שיעזר בחבר / מכר / חנות שהוא סומך עליה

ולא פחות חשוב , כמו שאתם מצפים לקבל יחס הוגן ומכובד מהמוכר , לא לשכוח לתת יחס הוגן ולא לשחק משחקי כוח על 5 אגורות
לרוב התנהגות הוגנת ולא קנטרנית מביאה לכך ששני הצדדים מרוצים מהעיסקה

שרון

למעלה