עומס בגני הילדים בישוב

yaelgs

New member
עומס בגני הילדים בישוב../images/Emo10.gif

נראה לי שיש פרדוקס מושלם בנושא גני הילדים בישוב. בשנה הבאה אמורים להפתח גני הטרום חובה עם 40 ילדים בכל גן בעוד שגנים פרטיים מחפשים ילדים בני אותו גיל ולא מצליחים לגייס. ההבדל בין גן פרטי לגן המועצה אינו גדול באופן משמעותי כשזקוקים ליום ארוך (עד 17:00). בגן פרטי העלות היא כ - 2000 ש"ח ובגן המועצה כ - 1700 ש"ח. אבל ההבדל בשאר הנושאים ובעיקר בהקשר לילדים הוא גדול!. בגן פרטי יש 16-25 ילדים בגן בקבוצת גיל די אחידה (בגן מועצה יש שילוב של טרום-טרום עם טרום חובה, בגן פרטי יש 4-5 גננות שמתחלפות במהלך היום, הקבוצה הומוגנית עד סוף היום, אין חופש גדול, שביתות וכיוב'. בעיני זה הבדל של שמיים וארץ, ואני לא רוצה להכנס לתכנים...
מעציב אותי שהגן המקסים שלנו יסגר והילדה שלי תעבור להצטופף עם 40 ילדים ותגרר מגן לגן באמצע היום כדי לעבור לצהרון עד לסוף היום, בגלל שחסרים בגן שלנו 3 ילדים לפתיחת הגן.

sagi39

New member
את צודקת מנקודת הראות שלך

אבל הבעיה פה היא הרבה יותר חמורה והיא בעיית הכלל. בהנחה שאני רוצה שהבת שלי תהיה בגן בישוב שלנו ולא בלפיד, ובהנחה שאני מעונינת בגן שיהיה תחת פיקוח רשמי, (וכנראה שרבים מניחים את אותן הנחות) אני נאלצת לוותר על מתן חינוך הולם לבת שלי. זה לא יתכן שיודיעו לנו שיהיו 40 ילד בכיתה, ואנחנו (כולל אותי) לא עושים כלום בענין. מדובר בילדים שלנו! גם השנה, עם 35 ילדים היתה בעיה חמורה. אני מאחלת לכם שתצליחו לגייס מספיק ילדים לפתיחת הגן שלכם, שנשמע מקסים, ומעציב אותי לחשוב על מערכת החינוך שלנו שפושטת את הרגל.

וק

New member
מי שיכול שילך לגן פרטי!

המיקום הפיזי מאוד חשוב, במיוחד לאימהות שבאות מהעבודה בדקה האחרונה וצריכות לאסוף מהגנים יותר מילד אחד. בכל מקרה אני מאוד מזדהה עם דבריך ואני יכולה להמליץ לכל האימהות מנסיון אישי רע, תשאירו את הילדים שלכם בגן הפרטי כמה שאתם רק יכולים. אני העברתי את ביתי בגיל 4 (לטרום ולא לטרום טרום - בטרום אין פתרון פרטי) ועד עכשיו אני ברגשי אשם נוראים על העוול שעשיתי לה. בגן הפרטי היא פשוט פרחה, למדה כל יום דברים חדשים וחזרה הביתה עם אין ספור חוויות וסיפורים. בגן המועצה הילדים נבלעים. גם אם הגננת מאוד מוכשרת היא לא יכולה לתת תשומת לב אישית ל 35 ילדים. התכנים דלים, החוגים (במימון ההורים) מביישים ואין לך שום מושג מה קורה עם הילד שלך מנקודת המבט של הגננת (היא לא תבוא יותר מוקדם כדי לדבר עם ההורים והביתה אפשר להתקשר אליה רק במקרים דחופים. כבר כמה חודשים שאני מנסה לתאם איתה פגישת עידכון שנדחית תמיד לשבוע הבא). החיסכון הכלכלי גם הוא נמוך יותר ממה שאתם חושבים: העלות השנה לדוגמא: 690 ש"ח למועצה, 840 ש"ח לצהרון, 760 ש"ח לשנה לועד (כ 63 ש"ח לחודש) ובנוסף יש להביא מהבית ארוחת בוקר כל יום (מינימום 50 ש"ח לחודש - 2 ש"ח ליום, ואפילו יותר כשמביאים גם שוקו / מעדן וכו').

גני מועצה בישוב

ברצוני להתיחס לנושאים שעלו בדיון (עד כה): ראשית אני שמח שסוף סוף מתנהל דיון בנושאי חינוך באתר (להבדיל מעיניני בטון וכבישים). צר לי על כך שהדברים עולים בסוף השנה, אבל כמו שכבר הספקתי ללמוד זהו דפוס התנהגות מקובל, במשך השנה הורים חוששים להביע את דעתם בפני הגננות והכל מתפרץ בבת אחת בסוף השנה וחבל. 35 ילדים בגן זוהי עובדה מוגמרת אולם כל שאר הטענות רצוי מאוד שיתבררו עם הגננות במהלך השנה על מנת שיתאפשר שינוי כלשהו. עד היום זה לא הוגדר בצורה מסודרת אבל אני רואה את וועדי ההורים בגנים כאחראים לפעילות השוטפת של הגן במהלך השנה, בשנת הלימודים הבאה תוציא וועדת חינוך הגדרת תפקיד לוועדי ההורים בגנים ומי שיתנדב/ יבחר יצטרך לפעול על פיהם. ההורים נמצאים בשטח במגע יומיומי עם הצוות ויכולים להעלות נושאים באופן מידי (גם לחיוב). סייעות הגנים הן עובדות מועצה ובענין זה יש יותר מרחב פעולה לישוב (דרך המועצה), לא יתכן שתלונות על אי פתיחת הגן בזמן מגיעות רק בסוף השנה ולא מטופלות בו ביום ע"י וועד הגן שיפנה למזכירות/מזכיר הישוב בתלונה (רצוי במכתב). הגננות, עובדות משרד החינוך ובענין זה מרחב הפעולה מצטמצם צריך לזכור שמבחינת משרד החינוך הגן הוא מעין "אוטונומיה" של הגננת אך מנגד תפקיד וועד הורים בין היתר הוא לשבת עם הגננת בתחילת השנה להגדיר ביחד את מדיניות הגן ולעקוב אחר ביצועה. בענין הזה צריכים להיות אסרטיבים. וועדת חינוך הפיצה שאלון משוב לגנים, לצערנו רק בסוף שנה עקב תקלת תיקשורת עם משרד החינוך, בשנה הבאה יופץ שאלון המשוב מוקדם יותר. ההורים מתבקשים למלאו. בברכת חופש נעים יוסי

יש מקומות פנויים בגן רונית - מומלץ!

אכן, אין כמו גן פרטי, גם מבחינת תכנים, גם מבחינת כמות ילדים וצוות וגם מבחינת החופשים והשביתות. גן רונית,ברחוב אהוד, הפועל בשיטת המונטיסורי, הינו גן נפלא, חם ומלא אהבה, הפעלות ופעילויות. ההורים, יותר נכון הועד, מאד פעילים ויש גם פעילויות מעבר לשעות העבודה של הגן. הצוות נהדר וכהורה לילדה בגן זה אני ממליצה בחום על הגן.
אם מישהו מחפש גן פרטי לשנה הבאה אתם מוזמנים להגיע ולהתרשם.
אשמח לתת את מספר הטלפון של רונית הגננת.

ronpel

New member
שנתיים וחצי עד ארבע (בספטמבר)

גם אנחנו הורים לבן שהיה שם השנה וגם הוא וגם אנחנו היינו מרוצים מאד -פשוט רמה אחרת . רונן

../images/Emo101.gifהטלפון הוא....

|
נטע, הטלפון של הגן הוא: 9762505 לגננת קוראים רונית והטלפון שלה: 312800-056. הגן נמצא ברחוב אהוד 12. את לא תתאכזבי !!!. הגן מדהים, צוות חם ואוהב, הילדים ממש אוהבים להיות שם ונראה שהם מקבלים הרבה מאד. לפחות הבת שלי מאד מתפתחת שם. שיהיה בהצלחה.

למעלה